Хитринки за всякакъв случай - 41

• 52 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, как в домашни условия, мога да изпера/почистя бебешки матрак?
В нашия град се оказа, че няма къде да го занеса, а поради различни съображения не искам да идват да го перат в нас (с Rainbow/Karcher).
Матракът не е използван близо 3 години и има петна както от стоенето, така и от големият ми син (няколко участъка, явно от напишкване).
Дали чистене с паточистачка би било удачно?

# 721
Аз го почистих от петна със спрей против петна на Цептер. Имам и спрей за сухо пране на Астониш, с него съм чистила успешно дамаски.

# 722
Момичета, как в домашни условия, мога да изпера/почистя бебешки матрак?
В нашия град се оказа, че няма къде да го занеса, а поради различни съображения не искам да идват да го перат в нас (с Rainbow/Karcher).
Матракът не е използван близо 3 години и има петна както от стоенето, така и от големият ми син (няколко участъка, явно от напишкване).
Дали чистене с паточистачка би било удачно?
Аз първо бих го вкарала под душа и да го изпера с течен препарат и силна струя.

# 723
Времето никак не е подходящо в момента за сушене на матрак, изпран в домашни условия.

# 724
Тя ще си прецени има ли къде да го суши. Ако няма как да се почисти с перяща прахосмукачка или уред, то ще се почисти само на повърхността.  Не знам как и къде е съхраняван, но за бебешки матрак е по-добре да се изплакне всичко,  което е събрал. За мен всякакви перящи без отмиване препарати също са риск.

# 725
За мен най-големият риск е мухлясал матрак, особено в сърцевината, където не се вижда.

# 726
За бебенце не бих ползвала всеки препарат. Моето мнение. Химия е все пак.
Не знам дали, ако се нахвърля сода и после да се опрахокмуче няма да свърши работа.

# 727
  • Mediterraneo
Както и да се суши, матрак, пран под силна струя вода, със сигурност ще мухляса. Ако беше просто да се перат матраците, всички щяхме да го правим.
Белина, разтвор с вода, през пулверизатор. Пръскал, оставяш да стои, минаваш с мокра кърпа и отново, ако е необходимо.
Сода за хляб с някакво масло ( чаено, лавандула), да стане на кашичка, слагаш по петната с търкане, да стои, обираш с прахосмукачка и с мокра кърпа.

# 728
Сега има много намаления в магазините заради черния петък. За стотина лева бихте могли да купите приличен матрак. Не бих сложила бебе да спи на матрак който е третиран с препарат.

# 729
Сега има много намаления в магазините заради черния петък. За стотина лева бихте могли да купите приличен матрак. Не бих сложила бебе да спи на матрак който е третиран с препарат.

Е то няма да спи директно върху матрака. Ще има протектор отгоре, после спално бельо.

# 730
Опишкано и стояло с години... Единствено с перяща прахосмукачка бих чистила, но направо не си струва.

# 731
Не си струва.
Ако мое бебе го сложат на такъв матрак ще ми е много неприятно.
Едно парче 120*60см супер качествена мемори пяна с дебелина 10+см е сигурно под 100 лв. Едно хубаво калъфче с цип и готово. Правила съм такива няколко.

# 732
  • оттам, откъдето започва България
В момента има много добри промоции на бебешки матраци. Simple Smile

# 733
Разшиваш/разрязваш прошивката или както се казва, переш,  слагаш обратно на матрака и отгоре протектор.

# 734
  • Велико Търново
Как да махна миризмата на "кило" от зимно яке?

Общи условия

Активация на акаунт