Хитринки за всякакъв случай - 41

• 46 486
  • 683
  •   1
Отговори
# 90
А аз направо слагам във фризера голяма бутилка с около четири пръста вода, която се заледява и после доливам.

# 91
Нямам фризер в момента, иначе преди и аз по твоя метод действах.

# 92
Здравейте! Препоръчайте ми препарат за премахване  на петна от сух дездорант върху дрехи Благодаря!
Dr Beckmann имат няколко вида препарат за петна от пот и дезодорант. Продуктите на тази марка са много добри.

# 93
Момичета, имам нужда от помощ.
Изпрах панталон (правен по поръчка) в пералнята, на най-щадящата програма, но той леко се е свил. Има ли начин да се оправи?
Материята е 100% вълна. (да, трябваше на химическо да го занеса, но имах 20 други неща на главата и тотално съм пропуснала да го видя, че и той се е наредил с другите дрехи за пране) Sad
Благодаря предварително.

# 94
Аз съм писала преди, че неочаквано и за мен спасих буквално от изхвърляне една кашмирена барета, която мина не само през пералня (програма за вълна, заедно с други дрехи) , но и през сушилня, като я накиснах в хладка вода с разтворена в нея маска за коса. Не знам колко време съм я държала, защото я сложих и седнах да пиша служебни книжа, но няколко часа има. После я изплакнах, изпънах я и я изсуших. Стана си годна за носене, а беше добила бебешки размер и беше намачкана. Сгъни панталона, за да не се мачка и пробвай. После го изглади с пара и под кърпа за гладене.

# 95
Аз съм писала преди, че неочаквано и за мен спасих буквално от изхвърляне една кашмирена барета, която мина не само през пералня (програма за вълна, заедно с други дрехи) , но и през сушилня, като я накиснах в хладка вода с разтворена в нея маска за коса. Не знам колко време съм я държала, защото я сложих и седнах да пиша служебни книжа, но няколко часа има. После я изплакнах, изпънах я и я изсуших. Стана си годна за носене, а беше добила бебешки размер и беше намачкана. Сгъни панталона, за да не се мачка и пробвай. После го изглади с пара и под кърпа за гладене.

Много благодаря за бързия отговор!
Значи - сгъване, за да се избегне намачкване, накисване с маска за коса (сигурно може и балсам, или омекотител), изплакване, изпъване и сушене. Трябва ли да го оставя леко влажен преди гладенето, или парата от ютията би се справила?

# 96
За балсам и омекотител не знам, не съм пробвала, че не ползвам - аз съм с дълга къдрава коса, която се реше трудно и ползвам само маска, та това сложих. Пробвай с балсам, малко по-голямо количество - аз бях сложила 1-2 с.л. маска. Не го пресушавай преди гладене чак, но може би не е добра идея и да е много влажен, за да не се деформира при гладенето на някои места. Парата би трябвало да е достатъчна, ако не е пресушен.

# 97
  • Бургас
То не знам колко ще помогна, ама да кажа аз какво съм изпробвала. Панталон, който се беше свил при прането и бях отписала. Разказвах за гафа в компания и един мъж, който е шивач ми каза да преспя с панталона. Обличаш го - казва - и лягаш да спиш. И така, едвам го намъкнах, не можах да го закопчея. На сутринта се беше отпуснал и върнал размера.

# 98
А за обратния ефект-дънки, които много се разширяват при носене има ли някаква хитринка? Не става да се перат на висока температура или да се пускат в сушилнята, понеже ще замине цвета…
Имам и друг проблем със същия чифт дънки-искам да фиксирам цвета още преди да съм ги изпрала първия път. Четох че накисване с оцет или оцет и сол ще помогне. Това еднократно ли се прави? Има ли друга по-изпитана хитринка?

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 12:07 от sunshine33

# 99
  • FRANCE
За цвят на дънки (тъмни дрехи и платове, че шия) накисване в студена вода и оцет преди първо пране. После пране винаги наопаки, в не много натъпкана пералня (в пълня пералня се сгъват странно, и ми се е случвало да изсветлеят по гънките). Аз всичко слагам в сушилня. Не съм забелязала да им влияе.

# 100
  • Sofia
За фиксиране на цветове знам че помага гладене на висока температура.

# 101
Здравейте, дреха, която се наелектризира и залепва по тялото как да оправя?

# 102
Генерално няма как да оправиш наелектризиращ се плат.
Има някакъв спрей антистатик за дрехи, не знам дали действа. Пране с омекотител. Ако го носиш на гола кожа, мажи се с някакъв лосион преди обличане, да не ти е суха кожата.

# 103
За наелектризирането - гледах едно видео как поставят малка секретна игла на вътрешния ръб на дрехата, но не съм изпробвала и не знам дали помага.

# 104
Преди много години съм ползвала спрей срещу наелектризиране и имаше ефект, новите не знам доколко са ефикасни, но пак от старо време един лично изпробван и работещ метод - натриване на опакото на дрехата със сапун (И дрехата, и сапунът трябва да са сухи!)

Общи условия

Активация на акаунт