Хитринки за всякакъв случай - 41

• 46 194
  • 681
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам удобен пластмасов дозатор и директно с него в пералнята.
А ако искате да си направите сироп от бъз, но нямате голяма фина цедка, с удоволствие споделям какво измислих:

Давам и рецепта- 30 цвята се заливат с литър вода и се натискат с нещо тежко, добре е да се обърнат по някое време, за да се накиснат и горните цветове. Престоява в хладилника около 24 часа. Цветовете се изхвърлят, течността се прецежда и се добавят 1 кг захар/мед и 1 пакетче лимонена киселина/сокът от няколко лимона. Полученият гъст сироп се съхранява в хладилника, разрежда се с обикновена или газирана вода около 1:8, става чудесен с добавка на листа мента, резен лимон и лед. Може да се стерилизира на фаза гъст сироп.

# 76
Аз имам удобен пластмасов дозатор и директно с него в пералнята.
А ако искате да си направите сироп от бъз, но нямате голяма фина цедка, с удоволствие споделям какво измислих:

Давам и рецепта- 30 цвята се заливат с литър вода и се натискат с нещо тежко, добре е да се обърнат по някое време, за да се накиснат и горните цветове. Престоява в хладилника около 24 часа. Цветовете се изхвърлят, течността се прецежда и се добавят 1 кг захар/мед и 1 пакетче лимонена киселина/сокът от няколко лимона. Полученият гъст сироп се съхранява в хладилника, разрежда се с обикновена или газирана вода около 1:8, става чудесен с добавка на листа мента, резен лимон и лед. Може да се стерилизира на фаза гъст сироп.
Благодаря.за рецептата и изобретението, което сте измислили.
Бихте ли показали този пластмасов дозатор за перилен препарат и откъде го купихте? Благодаря за отговора.

# 77
Пластмасовият дозатор е от течен Персил, едно малко разграфено канче. Измерих с кухненска везна докъде трябва да го пълня с прах за пране и така с един куршум бия два заека.

# 78
Дозатори има и с големите разфасовки на Вениш. Аз ползвам него, но обикновено пера с течен, има случаи, в които капсулите не са приложими.

# 79
Продават и отделно такива мерителни, даже някъде мярках пак мерителна чашка но от мек силикон - хем и да не хлопа в пералнята че у нас както най-често не са на някое забутано място а насред жилището... не всеки успява да го игнорира този шум.

# 80
Здравейте, някой има ли идея с какво да премахна тези петна на памучни тениски - пробвах с Вениш, Спот, ДМ сапун, не става Frowning1 Нямам идея от какво са, но изглеждат оцветени
Скрит текст:

# 81
   Ако са чисто бели, могат да се накиснат в белина (най-добре ACE). Първо може да се пробва в пералнята с цветоулавящи кърпички, но не се знае...

# 82
На мен ми изглеждат мазни, но от снимката не е сигурно дали виждам реалното състояние. Пробвай с "Тест" за съдове - намажи петната, нека престоят поне половин час и изпери, както си переш, но за предпочитане с добър прах за бяло. 

# 83
  • На брега на реката
Ако петната са от детските сапунени балончета,  май няма шанс да се махнат.

# 84
Момичета, помагайте...
Имам малко кученце, учим се на хигиенни навици.. но има пропуски.
Заредила съм 10 препарата и за привличане и отблъскване на места..
Препарат с ензими за почистване.
Чистя по няколко пъти на ден.. но почвам да усещам миризма.
Понякога пишка до пелената, а не на нея.
Веднага почиствам (ламинат е) и все пак мисля, че остава миризма.
Знаете ли какво още мога да опитам. Имам чувството, че от постоянно мокрене ще съсипя и пода..

# 85
Времето е хубаво. Извеждайте го по-често и като се изходи навън го поощрявайте.

# 86
Времето е хубаво. Извеждайте го по-често и като се изходи навън го поощрявайте.
Да, прави се.. Излиза по 5-6 пъти на ден.. с наградки и т.н. Ясно е, че няма да стане веднага, на 3 месеца е.
Въпроса ми беше друг.

# 87
Здравейте! Препоръчайте ми препарат за премахване  на петна от сух дездорант върху дрехи Благодаря!

# 88
Преди години като взехме бебе куче на 3 месеца, ме посъветваха като го видя, че се насочва да пишка, да го гушна и да водя навън. Върху нас никога не е пускал урина, стискаше упорито до кучешката поляна.

# 89
Понеже идва топло време, си подкарах пак хитринката от миналото лято - вместо нормални форми за лед пълня силиконови за печене на бишкоти или там както се превеждат ladyfingers - буквално като пръста ми ледени пръчки, които лесно влизат във всяка бутилка. Слагам си няколко в бутилката с водата на излизане и ми стои студена по повече време.
Нормални кубчета лед влизат само в бутилки с широко гърло, а исках да мога във всякаква да слагам че понякога си пълня голяма от минерална вода.

Общи условия

Активация на акаунт