Хитринки за всякакъв случай - 41

• 43 053
  • 634
  •   1
Отговори
# 615
Стъклото при нас има летвички. На едното място е гладко, но на друго ще си трябва кит. А каква боя е подходяща за върху фолио? Преди години с майка и татко сме боядисвали врати с авто емайллак. Но си бяха дървени врати, добре ставаше.
Ще го мисля още и с ново фолио отгоре. Kriakla а фолиото, което сте слагали с размер, колкото ширината на врата ли беше?

# 616
Знам,  че питането ми не е за тук, но не успявам с търсачката..
Може ли някой да ме насочи към актуална тема за кухненски робот..
Или ако някой тук има, ще се радвам на информация..
Взех си Bosch Multitalant 8 и не ще да се включи...
Има ли нещо което пропускам, или съм такъв карък,  че ми се е паднал дефектен..
Пръстена на копчето само мига...

# 617
  • София
Нямам, но вижте клипчета и ревюта в ютуб

# 618
Знам,  че питането ми не е за тук, но не успявам с търсачката..
Може ли някой да ме насочи към актуална тема за кухненски робот..
Или ако някой тук има, ще се радвам на информация..
Взех си Bosch Multitalant 8 и не ще да се включи...
Има ли нещо което пропускам, или съм такъв карък,  че ми се е паднал дефектен..
Пръстена на копчето само мига...
Такива машини имат обикновено защита - капак, който трябва да е затворен, лост, който да е спуснат или нещо подобно. Ако не е изпълнено машината не тръгва.

# 619
  • Бургас
Преди два - три месеца или малко повече една от нас търсеше начин да изчисти силиконовата каишка на часовника си и успя. Не можах да намеря коментара, така че моля за помощ! Каишката ми е оригиналната, бяла, а новите са над 100лв. От сиВкавия метал на закопчалката ми е посиНяла по ръбовете каишката. Как да я почистя?

# 620
  • Варна
За кухненския робот. Преди години си купих един евтин за ок.200 лв от Емаг и така на искаше тръгне. И аз реших, че е дефектен.  При 100тната проба сложих каната от другата страна(дръжката да се пада от другата) и хоп тръгна. Както са споменали,  заради някаква защита е.

# 621
  • София
Преди два - три месеца или малко повече една от нас търсеше начин да изчисти силиконовата каишка на часовника си и успя. Не можах да намеря коментара, така че моля за помощ! Каишката ми е оригиналната, бяла, а новите са над 100лв. От сиВкавия метал на закопчалката ми е посиНяла по ръбовете каишката. Как да я почистя?

Аз бях Relaxed  Веднага казвам: С лакочистител

# 622
  • Mediterraneo
Силиконова каишка за над 100 лв?! Аз съм с евтин часовник, купувам от Тему 10 каишки за 2 евро и даже не се занимавам да ги чистя.

# 623
  • Бургас
Silver_Mist, благодаря! ❤️
Тарталета, и аз съм си накупила каишки от Тему за 5 - 10лв. Само, че бялата каишка от Тему се различава много от бялата за над 100лв.

# 624
  • Mediterraneo
О, склонна съм да не вярвам на това. Изцапан силикон си е изцапан силикон, ама за 100 лв Simple Smile Ще пробвам аз с лакочистител да видя как се почистват.

# 625
Дайте идея!

Става дума за такива подматрачни летвички - ужасно скърцат, като се трият в плоскостите на леглото.
Бяхме ги уплътнили с текстил, салфетки и др. подръчни средства. След ремонт и разместване  вкъщи, махнахме уплътнението и скърцат зверски.

Дали не съществува нещо специално за такъв случай?

# 626
Това е нещо като недовършена подматрачна рамка. Бих препоръчала направи да си купите такива. Иначе подложете мокет или нещо подобно там, където лягат върху рамката на леглото и няма да скърцат.

# 627
Хващате ги с винтове ламелите за рамката на леглото и средната греда и нищо не мърда и не скърца.

# 628
Това е нещо като недовършена подматрачна рамка. Бих препоръчала направи да си купите такива. Иначе подложете мокет или нещо подобно там, където лягат върху рамката на леглото и няма да скърцат.

Не е недовършена. От ИКЕА са ни на всички легла вкъщи.

Ами пак се справихме с тоалетна хартия, колкото и да е тъпо. Просто в самия край на тия летвички слагаме сгънато на няколко пласта парче, така че да не опира края на летвичката в самото легло.
Получи се, няма скърцане.
Просто този път ми се искаше нещо по-интелигентно, а не тоалетна хартия... Rolling EyesFlushed

Хващате ги с винтове ламелите за рамката на леглото и средната греда и нищо не мърда и не скърца.

Е, не. Първо, че голяма хамалогия.
Второ - най-вероятно е необходимо да има някаква възможност за огъване и движение на тези летвички. В смисъл трябва да имат някакъв толеранс, а не да са напълно неподвижни.

# 629
Вместо тоалетна хартия евапрен. Може да се залепи лесно за плоскостта на леглото.

Общи условия

Активация на акаунт