Хитринки за всякакъв случай - 41

• 44 534
  • 665
  •   1
Отговори
# 630
Вместо тоалетна хартия евапрен. Може да се залепи лесно за плоскостта на леглото.

Да, това  също е добра идея.
Загледах подобен продукт в магазин Теди, но беше в най-различни цветове и това ме отказа. Не, че ще се вижда под матрака, но...

# 631
utro77 дали няма да стане с тънка подложка за йога? Здрави са и ако си я нарежете в подходящ размер би трябвало да издържи дълго време.  Ако мястото в по-голямо и сте ползвали одеяло, то тогава може би срязан макарон за плуване. Нещо такова, което е меко, напасва се и не се рони.

# 632
То макаронът за плуване пак е евапрен. Може да вземете уплътнител за прозорци, той дори е самозалепващ, има и по-широки. Виждала съм големи парчета като уплътнение на някои уреди, норязвате.

# 633
Има едни самозалепващи се подложки, които се лепят най-често на краката на столове, мебели. Приличат на филц със лепенка отдолу. Има както различни форми така и цели листи, от които може да се нареже. Търсите в Практикер, Баухаус и подобни. Самозалепващ филц се казвало.

# 634
И аз самозалепващ филц щях да предложа. Идеята с материала, от който е направена йога подложката също е много добра. Мисля, че при този материал плъзгането би било по-малко, сравнено с филц-а.
Корк също - има на листове с различна дебелина и може да се отреже. Ще поеме вибрация и е гъвкав материал.

# 635
  • Бургас
Купих възглавничка, пълна с черешови костилки. От тези дето се слагат в микровълновата и после се ползват за загряване. От хубав магазин я купих. Обаче мирише на дърто. Пръснах едното ъгълче с парфюм, но миризмата е силна. Четох, че не трябва да се пере. Някоя от вас прала ли е такава възглавничка? Мисля, че по друг начии не би се отмирисала. Ако все пак се сещате за начин да я отмириша, ще се радвам 🙂

# 636
Аз не съм загрявала черешови костилки, но да не мирише на цианкалий? Миризмата е доста специфична и не знам дали може да се отстрани. Точно заради нея не ядях навремето и компот от череши.

# 637
  • Пловдив
Миризмата е от самите костилки и става по-сила, когато се загрее възглавничката. Едва ли ще можеш да я премахнеш.
На мен не ми мирише на старо, не е и толкова приятно, но важното е, че върши работа.

# 638
  • Бургас
Май ще ушия една възглавничка със същите размери и ще прехвърля костилките там. Ако пак мирише ще си остане така. Мислех все пак да я изпера, ама костилките може да мухлясат.

# 639
Не си прави излишен труд, миришат самите костилки - където и да ги прехвърлиш, миризмата ще се прехвърли с тях. Изпирането им също не намирам за подходящо, но пък не е лошо да отвориш възглавницата и да ги видиш, да не се окажат мухлясали и затова да миришат, а не да излъчват присъщата си миризма.

# 640
  • софия
Ако мислиш, че е от възглавничката, не е ли по-лесно да извадиш костилките и да я изпереш, а не да шиеш нова (не че е голямо сложно 4-8 шева)?

# 641
Продават и разни други плюшки, които се загряват в микровълнова. Не са пълни с костилки. Не знам с какво са. Но вършат чудесна работа.
В ДМ съм виждала, в Теди също.
Нашите са от ДМ. Едното е с лавандулови семена вътре и мирише на лавандула.

п.п. намерих в Тему такава лента за леглото да не скърца - прилича на филц на картинките и явно е самозалепваща.

# 642
  • Бургас
Наистина изобщо не ми мина през ум да изпера самата калъфка. Ще я отворя като съм в къщи, пък ще видим. На Теди продават много сладки кучета, вътре с такива възглавнички, ама са малки. Ако не са мухлясали костилките, мога да направя все пак една хубава калъфка, ако не ме домързи.

# 643
Извинявам се за въпроса, но за какво се ползва тази възглавница с костилки?

# 644
Като грейка - стопля се в микровълнова фурна, може и в във фурната за печене.
Аз съм я ползвала и за охлаждане - охладена във фризер.

Общи условия

Активация на акаунт