Домът на мечтите

• 65 487
  • 933
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Падащото легло е наказание за собственика. Все едно да спиш на дивана. Всяка сутрин/вечер трябва да вадиш/прибираш завивки.

# 451
Падащото легло е наказание за собственика. Все едно да спиш на дивана. Всяка сутрин/вечер трябва да вадиш/прибираш завивки.
Според мен падащото легло е за времето когато бебето порасне и няма вече да е в кошара. Може да се ползва и когато бебето е болно и трябва възрастен да спи в стаята му.

# 452
  • софия
И когато бебето порасне, при даденото разположение на мебелите, не виждам къде ще се сложи пълноразмерен креват, така че да не пречи на падащото легло. Подобни легла изискват мястото, което заемат при ползване, да е свободно.
Не ме вълнува изобщо този въпрос. Просто си разсъждавам. Нали е хипер дизайнер, а е обзавел нефункционално за моите навици. Техните със сигурност са различни.
Помня, че като показваха дома им най-много ми бяха харесали скритите кухненски рафтове с уреди зад една от стените. Хем бяха удобни за ползване, хем прибрани. Нищо друго не ме беше впечатлило.

# 453
Инфо от приятел в Уникредитб@нк. Семейната двойка сама си е финансирана проекта и са си взели кредит . Отначало за къщата, а по късно  и същата сума за обзавеждането  Доход е представил само Ники около 30к. Нямало е никакви лиготии от страна на Николета. Честно казани са ми много симпатични и двете двойки. Радвам се, че желаят да си построят това което искат и си поемат риска за това.

# 454
Мариела Нордел във ФБ:

След като видях безумните цени, на които бившата съобщителка на времето и партьорът й - дизайнер номер едно на света, продават в техния магазин - свещи за по 500 лв. и чаршафи за по 8 бона, и след като Ники Михайлов изрева в ефир, че къщата му стъпва на цени от Miami, реших да проверя професионалния бекграунд на Дизайнеро.
При тези цени, очаквах най-малкото да видя в CV-то му Politecnico di Milano. Нищо такова - нашенският Армани е завършил Нов Български...
За това са му такива и цените, ако беше следвал в Милано, щеше да продава по нормални тарифи. А, така - ден година храни, кой върже - върже!

Един безплатен съвет за тези, които нямат безкрайно много пари да пилеят, но държат на дизайна - как със скромни средства да се сдобиете с наистина дизайнерски дом:
- Вместо да изсипвате един куфар с пари на нашенските нов български акули, направете едно дарение от 5-6000 евра на Политехническия в Милано или на Beckmans college в Стокхолм, а защо не и на Техническия университет в Делфт. Студентите от последния курс ще ви направят напълно професионални разработки безплатно и ще имате поне 5-6 варианта от които да избирате.
На Запад висшите учебни заведения работят ръка за ръка с бизнеса и голяма част от учебния процес - проектите, които се спускат на студентите като изпити, са точно такива конкретни и реални задачи.
Децата не само ще ви изработят професионално целия план, но и ще ви дадат свежи, НЕКОМЕРСИАЛНИ, идеи.

# 455
  • In The Middle Of Nowhere
Те Никитата може да са теглили кредит, но нали ще вземат някакви пари и от самото предаване(?) Мисля си за някаква сума, която би ги удовлетворила. Да не говорим, че и рекламните договори още повече ще завалят и бързо ще си избият парите.
Иначе снощи гледах първите 20 мин от еп 1 от апартамента им. Май е същия, който бяха снимали преди много години в едно предаване, на мен лично много ми харесва и ако имах такъв не бих го напуснала.

# 456
  • София
Апартаментът, в който сега живеят е ергенската квартира на Ники.
Николета обясни, че не иска да сяда на дивана като знае, какви ги е вършел Ники преди и няма търпение да се преместят.

# 457
  • In The Middle Of Nowhere
Аз малко се обърках, защото и аз чух за някакъв ергенски апартамент, но този в предаването не е ли онзи същият, който й беше купен от Валери и беше показван преди години докато Никол беше много малка?
Чакайте да намеря линка.
Ето
https://m.youtube.com/watch?v=yi9lPF4jGCs&pp=ygUe0LTQvtC80YrRgiD … 80LXRh9GC0LjRgtC1

# 458
Аз разбрах ,че този дето живеят е друг. А ергенският на Ники е отделно

# 459
  • Sofia
Не живеят в ергенският.

# 460
  • София
Да, явно е друг.

# 461
В посочения от angeles видео клип, Николета прави приятно впечатление- изглежда естествена, спокойна и не демонстрира излишни показност и театралност. Така присъствието ѝ е далеч по-симпатично и автентично.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 13:03 от •MERA•

# 462
Апартаментът в който живееха е подарен на Николета от Валери, на два етажа е, намира се в кв. Витоша, близо до Симеоновско. Ергенският апартамент на Николай е тъмен, в много мрачни цветове и не живеят там.

Мен най-много ме изненада, че гардеробната на Николета е тристаен апартамент, огромно пространство, а за второто дете са отделили една кутийка, чак дизайнерчето обяснява как ще има падащо легло, за да се вдига и детето да има къде да играе. Скандално малка стая. Е добре де, това дете някой ден ще порасне. На Николета стаята 100кв, на Никол 50кв и бебето с 8кв стая. Не можа ли да си свие малко гардеробната, че и Борислава някой ден да има хубава стая. Какво ще правят като стане на 10?

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:44 от Catherine13

# 463
Много вероятно е да са го направили нарочно заради предаването , един вид „интрига“ около дрешника, за да се вдигне шум и да се предизвика реакция в публиката. Очевидно успяха, защото темата предизвика доста коментари и възмущение. Подобни дизайнерски решения, които на пръв поглед изглеждат нелогични или несправедливи, често са добре премислени за телевизионен ефект : хората обсъждат, споделят, и рейтингът върви нагоре. Но в случая подцениха много публиката и зрителите .

# 464
А те каква реконструкция направиха на втория етаж - от 3 спални и 3 бани, направиха 3 спални, 2 бани и гардеробна ли? И то някаква измишльотина, че за да влезеш в спалнята или банята, трябва първо да влезеш в гардеробната, нещо такова разбрах.

Обявиха, че къщата е 600 кв. м, изглеждат нефункционално разпределено. Първият етаж беше хол с кухня и трапезария, баня и хол за Никол, друго има ли? Да им дойде някой на гости,трябва да спи на дивана.

Общи условия

Активация на акаунт