Домът на мечтите

• 65 467
  • 933
  •   1
Отговори
# 480
Ауууу браво ! Благодарско ! Heart
Двете спални които не са родителски са много малки при новото разпределение, имат една обща баня ,доколкото виждам .....а къде е този детски хол на Николчето за който говориха в началото .
За мастър бедрума се влиза през дрешника ,така ли?

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 07:02 от No_frame bitch

# 481
Холът на Никол е на първия етаж - горе вдясно се пада на разпределението мисля. Стаите на децата са скандално малки. За мен е безумие да се хаби площ за такава голяма гардеробна, а децата да са забити в стаи, в които леглото напречно опира в стените. Ама както се казва - всеки сам си преценЯ приоритетите 😅
През дрешника се влиза доколкото виждам, да, в спалнята на Никитата.

# 482
Какъв и смисъла от голяма 2 етажна къща, като пак се гъчиш в малки кутийки като в панелка?
Не разбирам!

# 483
  • в пералнята
А на първия етаж има ли тоалетна за гости? Това под стълбите ли е?

# 484
Малки са, факт, но поне всяко си има отделна, защото доколкото разбрах поначало, докато говориха в първия епизод, изглеждаше, че обсъждаха само две спални. Явно с появата на бебето са променили още разпределенията.

# 485
  • Пловдив
Като гледам преди как е било  по проект и там е имало 1 мастър спалня и 2 детски . И всяка стая е имала собствена баня с тоалетна. Нямало е гардеробна. Преди повече ми харесва определено. Нормални стаи, всяка с баня с тоалетна.  След проекта  е  с 2 много малки детски с обща баня с тоалетна, но пък има гардеробна.
Предполагам че, проекта е изготвен на бартер- тоест 11 епизода ефирно време  за дизайнера срещу безплатен  проект.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 15:31 от mdonkova

# 486
Детските стаи са по 12 и 16 кв, а голямата 49 доколкото виждам, пак снимах, но това е най-ясното изображение което постигнах😆

Детският хол е долу и той е 16кв. Не виждам да има wc на долния етаж🙄

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 09:44 от Чи лу

# 487
  • София
Аз пък не виждам 300кв.м, може би са ок.200-230.. И сигурно пак някое "велико" проектантско студио им е правило проекта,че сега се налага да го преправят, да бутат стени и т.н. Но дори с преработката, пак не ми харесва. 50кв.м е спалнята...те ще се гонят ли вътре или ще паркират коня??? А за децата само по 12-15 квадрата?!? И тази стълбищна клетка е  ужасно голяма плюс площадката..губят се ценни квадрати. Можеше да се измисли по друг начин и да бъде единично стълбище, а не двойно с площадка..

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 12:11 от elix

# 488
  • Sofia
Благодаря за screen-shot-а, изясни ми се великата концепция.
В оригиналният проект са доста добре пропорционирани помещенията, има си гардеробна зад спалнята на master bedroom-а, както и самостоятелни бани за всяка спалня. В първия епизод, единствения, който съм гледала, имаше съмнения за височините в една от спалните, предполагам, че е било в участъка за дрешника зад леглото. Но няма разрези, за да съм сигурна.
Новото разпределение ощетява доста детските стаи. Истината е, че децата прекарват много повече време в стаите си, отколкото възрастните в спалнята си. Двойно достъпната баня без директен контрол откъм коридора, е нефункционална за малки деца, даже бих казала опасна. Няма никакъв контрол, ако детето е само в стаята.
Такива бани се правят за отраснали деца или, имала съм такъв случай - при възрастни със самостоятелни спални.
Меандрите в дрешника на Никитата са направо умилителни - това сигурно е вместо фитнес, който бих очаквала да има при наличие на спортист в семейството.
За първото ниво - има тоалетна под стълбите в оригиналния проект, едва ли са я махнали или сложили другаде, не видях проектното решение след намесата на дизайнЕра.
Според мен са макс. 180-200м2 на етаж.

# 489
Аз само не разбрах, и от двете стаи ще се влиза в тоалетната ли, как ще знаеш дали няма вътре някой 😂😂😂

И другото щели да имат кафемашина в спалнята, за да не слизат долу😂😂😂🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️  те ще живеят в спалнята май

# 490
Дори само отвън, показвайки къщата, е ясно, че няма как да е 600 кв.м. Това, според мен, е с двора. И три етажа да са - макс по 100 кв.м. на етаж.

# 491
  • Обран бостан ;)
Дори само отвън, показвайки къщата, е ясно, че няма как да е 600 кв.м. Това, според мен, е с двора. И три етажа да са - макс по 100 кв.м. на етаж.

Ако са мерили стените и тавана може и да са станали 600. Wink

# 492
Аз наистина не разбирам защо ще се изхвърлят по този начин, 300 кв.м. също не са никак малко. Grinning Тя и спалнята с гардеробната беше като тристаен апартамент, но се оказа (поне по чертеж) около 50 кв. Да, също много за спалня с гардеробна, но не и колкото тристаен. И въпреки това на мен ми е интересно.

# 493
Малки са много детските стаи, но като ги покажат готови, ще се види дали са съвсем тесни. Поне са откъм [видимо] светлата страна на къщата, а не са ги забили откъм тоалетните и стълбите

# 494
  • Пловдив
Аз не бих махнала баня с тоалетна , аз бих добавила при условие че има възможност. Всеки да си има собствена баня с тоалетна - няма скандали кой какво и как е оставил след себе си и прочие битовизми.

Общи условия

Активация на акаунт