Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 259
  • 651
  •   1
Отговори
# 120
Те Кипър не са ли под британско влияние? Гледам че и движението им и маркировката по пътищата е същата като в UK. Те за това британците са с такива криви зъби - поколения наред хранещи се със зърно и почти никакво месо за пезаните.

# 121
Правили ли сте си стратегия кое време на деня е най-добро за какво?

Сутрин след 6 като стана си правя малко разтягане и дишане, 5-та тибетци, после бачкам на компютъра.
Силовата е правя на обяд, преди хапване, от 1 до 2 часа... в 2 хапвам.
В 15 леко кардио или раздвижване, в 18 или 19 вечеря...
Към 22 разтягане, дишане... и ако си легна в 11 ще е супер, ама снощи си легнах в 1 хе хе, заради тази тъпотия Живот на кантар.

Купих си от Амазон един измислен смарт часовник, от тия с 90% намаление, за 50 лева... абе, става, не е като Фитбит-а на жената дето и го взех, но за тея пари...
Довечера ще я накачуля с двата да сравня как мери съня Simple Smile

Та... как си позиционирате спорта в рамките на деня?

# 122
Аз тренирам вечер, след работа 5 дни седмично. Сутрин с топ не можеш да ме помръднеш да върша нещо физическо. Тренировката ми е околочас-час и половина. Започвам с 5 минути ходене на пътеката, после само железа. Друго кардио не правя. До фитнеса и обратно имам малко ходене. Според гривната, правя 6000 крачки. През останалото време на деня си седя на д-то и работя. Само събота ходя преди обяд в залата, но не и в ранни зори.

# 123
  • Sofia
По ресторантчетата в Кипър предлагат страхотна морска храна.

# 124
Невър, хубаво е като работиш вкъщи на компютъра поне на всеки час да правиш кратка двигателна гимнастика за 1-2 минути.
Има проучвания доказват, че 1 час спорт не оправят 8 часа висене.

Аз като стана сутрин ми трябва време да се окопитя коя съм и къде съм. След час обикновено почвам лека гимнастика двигателна. Тибетците и някакви други за кръста.
Понякога спортувам преди обяд, но като цяло съм свикнала преди вечеря едно 45 минути да се кълча.

missence, извинявай за предишния пост, усетих се, че те обърках с друга потребителка.

# 125
E ставам от време на време да се раздвижа, не седя всяка минута, но и не е някаква особена физическа активност, която да си заслужава споменаване. Като съм много заета, по-малко, като не ми е натоварено повече, но пак не е кой знае какво. Знам, че е хубаво да е повече, но това са даденостите в момента.

# 126
О не, не говоря за разходка малка. Макар че и това е хубаво.
А за упражнения. Аз ходя в тоалетната набързо да ги правя на работата. Откакто почнах ми е много по-добре.
Почвам с раздвижване и някои упражнения за врата, после раменете, кръгове с кръста, 10-12 клека и едно друго с крака дето не мога да го обясня.

# 127
Е чак пък до такова ниво не съм стигнала Sweat Smile Може и да е хубаво, но нямам време за чак толкова активност през работния ден. Доста си се изморявам на тренировките в залата да ти кажа и сърдечния ми ритъм се качва доста. Изобщо не го давам лекинко там.

# 128
Невър, не чакай да стигнеш това ниво. Повярвай ми.
Прави превенция.
Даже не ми отнема и повече от минута.
Лекарката във ВМА ми го каза също. Без значение е, че вечер правиш 40 минути силови и кардио.
Тялото се уврежда като седи. На всеки час имаш задължителна разходка и гимнастика.
Има много пациенти такива които тренират като теб, мен, че и повече, но работят на компютър и са редовно при нея.
Брат  ми е същия. Той за разлика от мен никога не е бил дебел, освен в детството за малко.
Но цял живот спортува, много по-стабилно от мен, но седи с часове на компютъра и това му се отрази. Има моите драми накрая.

# 129
  • В центъра на моретата
Ей, колко сте изписали, че и нова тема. Ще се върна назад да дочета, че и от старата доста изпуснато имам.
Елора, благодаря за темата!
Гущер, водата топла ли е? Че нашето море си е студено още.
Абе Кипър е гръцки, турски и англичаните имат бази, за да укротяват страстите.

Аз имам намерение вече да ходя по обяд на фитнес.  На около 5 мин от  офиса има доста зали. След работа ми стана доста припряно и не винаги мога. А и понякога се налага да тръгна по-късно. Е, има зала 24/7, ама…За вкъщи оставих само, ако не мога да отида до зала.
Дъмбелите ми са с лост, на който се слагат дискове. Може да се купуват допълнително само дискове с по-големи тежести и да се добавят. Иначе, ластици, пружини и велоергометър. И тъй като съм на 5 мин от морето - кросчета си организирам.

Днес менюто за вечеря -сардини на скара и малко салата. Обядът мина с две яйца и кефир.

# 130
20 градуса. За децата е добре, но за дъртите... Става за изстудяване на бира. Руснаци и британци си се киснат, ама аз не съм толкова корав.

Ел Гущеро с година и 4 месеца разлика:

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 12:22 от Гущера

# 131
Много добър резултат. Браво за упоритостта!
Аз тренирам много малко. Замислих се, че огромна част от свободното ми време отива за готвене, чистене и пране.

# 132
И сега по Гущерски заслужаваш да се напечеш хуууубаво Simple Smile
Браво, чудесен резултат и за разлика от "пациентите" в реалити шоуто, при теб е прибрано и не виси кожа Simple Smile
А "самочувствието" стегнал ли си го или това е нормална отпусната "форма" ?
Питам , защото моята цел е да прибера и формата навътре, освен премахването на мазнините, които почти ги няма вече...

# 133
Това си е така за седенето дълго време през деня. Не всеки има как да се раздвижва съществено, но е силно препоръчително - не е случайно това дето и фитнес гривните напомнят ако в рамките на час няма съществено движение. Критерия за заседналост дето им слагат май беше под 250 крачки в рамките на час дали има или няма. Като стане цял час в който няма поне толкова и мрънкат да напомнят. (Да не се чете като един познат - било му казвало че е време да иде навън да пуши Joy )
За който работи сам в стая или с колеги дето не биха го гледали странно, дори и да направи просто няколко клека и да се протегне малко, пак си е файда.
Ставало е дума и друг път - седенето притиска точно големи мускули - не само че бездействат ами и кръвообращението в тях е намалено така. Като се случва това постоянно, започват да атрофират. От там е и лафът че от седене ставал плосък задник, не е баш шега. То по-лошо отколкото да лежиш... Всичко което ни вдига от стола, е в наша полза.

# 134
Браво, Гущер, заприличал си на човек. Сега и с тренировките и ще си топ. Въпреки, че физическите трансформации са чудесно нещо, най-важното е здравословните, така че дерзай.

Накта, проблемът не е че мускулът на д-то ми атрофира, напротив, доста се е стегнал освен това е и порастнал малко. Дънките ми ми стават, но забелязах, че по-трудно ми минават докато ги обуя. Естествено стоят и доста по-добре от преди. Тренировките си казват думата, но застояването на кръвообръщението има резон. Ставам, раздвижвам се, но понякога се задълбочавам в работа и часове съм в една позиция, а като са на зор нещата и трябва да звърша в определен срок, раздвижването не ми е приоритет.

Общи условия

Активация на акаунт