Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 222
  • 651
  •   1
Отговори
# 600
Ох, нямаш настигане Simple Smile И като тичане, и като хапване, ако ми беше гадже щах да се разоря да те изхранвам ха ха ха Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Колко "дози" по 30 грама протеин на прах е "безопасно" на ден?

# 601
Събуждам се от учестено сърцебиене. По принцип през деня пулсът ми не е висок, докато спя би трябвало да пада. В случая нямам идея. Ама изобщо не ми се мери посред нощ, ще се разсъня, което не ми е оферта. Ще спя с часовника и ще видя утре резултата.
Заек, не помня колко си млада, но проблеми с щитовидната жлеза и пери/пре/менопауза също дават такива фалшиви индикации. Там също потърси.
Днес отивам да тичам благотворително в Борисовата градина на Run2gether, но ще съм сама и не знам дали ще има кой да ме снима. Хубав ден на всички Hug

# 602
Ох, нямаш настигане Simple Smile И като тичане, и като хапване, ако ми беше гадже щах да се разоря да те изхранвам ха ха ха Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Колко "дози" по 30 грама протеин на прах е "безопасно" на ден?
Сама се изхранвам аз, на мъж не чакам Kissing Heart Кефир пих вчера, него го забравих.
Колкото по-малко изкуствен протеин, толкова по-добре според мен. Аз вчера изядох две дози с моя сладолед, но пък тази седмица не съм пила сутрин изобщо, ами си ядох яйца, котидж и сьомга. Според мен проблемът на протеина на прах не е в протеина, а в останалите неща, които има вътре. Ако имаш чист без други добавки, не виждам проблем.

# 603
https://egy-pillanat.hu/en/infrashapewhat-is-infrashape-and-why- … ource=chatgpt.com

1500-2000 ккал за 50 минути Simple Smile
Аз ще се въздържа от коментар... според мен повече от 5-600 калории и то от елитен спортист е някак си невъзможно да се изгорят за 30 мин до час... но не разбирам Simple Smile

# 604
Стабилно Коста, стабилно.
Но зависи и колко тренира човек.
Аз с такава храна ще напълнея още.

# 605
Стабилно Коста, стабилно.
Но зависи и колко тренира човек.
Аз с такава храна ще напълнея още.
Абсолютно Елора. Когато почнах да отслабвам ядях половината на това и само ходене пеша имах. Но постепенно стигнах до положението, че няма какво да свалям, понатрупах мускул и той с нещо трябва да се храни и поддържа. Плюс че тренирам силово 5-6 дни в седмицата и в 2-3 дни от тях е и двуразово.
Има си място за диета и високомазнинно хранене докато се лекува ИР и се отслабва. После идва реда на високопротеинов режим с умерени мазнини и ВХ. Че мускулите, за да растат искат и по някой въглен 😁

# 606
То и тренировките са ти стабилни, а не като моите, ама толкова мога.
Ако почна като тебе ще съм три месеца после на легло Joy

Ама на мускула си му трябва протеин.
И все пак зависи дали правиш клек с 3  кг гира и клек с 10 кг.
Аз опитах вчера с двете гири, общо 6 кг да направя клек.
Ми какво да стане. Днес ме боли страшно кръста.
Иначе все пак ще си купя по-тежки гири и упражненията от легнало положение усещам, че ми трябва по-голяма тежест.

# 607
Момичета и момчета, официално съм дебела, въпреки, че се храня правилно и уж полезно, не ям сладко и тн.сравнително спортна съм. След гостуване при свека, при която обикновено отслабвам, съм качила още килограми и съм шокиращите 78 кг, които никога не съм била през живота си. Нямам идея как се стигна дотук, според мен, виновен е моят метаболизъм... Но съм решила да почна сериозен стабилен режим и да сваля спешно.
Много съм травмирана, защото днес пътувам за Азия, където ще съм единственият дебел човек.
Много ми е неудобно, но поне ще съм 8 дена без семейство, което е добър начин да почна режима.
Ще пиша след 8 дена(в неделя) докъде съм стигнала...
Според мен, при мен е станала някаква хормонална промяна и буквално качвам от много малко храна...Трябва ми и много движение...аз най-многоот обездвижване качвам...

# 608
За мен и жената виждам, че колкото повече годинки качваме, толкова по-внимателни трябва да сме как живеем.
Казвам го така общо, защото ако спрем спорта - зле. Ако спрем добрия сън и почивка - зле. Ако спрем правилното хранене - зле.
Зле в смисъл почваме да приличаме на приятели и роднини около нас... подпухнали, раздразнителни, постоянно охкащи и без сила и енергия...
Не слагам всички под общ знаменател, само нашите роднини, за голямо съжаление никой от тях не ни взема на сериозно. Виждат, че сме по-добре от тях, но все още са убедени, че са се качили на по-лъскавия влак...

Клекове и напади правя с 20 кг. За някои ситуации са тежки, за други леки... целта обаче е да създадеш адекватно съпротивление, на 80% някъде от максимума... и това се постига не само със самата тежест, а и със стойка и движение, баааавно спускане, малко изометрия, т.е. задържане.... и те така Simple Smile

# 609
Мария, в Средна Азия се е ут'епало за нашия режим, ама в източна няма да ти се получат нещата.
Все пак напиши какво е твоето полезно хранене. Един примерен ден поне. Нещо изследвания, резултати...

# 610
О, изобщо няма да им ям храната, всичко ще купувам от магазина. Трагедия, имам една единствена луксозна официална рокля, дизайнерска, на която разчитах. Но не влизам в нея. Купена е специално, за да ми е на макс кг-70 кг. Е не съм вярвала, че няма да я закопчавам. На едър човек и дрехите трудно се избират. Купих сега скъпа палатка, подходяща за размерите ми... пак пари...това ме е яд най-много, хем дебела визуално, хем финансово се харча, вместо да си нося хубавите дрехи, които имам
Изследвания не съм правила от втората си бременност за ИР, но още тогава бях граничен случай за гестационен диабет...
Ами полезният режим не е Нвд, но не вкусвам хляб, ориз, картофи и тн.иначе си похапвам, но без тези неща и без сладко. Сладко изобщо не ям.  Не броя калории, но гледам да не се тъпча...Но не става така, трябва явно въглехидрати и калории да броя...
Днес нищо не съм яла засега...

# 611
Мария, по-добре дай примерно меню и количества за няколко дни. При някои хора плодовете (особено в големи количества) са проблемни, при други млечните, при трети суровите зеленчуци или пък повече вгх. Колко пъти на ден се храниш? Приемаш ли медикаменти, които влияят на теглото? И въобще имаш ли симптоми на ИР освен излишните кг?

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 15:32 от dolce miele

# 612
  • на острова на мечтите
Днес мрън, защото вчера реших да не си пия магнезия, че вечер ми пречи на съня, а през деня се наложи да обядвам в колата 😢 и в два часа през ноща такъв крамп от вътрешната страна на бедрото , че скочих като войник. Идеше ми да вия от болка, ама не биваше да будя къщата. Единственото спасение е да се натиска силно върху мускула. След известно време успях да се доберат до другата стая, където има dicloreum мазилка. Действа светкавично.
Аз, уви не мога да ходя толкова много. Счупеният два пъти десен крак се подува и не мога. Да бягам и подскачам и дума не може да става. Клякам с гири, но напади не мога, пак заради глезена. Но пък си влязох е панталона 46 размер. Предишният беше 50. Сега проблемът е, че всичките ми хубави панталони ми висят и ще трябва да ги стеснявам( Мария, всеки с проблемите си😚😁). Добре че идва сезонът на панталоните с ластик😜🤩
Нави, аз пия спирулина на хапчета. Не че много ми е нужен, но си го бях купила преди време и реших да го изпия. Пише че съдържа желязо, вит. А, Е, Б12, антиоксиданти и не помня какво още. Моят интегратор в със спирулина. На хапчета не е гадничко.
Днес си отворих и конопеният протеин. Ще трябва да му свиквам 🤢

# 613
Ами ще дам след седмица,сега няма как да сам, защото не съм си водила записки. Хапвам и плодове, и ядки, и кашкавали, в кафето слагам мляко (опитвам се малко да слагам)....и зеленчуци хапвам по много, и месо ям.
Като количества не си ги меря, няма как да кажа...то аз ако си мерех количествата, надали щях да чукна тези килограми. Аз и себе си не мерех. За симптоматика на ИР нямам идея дали имам...

данилу, мани ти твойте проблеми. Даване на пари никога не е приятно, ама да даваш пари за отслабнало тяло е едно, а за надебеляло е съвсем друго...

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 16:08 от MariyaHris

# 614
Конопен протеин ?!!? хе хе хе ... тонизира сигурно, ако е индийски конопа Wink

Днес оставих 400 лева във фитнес1 магазина... реших да се поразходя до физическия, да не поръчвам по интернет, беше приятно, в този магазин почти никой не влиза... а трябва Simple Smile

Взех си нова "бъчва" суроватъчен хидроизолат, но този път на Dymatize. Взех си и казеинов протеин "шоколад" за да си правя шоколадов сладолед вечер, към 19:30 максимум 20 часа и да го ям... целта е бавен протеин с цел подпомагане на растежа по време на дълбок сън. И емоционален десерт, разбира се...

https://fitness1.bg/proteini/swedish-supplements/swedish-supplem … casein-900g/22101

Взех черешов концентракт за пикочната, че жената се оплаква... Cod Liver Oil така, за да има и Lutein & Zeaxanthin всички на Now Foods... последното е за очите, на дърти години било полезно, ще рапортувам след 2 месеца как е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт