Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 222
  • 651
  •   1
Отговори
# 615
Виж в iHerb тия неща дето ползваш, че у нас на Now Foods цените са безобразни просто, имай си предвид и други опции като стане време да купуваш пак.

Мария, не разбрах много какви са ти оплакванията, освен че си наддала на тегло и че според теб храненето ти не е зле. В смисъл, не разбрах какво те е довело в темата за ИР и имаш ли такава.
Имай предвид обаче, че каквито съвети получиш тук, ще са в такава светлина, просто цялата тема е за ИР и това е нормално.
Предлагам ти да започнеш тия дни с началната публикация на темата, да ти стане ясно горе-долу какво и защо и съответно ти дали ще се "познаеш" в описаното, а пък ти си се храни кокто си знаеш и пак си проследявай храната, за да може после да се направи разбор там.
Не сме изгонили никого - противно на името дето ни е излязло, не сме някаква секта Grinning Но ако проблемът е другаде, пак трябва да го откриеш за да можеш да го разрешиш, а за целта трябва да търсиш какъв е и какъв не е.

# 616
Имах един период, в който се бях подхлъзнала по разни добавки, но бързо ми мина. Общо взето пари в кофата. Единствените неща които имат някакъв видим ефект при мен са протеина на прах, омега 3 рибено масло и вит.Д. Всякакви зелении, екстракти, резвератроли за мен са глупост на куб и пари на вятъра. Витамини при нужда - да, магнезий за тези които имат нужда - да, зелени напитки категорично не. Смятам и с креатина да приключа като свърши този, който имам. Не забелязвам никакъв ефект от него - кръгла нула. Не е скъп, но е гаден и вече насила го пия.

# 617
MariaHris, успокой се, върни се в къщи, направи си изследвания при ендокринолог, покажи ги тук и пак ще коментираме. Иначе си е само голи приказки.

# 618
Аз хем спрямо повечето около мен вземам доста, хем според мен нищо от тях не е изгъзица а по-скоро базови неща. Витамин Д и к2, витамин Ц, омега 3, магнезий. За колаген се замислям чат-пат и после отивам и си купувам кило желатин и мирясвам Grinning Не че го приемам ежедневно и "като хапче" а просто го включвам в храната си където и когато мога. Като допълнение към него и MSM когато се сетя, един буркан капсули го подмятам от сума време та явно и там не съм постоянна но съм ок с това. Не знам дали ще си купя пак, може и на прах да взема че не са баш евтини капсулите, ами прахът май бил гаден на вкус.

# 619
Невър, жалко че не ти влияе креатинът. Аз го пия от 4-5 седмици и не само, че вдигнах тежестите с бая видим скок, но и мускулна треска нямам вече. Усещам си мускулите малко  тежки и натоварени на следващия ден, но никога сковани в мускулна треска. Много съм доволна. Моят го смесвам с мазно кисело мляко и така го прокарвам. За пиене наистина е неприятен.
За протокола, в момента клякам с 30кг,напади с 25кг. Това в тренировка от 30мин с по 4 сета по 45 сек, плюс хип тръстове, curtesy lunges, сумо и прочие.
Аз взимам магнезиев биглицинат, вит Д3, омега 3, колаген на прах в кафето. И чат пат вит Ц и urolithin B.

# 620
Може и тя да няма нужда допълнително, тя както и се храни карнивор и май беше и сравнително дребна може пък и просто да си приема достатъчно с храната.

# 621
  • В центъра на моретата
И аз бях залитнала по добавки, ама вече се спирам. Само омега 3 и то само ако е висока концентрация, вит. Д и магнезий.
Сърцебиенето може от електролити да е. Пак усетих, че имам нещо такова през нощта. Този път бях с часовник, като го настроих да ме събуди, ако нещо не усетя и се качи много. За цялата нощ пулсът е от 53-67. Явно не е от това. Кръвно не съм мерила, ама то моето е много ниско по принцип. Ще заложа на електролитите. Ще спра вот. Д и след две седмици ще пусна подробни изследвания. Абе, явно годинките си казват своето.

# 622
Витамините са едно, зелените прахчета които са много модерни и пълни с всякакви екзотични съставки, без някакви доказателства, че правят каквото твърдят че правят е съвсем друго. Естествено всеки е свободен да си харчи парите както намери за добре, но се навъдиха какви ли не и аз лично съм с резерви, че изобщо правят нещо или че дозите в тези прахчета на някаква супер съставка са в достатъчно количество, че да имат рекламирания ефект.

# 623
Ей това ми попадна по темата вчера, гледам че съм си го запазила. На английски е но то няма много за обясняване по него Grinning

# 624
  • на острова на мечтите
Пия вит Д, защото ми трябва за псорито, нищо че живея на слънце цяла година. Бях стигнала на 13 Ng/ml. Сега съм на 47.
Магнезий бисглицинат, от който май нямам голяма полза, защото крампите пак си се проявяват. И то нощем. Много е болезнено и неприятно. Но поне съм си у дома , а не на работа. Надявах се, че с тренировки ще заякнат краката и няма да се повтарят, но ей ги пак гадините. Вчера не пих достатъчно вода. Може и от това да беше снощният ужас.
Омега 3 и толкоз. Спирулина го намерих в шкафа докато разчиствах и така дойде и неговият ред.
Протеина в местно производство от един аграрен производител. Дано не ме спрат полицаите 😂

# 625
Да не би и калий да не ти достига а не само магнезий? Пулсът ти в покой как е?

# 626
Ей това ми попадна по темата вчера, гледам че съм си го запазила. На английски е но то няма много за обясняване по него Grinning

нямам второ шкембе, за такива количества Wink

Все пак добавките имат смисъл...

# 627
MariaHris, когато има човек наднормено тегло, проблема е в храната.
Означава, че не се храниш правилно.
Имаш много за четене. Както ти казаха,  първи пост.

# 628
Днес беше прекрасен ден - първо на Run2Gether, а след това в Къщата на куклите. Слагам снимки, които после ще махна:
Скрит текст:
Heart
Храната за деня беше УжасТ от спонсорски напитки, протеини и протеинови барчета, но ще го преживея Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 22:40 от beki8

# 629
  • на острова на мечтите
Да не би и калий да не ти достига а не само магнезий? Пулсът ти в покой как е?
никога не съм изследвала калий! Сега ще прочета какво пише за него. Мерси,Натка! Пулсът ми уж в нормален, но понякога сърцето си го чувствам малко учестено. Може и да си въобразявам де.
Беки,❤️🤩

Общи условия

Активация на акаунт