Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 222
  • 651
  •   1
Отговори
# 630
Днес си играх да меря, смятам колко печено месо излиза от едно пиле. Опекох, обезкостих, махнах кожата и мерих. 1513 гр. сурово, което закръглям на 1500 и получих почти точно 900 гр. чисто печено месо. Коефициентът получен експериментално е 0,6. Simple Smile Сега могат да се проведат още измервания с различно време на печене, различна температура, различни количества сол, но няма да съм аз. Wink
Та с тези 900 гр. пилешко и 4 яйца закуска ги докарах до около 270 гр. протеин, но си играх и да меря по колко салата си правя - също 900 гр. зеле за деня. Те това зеле ми вдигна калориите! Човек не знае от какво пълнее! Joy

# 631
Момичета, то е ясно, че ще чета и то е ясно, че ще коригирам храненето. Нали заради това съм в темата. Simple Smile.
 Със сигурност имам проблем с глюкозния обмен, но не знам на какво ниво е, защото ме е било страх да се изследвам, но си имах проблеми по време на двете бременности, макар и да не е стигало до инсулин. Дали е ИР, диабет 2, предиабет,нямам идея, но нещо имам сто процента. Simple Smile Да, без лекар са голи приказки, но все пак човек може да се храни Нвд и без лекар и без ИР.

# 632
  • В центъра на моретата
Гущер, зелето ти е много. А също пречи на щитовидната жлеза, което означава, че наруши ли се функцията ѝ в посока намаляване на хормона, пълнееш. Спри зелето или го намали до минимум. Или го замени с друга салата.

danilu, защо не смениш магнезия с цитрат и едновременно да мажеш с магнезиев гел. Цитратът е за бързо действие при мускулни болки и крампи.

Към добавките, които пия забравих колагена, ама от години не съм го спирала и вече даже не считам, че е добавка, а част от ежедневието ми.

# 633
Кой е този хормон, Заек?

# 634
  • В центъра на моретата
На щитовидната жлеза. Ако ги изследваш е добре да са трите FT3, FT4, TSH. По принцип е хубаво и антителата ТАТ и МАТ, че поне да си знаеш какво е положението.

# 635
Да не би и калий да не ти достига а не само магнезий? Пулсът ти в покой как е?
никога не съм изследвала калий! Сега ще прочета какво пише за него. Мерси,Натка! Пулсът ми уж в нормален, но понякога сърцето си го чувствам малко учестено. Може и да си въобразявам де.
Беки,❤️🤩
Нали видя и със Заек какво дискутирахме - някой път е измамно това чувство със сърцебиенето, аз по себе си много пъти съм го виждала. Да, усещам по-силно и да "блъска", но не е ускорен пулсът.
Не те знам колко магнезий приемаш, да не би пък малко да ти е? Най-лесното е да пробваш с повече, то и калий лесно се добавя де - вземи си някоя сол дето е Light там с намалено съдържание на натрий дето ги водят, те са частично калиеви. И двете лесно се пробват и бързо се разбира дали са ти помогнали, нищо не губиш нито пък ще се повредиш нещо от такава проба.
Ти и да изследваш, то си е моментна стойност, калий и натрий се урегулират и зависят и един от друг, какт ои от разни други неща, та и да те убодат сутринта да видят тогава колко ти е, на тебе крампите са ти вечерно време. Сол от тая "за бабички" дето им викам аз, ябълков оцет, авокадо - с тях се набавя лесно ако трябва. А някои като имат крампи буквално сръбват няколко глътки сок от кисели краставички или от някоя туршия и казват че им помага много бързо.
Имаш опции де, ще намериш кое ще те оправи, никоя не е нещо екзотично.

# 636
Нави, още чакам видеото.

# 637
А? Моля? Кое видео...

# 638
Тия американци пак са откачили. В тубата се разпространява някаква захарна диета - викат му захарен фаст... Sweat Smile

# 639
Е че ти сигурно и тук из форума с диетите ще намериш с шоколад, с плодове, с всякаква глупост която можеш да се сетиш. На някого му е толкова важно да не се "лиши" от захарта че на всичко ще е готов, тя си е пристрастяваща.
А колко нещастно преживяване би било това цялото, не искам и да си представям.

# 640
А? Моля? Кое видео...

Каза че някаква кардио тренировка си набарал и искам да я видя.

Невър, пълен ужас.
Фаста си е фаст. Чиста вода. Другото са простотии.
Ама нека я правят тази диета тогава. Да се споминат и света да се отърве от простотията.

# 641
9-тата тренировка от програмата IRON си е живо кардио под напрежението на тежестите Simple Smile
Трудното беше да успокоя сърцето, че щеше да излети, а умора в ръцете нямаше толкова...

Та... има тренировки, които съпротивлението е голямо, но не те изпотява...
Други, за задник и крака, там ме дави в пот...
А 9-тата ми изкара ангелите с това кардио Simple Smile Simple Smile Simple Smile машинката в гърдите ще експлоадира!

# 642
Nevermoresleep, мернах и аз преди време из youtube за тази sugar diet😂, но не ми се занимаваше да се "информирам" какво точно включва...😆 Най-учудена съм, че има хора, които зарязват карнивор заради тази захарна диета.🤔🤔
Момичета, то е ясно, че ще чета и то е ясно, че ще коригирам храненето.
Няма да повярваш колко хора не искат да четат първата публикация, за спазването на режим важи същото.🙃 Ние просто така профилактично ги повтаряме тези неща.😀
но все пак човек може да се храни Нвд и без лекар и без ИР.
Разбира се, никой не е казал, че не може. Просто се опитваме да разберем каква е ситуацията.😊

# 643
Мернах даже Бен Бикман нещо беше пуснал за тая захарна диета, съвсем кратко клипче беше де. Предполагам на всички е ясно той какво мисли по въпроса. Но не мислех че е станало много популярно това нещо, все пак темите по които него го канят да говори се водят по-специализирани по принцип, не всеки рови в тях както правим ние тук.

# 644
Олеле, ми това си е силова тренировка. Какво кардио?

Общи условия

Активация на акаунт