Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 259
  • 651
  •   1
Отговори
# 90
И на мен ябълките ми вдигат захарта и ми вдигат базовото ниво за няколко дни. Изобщо не ги ям въпреки че ги обичам. Сега ако говорим за домашни киселици, може и да не е толкова зле положението, но конвенционалните ябълки от магазина са категорично не.

# 91
  • Sofia
Сега ката прочетох Аливи за главоболието си дадох сметка,  че откакто съм на режима (близо година) не помня да ме е боляла главата, а преди това почти всеки ден, но го отдавах на високото кръвно.

# 92
Момичета да питам.

Как тренирате. Всеки ден всички мускулни групи или днес само крака и утре друга част на тялото.
Аз обикновено цялото тяло. Първо са ми упражнения в право състояние предимно.
Тоест за крака и ръце.
2-3 вида клек, планински  катерач. Ръце - гири, кофички, лицеви.
Като направя за дадена зона, примерно 20 сумо клека, отивам пак на ръцете да починат краката.
И  като направя малко така, 3-4 сериии лягам на пода и правя упражненията за корем, като за почивка пак включвам гири за да почине корема.
Преди като бях по-подвижна и бях и по-бърза и можеше за 20-25 минути да приключа силова тренировка, ама сега просто го карам по-бавно.

Нави, душо прегледай на чичо Любо клиповете
https://www.youtube.com/watch?v=Y0li-dTwf-k&list=PLaZT86TC7aFrBK … W87BctXNe&index=1

# 93
... Междувременно - кюфтета и то без хляб! Joy

Голям съм фен на кюфтетата, вчера 3-ка за обяд телеко-агнешки в Балчик хапнах Simple Smile
Обаче.... конфекцията от кюфтета по рецепта не включва ли хляб в тях? Wink

За информацията от 1-ва страница а и Изобщо Simple Smile Аз "учих" месеци докато стигна до момент, в който почваш да разбираш и нареждаш пъзела и това се отваря едно усещане на свързаност между нещата.
А имам още много да уча, но тва му е хубавото Simple Smile
Някои сме тук от години и пак все има какво още... А кюфтета стават и без хляб, вече ако се ядат навън е ясно че са компромис но някой път няма как.
Сега ката прочетох Аливи за главоболието си дадох сметка,  че откакто съм на режима (близо година) не помня да ме е боляла главата, а преди това почти всеки ден, но го отдавах на високото кръвно.
Аз (тук чукам на дърво) от мигрена се оттървах откакто съм на режим, ей това дори само то си струва... Не ми бяха чести кризите ама бяха епични, че и хаповете с които успявах да спася положението ако ги вземех достатъчно рано, вече не се продават (ерготамин + кофеин бяха, не са шега и те но ако не е често стават). Иначе са ме спасявали много пъти ако ги вземех по време на аурата да не става бедствие в пълен мащаб. Моите бяха и с визуална аура освен останалото, още се стряскам понакога като ми прехвръкне нещо малко пред очите...

Ябълка ако не е Грени Смит или подобни, обикновено ме кара да огладнея, хем почти никога не е "на голо" а по-скоро като десерт. Е, вече не в същата степен както до преди няколко години, разбира се. Но се усеща разликата, а на режим се разглезва човек да не го бърка Grinning

# 94
Гущерчо, открих нещо за стомашни драми, което мисля е много добро.
https://naturalfactors.bg/produkti/853-peppermint-oil-menta-masl … tgel-kapsuli.html
Ако ще купуваш, не казвам оттук просто давам информативно линк.
Аз като купувам търся промоции.
Още не съм го почнала, но ще има супер ефект смятам. Пише обаче 30 минути преди хранене.
Купих и това
https://bouroff.com/products/bouroff-hranitena-dobavka-maslo-ot-rigan
То  е само риган, от ремедиум го взех - 10 лв.
Взимам 1 на ден по време на хранене.
Абе имам да си изпия някакви неща и трябва да изчистя добавките и да приемам малко неща.
Няма да ги мятам я.
Ригана е с много ползи. Проучи.
Та ако искаш само едно нещо ти препоръчвам да кажем с първото - с мента, риган и ким.

# 95
Ок, Долче. Явно съм объркала стойностите с тези за гестационен диабет. Само че, както всички тук рипаме за рефернтните стойности на инсулина, така и за кз тази горна граница и ужасно висока. То и 8 като вдигнеш след хранене, значи, че вече много си я закъсал.
Така е. Просто назад имаше въпрос дали КЗ малко над 7,8 на втори час е вече диабет, та затова потърсих при какви стойности диагностицират с диабет.
Иначе на повечето тук ни е пределно ясно, че човек трябва да се стресне много по-рано и да предприеме мерки, а не да чака първо да го диагностицират с диабет. Той и хронично висок инсулин без повишена КЗ също не е никак хубаво нещо...
Възможно е да толерираш вече по-добре някои храни, поне от гледна точка на неприятните симптоми. Не е задължително да съвпада с "мнението" на глюкомера. Но от друга страна, ако ядеш храни с повече вгх, не е странно и, ако КЗ след храненето е по-висока, отколкото след режимно хранене.🙂
Аз досега съм на варени яйца с лют сос и голяма чаша кафе със сметана (да се разбира, че водата в кафето е доста😀, нес е).

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 14:44 от dolce miele

# 96
Момичета да питам.

Как тренирате. Всеки ден всички мускулни групи или днес само крака и утре друга част на тялото.
Аз обикновено цялото тяло.
Цяло тяло - долна част 1 - горна част 1 - долна 2 - горна 2
Първо са сложните упражнения, които изискват повече от една става тъй да се каже и изморителни за цялата система като клекове, набирания, лифт, после изолиращите като такива за бицепс, трицепс, гръб, екстензии за бедра.

# 97
Гущера откри морския сезон.

Тази сутрин след 4 яйца и месо изядох един портокал. Не съм ял от година и нещо. Много ми се услади, но не знам как ми се отрази - глюкомер не съм взел.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 15:43 от Гущера

# 98
  • София
Скрит текст:

Елора, започнах да чета нещата от първия пост, и се опитвам да си ги подредя в главата, ама не става за 1 ден, а времето тиктака.

Е да, не става за един ден, никой не е казал.
Уби ме обаче с този ориз и пълнозърнест хляб Joy
Няма място в режима.
Махам ги.

Снощи до 3ч четох първите ви дискусии покрай резултатите на Гущера. Лелеее, този човек е започнал от 148кг и триглицериди в небесата. Още не съм стигнала края на историята, ама евала!

А, Невена какъв цитрат пие след следене на PH на урината?

Купих магнезий, омега 3. "Откраднах си" от препоръките към Гущера.
Довечера ще повървя малко. Включих крачкомера.

# 99
Гущерът е нашия шампион!
Аз след ОГТТ имам зверско главоболие, по ден и половина, та оттам правя връзката с високата КЗ. Сета си хапвам калмари, сардини, кебапчета и салатка, минаха 3-те дни с по много километри и ядене на тъпи неща. Ама не си го слагам, когато пътувам държа да опитвам от местните специалитети, бюрек с картофи например, умопомрачителна комбинация, никога не би ми хрумнало, но беше вкусно.

# 100
Гущерът е нашия шампион!
И аз щях да напиша същото.😁 Гущерът е отличник.😃
Завиждам за сардините.😉

# 101
Гущер, в морето ще го изгориш за нула време тоя портокал.

missence, е сега, не мятай. Казвам го защото не съм човек, който ще метне храна каквато и да е.
Просто го готви по-малко. Може да зонираш ястията и после вече да не купуваш.
Пълнозърнест ориз или черен може да се вкара след като се свалят кила и стойности.
Вкарва се обаче по-малко.

Аз като се променях да не мислиш, че съм се прибрала и сладкия шкаф съм изпразнила в боклука.
Ми не, изпразних го, ама през стомаха.
Викам си, каквото имам ще го изям. Не наведнъж естествено и приключвам.
Сега в тоя шкаф има само документи, папки, джунджурии и само натурален шоколад 85-95 %
Мотае се един линд 60 % и с карамел, ама той за мц. И още един млечен, който ще пробутам на майка ми.
Беше във фф на промоция млечен линд за 8 лв три шоколада. Исках блокче, другото майка ще го изяде. Но и давам на порции, защото тя е ламята Спаска.

Малее, толкова ли е бил Гущера? Забравила съм.
Знаеш ли какъв строен момък е сега.
На Витоша като ходим подскача като младо яре Grinning

Всъщност ти ли ще минаваш на режим или майка ти? Или и двете?

# 102
148 не съм бил. 131 кг. на 01.01.24
След портокала ме хванаха угризения и направих 40 лицеви и 50 клека Joy

# 103
Опростени са ти греховете, Гущер!😃
Честно казано, аз съм забравила колко точно кг си бил, но помня, че пикочната ти киселина и чернодробните бяха с някакви доста стряскащи числа...🙂

# 104
Гущер, каквото става на морето си остава на морето Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт