Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 266
  • 651
  •   1
Отговори
# 555
Мисля да пробвам, да увелича протеините и намаля мазнините съчетано с лек калориен дефицит. Да видим как ще се получи.

# 556
  • В центъра на моретата
А ти какво ядеш през деня? Дай примерно мевню.
И как ти протича една тренировка? Какви упражнения, с какви тежести и по колко? Това за коремните преси е така. Превпоръчитечно е да се завършва винаги с коремни.

# 557
Първото, което щях да те питам е по колко протеин ядеш. Изобщо не гледай колко гориш по време на тренировка, тея цифри са бошлаф. Пък и няма значение колко гориш. Не се отслабва със спорт, а със диета/храна. Спортът има други функции за здравето, не е за отслабване.

# 558
Превпоръчитечно е да се завършва винаги с коремни.

А защо е така? Не съм го чела това и не знам, но явно така съм си нагласила тренировката, че и аз така правя.

# 559
  • В центъра на моретата
Гущер, най-ясно ще ти стане, ако си пуснеш изследване на кортизол и КЗ. Ако са завишени, вероятността да е от кортизола е голяма. Кортизолът е стероиден хормон. След около 50 минутна тренировка, кортизолът се повишава. Затова дългите и тежки тренировки не са ок. Т.е. с две думи, от претоварване на организма, следствие на тежка тренировка, е възможен такъв ефект.

# 560
Заек, ето да речем вторник миналата седмица:
Гръб и бицепс
Lat Pulldown - 4 х 12 - 50 кг.
Seated Row - 4 х 12 - 40 кг.
Straight Arm Pulldown- 4 х 12 - 45 кг.
Pullover machine - 4 x 12 - 60 кг.
Lat pulldown circular - 4 x 13 - 60 кг.
Bicep Curl - 4 х 12 - 35 кг. или Curling machine - 4 x 12 - 15 kg.
Alternate arm curl - 4 х 12 - 20 кг.
Upper Ab Machine- 4 х 15 - 90 кг.
Плюс 15 минути стълби, а загрявката преди това ми е 10 минути гребен тренажор.

Храната:
Шейк преди тренировка: 1 доза протеин, 1 с.л масло от бял трън, 1 ч.л хуск.
След тренировка 2 варени яйца, 30-40 гр. кашкавал
Обяд 3 варени яйца, 30-40 гр. Кашкавал, 150 гр. варено месо, 3 кюфтета (купешки), 1 краставица.
Вечеря 2 цели пилешки бутчета с кожа, салата зеле 400-500 гр. със зехтин.

Тази седмица преместих шейка след тренировка и махнах двете яйца. Махнах кюфтетата от обяда и едното бутче от вечерята. Горе долу така...

# 561
Ще взема и аз по-кратки да правя.
Ама заплеснах се вчера.

# 562
  • В центъра на моретата
Тази тренировка би била малко натоварваща, в случай че не си много трениран. Освен това имаш две почти сходни упражнения, които можеш да оптимизираш - първото (Lat Pulldown) и четвъртото (Lat Pulldown cirkular). По мое мнение едното го махни. Можеш да намалиш сериите на три на всичко. Намали и кардиото на 10 мин и допълни накрая с коремни преси от някакъв вид или измести Upper ab machine накрая. Когато натоварваш с няколко на брой упражнения определена група мускули, трябва да има време  да се възстанови мускула, т.е. намаляваш серии или повторения. Ако не е добре възстановен мускула, не е ок.
Все пак не тренираш отдавна, а прекаленото натоварване, може да доведе до обратен ефект. Идеята е да имаш физическа активност ежедневно, но не и да претоварваш организма. А организмът ти е компроментиран веднъж, за да стигнеш до тази тема. Претоварването и с фитнес води до увеличение на стреса, респективно кортизола, кръвната захар. И ако имаш намаление в храната (калориен дефицит) се стига до разграждане на мускулите и образуване на мазнини.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 07:23 от zaek

# 563
От почти 8 месеца съм във фитнеса, Заек, а преди това 4-5 месеца тренирах с гири у нас. Коремните ми са винаги накрая. Тези тежести вече са ми леки. Оъ понеделник започвам 3 седмици за сила. Същите упражнения, но с тежест по коеф. ~ 1,3 и серии от 4 до 6 повторения. После ще ги вдигна с по 5 кг.
 В момента, в петък тренирам рамена и корем. Имам три упражнения за корем иначе другото преме е по едно и още едно правя всеки ден, което не знам как се казва. Качвам снимка.

# 564
Гущер, аз мисля че ядеш малко за трениращ човек. Аз ям сигурно повече от теб. Също е много важно да имаш достатъчно време за възстановяване между тренировките за съответните мускулни групи и да не претренираш.
Според мен намали кашкавала и върни двете яйца и добави повече месо на вечерята.

Това е стойка за екстензии за гръб (аз за това я ползвам).

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 09:06 от Nevermoresleep

# 565
Невър, възможно е да ям по-малко от теб, но ти сигурно си изпъната на спица, а аз съм 💯 кила. Телосложението ми е малко женски тип. Дебелея на баджак, задник и корем, а не като нормалните мъже - на цици и ръце, а пък краката като солети. Сега съм понаправил гърди и перки, прасците ми се очертават ясно и вече в долната част на бедрата се показват мускули. Обаче за задника и пояса има какво да се желае. Те са ми болката. То на мен мускули и релеф толкова не ми трябват. Все пак съм женен, ама пуста суета! Joy

# 566
Бе ти може да си женен, ама мускулите не са за фасон (само) ами и като станеш на 80 да не си с бастун или по-зле Simple Smile

Виж намали мазнините, ако ще намаляваш нещо, не месото/протеините и особено яйцата.
Може млечните да ти правят номера. Поне при мен, те имат пръст като нещо не ми харесва в режима и не малко хора се оплакват от тях.
Хареса ми съвета на zaek да намалиш кардиото, от него сигурно и огладняваш повече, освен че може да ти яде от прогреса в градежа на мускул. Замени стълбите с ходене за няколко месеца и виж как ще ти се отразят промените.

# 567
И аз като Невър да ти кажа да не намаляш месото и яйцата. И аз ям повече от теб Joy Най-голяма разлика в релеф и изчистване видях докато правих 3 месеца само силови и то с тежко и ходене с кучето. Нула кардио.
Преди 6 седмици включих хийт и кардио, че за сърцето е добре и съм позакръглила и аз леко около пъпа, плюс че ми се увеличи гладът за Вх. Така че ще си довърша програмата, щото имам ocd за недовършени неща. Но после ще си се върна на чисто силови само. И бързо ходене с кучето, без друго кардио.

# 568
Да кажем, че ще махна кашкавала и кожата на пилето. Какво кардио и по колко предлагате? Стълбите ме кефят. Да ги намаля или ходене? По колко? Гребният тренажор и той е кардио, но пък е и хубава загрявка. Него?

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:08 от Гущера

# 569
Вчерашната тренировка на Карълайн Гирван беше с кардио, цялата беше силово кардио, едва не се гътнах...
Самата тя казва, че кардиото гори и мускул, щем не щем... но го харесва и го прави за собствен кеф. Тя проблем с мускулите като гледам няма... 40 годишна дряновица, а те шибне, а те е оставила на място Simple Smile

С нейнито тренировки усещам сваляне на мазнините като цяло, едно такова изчистване, как да го обясня, все едно кожата ти става по-тясна и се изопва...
Също така усещам напредък в гърди, рамене и приятна тежест в квадраципсите

Фитнеса е хубаво нещо, но ако е твой и е в мазето, така си мисля. Е, това мнение е може би грешно, все пак нямам такава практика като вас, но се опитвам да разсъждавам върху въпрос и ето какво мисля...

Когато си у дома ти можеш да се изолираш физически и вербално за цял час, без никой да те разсея... това ти помага емоционално да се потопиш в натоварването, за да го заобичаш и желаеш, а не да е като бройка, която трябва да отчетеш, защото някой чака за машината...
Или ако е заета ти търсиш следващо упражнение, после се връщаш на друго, бързаш, чакаш, шума, разсейването, трябва да си следиш за програмата и да броиш дори... нищо, че в до 12 да кажем.
Това, което искам да обясня е, че като си пусна таблета пред мен в празна, тиха и спокойна стая и освобождавам съзнанието си от всичко, нито какво следва, нито колко бройки съм направил и трябва ли да правя още, нито колко минути остават от програмата... просто затварям очи, слушам музиката и се отдавам на всеки сантиметър от движението. Карълайн казва, че е важен баланса в натоварването и перфектната траектория на движение, да не се стараем да я гоним или да бързаме, а да изпипваме формата на сгъването до съвършенство, за да работи добре за нас.
И като чуя зумера в нейния клип знам, че съм достигнал моето време, не определена бройка или нещо друго, а моята бройка, ако съм бил до границата на доброто натоварване, не прекалено тежко, в никакъв случай и леко...
И поглеждам докато е пауза  30 секунди, затварям очи и се потапям в следващото...
30 минути минават неусетно и към края си толкова зареден, че искаш да направиш още една тренировка, но така приятно ти е изцедила силичките, че ти е мега кеф Simple Smile

И това е една систематична, без прекъсване тренировка, в която се потапяш и нищо друго не те разсейва.... освен физически, това е и психически разтоварващо...
... аз в някой фитнес най-много да се изнервя на нещо или някой да ме набие Simple Smile Simple Smile Simple Smile Поне в големия град чувам, че е така...

Общи условия

Активация на акаунт