Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 242
  • 651
  •   1
Отговори
# 585
За днес ChatGPT ми смята 135 гр. протеин, 143 гр. мазнини, 26,5 гр. въглехидрати и 1931 ккал.
Аз сутрин тренирам, така че кардиото ми е тогава. Ще пробвам 2-3 минути гребен тренажор за загрявка, когато тренирам с ръце и накрая 7-8 минути стълби. Когато тренирам крака 2-3 минути стълби за загрявка, а накрая гребния.
Така бива ли? Имаме ли сделка?
От кардиото тези най ме кефят. Донякъде и степерът. Колелото и пътеката са ми досадни.
За повтарящите се упражнения си права, Заек. Ще мисля с какво да ги сменя.
По принцип и Costa e права, че трябва да се правят и упражнения със свободни тежести. Може някои такива да вкарам. Уредите позволяват да се изолира много по-добре съответен мускул, а и рискът от контузия е по-малък, но липсва баланс, контрол.
Сериите не мисля да намалявам засега. По този начин бая заякнах. Когато тръгнах доста жени вдигаха повече от мен, а сега дори една подобна на Станка Златева не може. Joy
И без това вече са ми леки. Като ги увеличавам, отначало правя по-малко повторения - 4х8, 4х10 и накрая 4х12.

# 586
Днес реших да си "въведа" храната в chatgpt.😂 Има си разминаване с макросите в Cronometer (на който вярвам много повече), определено. Всичко тегля до грам. Chatgpt ми завиши мазнините и ми намали грамажа на белтъчините, вгх бяха малко по-малко надолу. Да речем, че с грамовете на вгх беше най-близо.😉

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 23:10 от dolce miele

# 587
Кажи му да ти ги преизчисли, после пак му кажи, да ти ги провери по обстойно... и тогава получаваш друго число...
Но аз от толкова много броене и смятане вече на око знам грубо и ... да ти кажа, спрях да броя калориите и почнах да слушам тялото... кога е нахранено и кога е гладно Simple Smile
Защото когато не го дразниш с нарко храни като нишестета, захари и алкохоли.... то си говори честно и незаблудено Simple Smile

# 588
  • В центъра на моретата
Трябва да си усещаш тялото и къде е границата на товарене, при която трябва да спреш. И увеличи калориите, малко са тези.

alivi, провери дали няма нещо общо с липедем и възможността да направиш лимфен дренаж.

Аз да питам нещо, може да не е за тази тема, ама да питам: напоследък през нощта се събуждам от по-учестено сърцебиене - от какво може да е? Даже си мисля да остана с часовника да спя,  че на сутринта да видя какво се е случвало, макар да не обичам да спя с него, че ме дразни нощем.

# 589
А измервала ли си че е по-висок пулсът или просто си го усещаш по-силно и "тежко" биенето на сърцето? Че не е едно и също, на мен ми се е случвало понякога като нещо си дам зор за кратко така да усещам все едно много силно бие, а пък реално пулсът ми изобщо не е висок ами си е почти нормален...
Електролити по принцип, пробвай да вдигнеш магнезия и калия които приемаш, особено ако наистина е висок пулсът. Ако имаш възможност може да измериш и кръвното налягане в такъв момент като се събудиш.
Звучи страшничко щом е чак да се будиш от това.

# 590
Днес реших да си "въведа" храната в chatgpt.😂 Има си разминаване с макросите Cronometer (на който вярвам много повече), определено. Всичко тегля до грам. Chatgpt ми завиши мазнините и ми намали грамажа на белтъчините, вгх бяха малко по-малко надолу. Да речем, че с грамовете на вгх беше най-близо.😉

Ама ти каза ли му на тоя пич, че си жена, на колко си години, колко тренираш, ей такива неща.

# 591
zaek, и на мен ми имрише на електролитен дисбаланс.

# 592
Е той е смятал храната й, а не нея Grinning Една и съща храна си е все едно и също, независимо кой я изяде.
Просто на различни места има различни таблици за това кое колко съдържа от нутриентите. А с тоя умник няма как и да знаеш от къде ги е прочело в случая.

# 593
Точно. Храната въвеждам. Не броя калориите, повече ме интересува макросите какви са. Разбира се, в различните дни макросите мигат да варират. Свикнала съм да въвеждам в калкулатор.
Нави, не броя калориите. Важни са ми другите макроси. Пък и не виждам как броенето на калории (ако го правех) щеше да ми помогне да усещам по-добре кога съм сита и кога съм гладна. Естествено, че това зависи от други неща.🙂

# 594
  • В центъра на моретата
Събуждам се от учестено сърцебиене. По принцип през деня пулсът ми не е висок, докато спя би трябвало да пада. В случая нямам идея. Ама изобщо не ми се мери посред нощ, ще се разсъня, което не ми е оферта. Ще спя с часовника и ще видя утре резултата.

# 595
Ами проследи няколко нощи тогава, не знам какво още следи часовникът ти но ако има някаква такава опция обърни внимание и дишането дали има промяна, сатурацията евентуално, знам ли.
Просто при мен понеже нося гривната постоянно, съм забелязвала че е много субективно това усещане за сърцебиене, понякога всъщност изобщо не е висок пулсът.

# 596
Гущер, аз съм 62кг и под 150гр протеин не падам. И креатинин взимам всеки ден. Днес съм на 196гр протеин.
Калориите са ми към 2100-2300.
Тялото ти гладува щом тренираш редовно и си ~90кг мъж и държиш под 2000ккал.

# 597
Ох, мале, аз ви разбирам, знам, но аз толкова не мога да изям  Confused
Предвид и проблемите ми със стомаха, гледам да го щадя.

Коста, как ги събираш за деня не ми е ясно тези протеини?
Какво яде днес?

# 598
И на мен ми е трудно да набавя 140 протеина на ден... хем компенсирам с 30 грама Gold ISO изолат суроватъчен...
Мисля да си купя и казеинов хидролизат за да вземам и вечер преди лягане...
Чуденката е колко на ден прахообразен протеин е безопасно да се приема?

Преди малко си разтворих чаена лъжичка спирулина в лимонена вода... това нещо не може да се пие, все едно някоя крава се е изтаковала върху цимент и трябва да го приемам това... Всъщност не знам дали изобщо трябва да я пия тази спирулина, за хубаво ли е, за лошо ли е... реших да пробвам...

# 599
Ох, мале, аз ви разбирам, знам, но аз толкова не мога да изям  Confused
Предвид и проблемите ми със стомаха, гледам да го щадя.

Коста, как ги събираш за деня не ми е ясно тези протеини?
Какво яде днес?
Закуска в 7ч 100гр сьомга, 150гр котидж и 2 яйца. Това след сериозна силова тренировка и 4км бързо ходене. В 10:30 умирах от глад и мушнах още 2 яйца и 100гр пилешки чипс https://protermars-snacks.co.uk/Chicken-Crisps-100-Chicken-Fille … w-Carb-p354756442
В 14:30 печено пиле, 2 бутчетата и 4 крила със салата от домати. Следобеда още 8км бързо ходене с кучето и единственото, което ми се ядеше беше моя протеинов сладолед ( две дози протеин, еритритол, бадемово мляко и доза колаген) Имам ninja creami за протокола. И воала, почти 200гр протеин и то без да се опитвам да го стигна.
Ако не бях яла сладолед щях да си спретна телешки стек или да ям пак от пилето.
На работа в хладилника си държа котидж, варени яйца и тези чипсове от серано хам https://www.marksandspencer.com/food/spanish-serrano-ham-crisps/p/fdp60277194. Или пилешките.
В почти всички салати слагам edamame beans, вярно че е растителен протеин, но пак добавя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт