Кралски работи и клюки - май 2025

• 77 176
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 900
Диамантената брошка с кленов лист на кралицата майка, която вече е носена от четири (бивши, настоящи и бъдещи) кралици на Канада.
Съставена от брилянтни диаманти с багетна шлифовка, монтирани като кленов лист в платина от Asprey & Co, брошката е закупена от крал Джордж VI за кралица Елизабет преди кралското ѝ пътуване из Канада през 1939 г. Кленовият лист е характерен канадски символ, който е изобразен на канадското знаме от 1965 г.

Кралица Елизабет е носила диамантената брошка с кленов лист многократно по време на едномесечното ѝ пътуване из Канада през пролетта на 1939 г., точно преди избухването на Втората световна война.

Диамантената брошка с кленов лист е дадена назаем на принцеса Елизабет за първото ѝ пътуване из Канада през есента на 1951 г., единственият случай, в който брошката е била дадена назаем по време на живота на кралицата майка.

През 2009 г. диамантената брошка с кленов лист е дадена назаем на тогавашната херцогиня на Корнуол за първото ѝ посещение в Канада.

Диамантената брош „Кленов лист“ е била дадена назаем отново на херцогинята на Кеймбридж по време на обиколката ѝ в Канада през 2016 г., където е била носена при пристигането във Виктория, на прием в правителствената сграда и при заминаването.

# 901
Имат някакъв наследствен проблем с ръцете - сравнявам снимката от колажа на кралицата-майка и на Чарлз - силно зачервени и оточни китки и пръсти.

# 902
Според мен всяка дама влизала във фризьорски салон може безпогрешно да види, че Джоузефин е с балеаж, което е обезцветяване и после боядисване на косата. Чак ми е странно, че има дискусия по темата.

Донякъде сте прави, че датските деца наистина спокойно могат да си правят каквото искат, към тях няма очаквания за външен вид, поведение или каквото и да е било, няма интерес от медии за аспектите от живота им. От тази гледна точка са привилегировани за разлика от англичани и испанци, при които цял свят ги следи и се вълнува. Джоузефин дори има публичен тик ток акаунт с хиляди последователи, където си танцува и изглежда като другите тийнейджърки бунтарки в тик ток. За Джордж сигурно има хиляди изписани статии само на тема потенциалното му бъдещо училище. Той е вече на възраст, в която има достъп до социални медии, интересно ми е как се справя с прикованото към себе си внимание. По времето на баща му е имало вестници, от уста на уста, но не и да си гледа лицето върху корици на списания от цял свят.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 00:03 от FreesiaR

# 903
Най- много ми хареса ей тази снимка с брошката

# 904
Наистина на червеното най-изпъква брошката. С тази рокля също е много хубава.

Нейно Величество Кралицата като канадски таен съветник, с което я признават за съветник на Негово Величество по канадските въпроси.

В Ридо Хол Кралят и Кралицата се срещнаха с министър-председателя на Канада Марк Карни и съпругата му Даяна Фокс Карн.

# 905
Много харесвам тази рокля на Камила. Радвам се, че я зачитат като кралица канадците, предоставяйки и  официално  право да съветва Краля по канадски въпроси. Консорт, ама с държавни функции, не просто декоративна.

# 906
  • София
Той щото кралят не е с декоративни функции в Канада. Ма нека го съветва, дано чуем какви решения са взети.

# 907
Много им е интензивна програмата. Добре, че канадците са назад от нашата часова зона,  да можем спокойно да наваксаме  😀

Тази червено рокля от посещението в канада ли е? Под червеното сако? 
Наистина на червеното най-изпъква брошката. С тази рокля също е много хубава.

Нейно Величество Кралицата като канадски таен съветник, с което я признават за съветник на Негово Величество по канадските въпроси.

В Ридо Хол Кралят и Кралицата се срещнаха с министър-председателя на Канада Марк Карни и съпругата му Даяна Фокс Карн.

# 908
Няма начин да не се чуе. А по въпроса за декоративните функции -  въпрос на познания е по история и политика  да оцениш значението  на визитата. Все едно да кажеш, че посещението на Максима и Вилем , че и Амалия,   в карибските колонии преди време е било лека плажна разходка за показване на тоалети.

# 909
  • София
Не го казвам, нито за едните, нито за другите. Но леки познания по история ще обяснят какво е конституционна/парламентарна монархия.

# 910
На снимките/видеата от някои официални събития (от подобен род - делегиране на церемониални и смешни от съвременна гл.т функции) аз лично забелязвам лека ирония/самоирония в усмивките на Камила.
Така тънко се подхилкваше на коронацията, когато правеше реверанс пред Чарлз. Много добре осъзнава каква й е ролята и си тежи на мястото тя. Но умее да се погледне и отстрани.
В същото време на събития, свързани с каузи видимо е щастлива и удовлетворена.

# 911
Не го казвам, нито за едните, нито за другите. Но леки познания по история ще обяснят какво е конституционна/парламентарна монархия.
О, аз имам професионални, та от там знам, че има конституционни монархии и отделно - Британската империя или поне остатъците от нея.

# 912
Страхотни моменти от вчера:

# 913
Колко много хора са се събрали да видят краля и кралицата.

# 914
Двете държави са в общност,  нямат  едно правителство,  независими са, но кралските дейности са  общи. Един крал, две правителства. Колкото влияят на  англичаните ,толкова и тук. Даже по-малко заради  разстояние,  базиране. но кралят е  общо звено.

Общи условия

Активация на акаунт