Хив

• 1 155
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,нова съм във форума.От извесно време се каня да пиша. Имам притеснение относно полов акт преди 7,8 години при който  предпазното средство се скъса.Не съм правила тогава никакви изследвания.Преди 3 години ми пускаха само за хепатити и всичко е ок.Дали има място за притеснение относно ХИВ.Наскоро разбрах ,че позната е с тази диагноза и започнах да се притеснявам като върнах времето на зад .

# 1
Има едни хора, наричат се лекари, медицински сестри, лаборанти... Те ще ти вземат кръв, ще направят изследвания и ще ти кажат резултата.
Тук по никнейм още не сме се научили да поставяме диагнози, максимум можем да метнем едно Таро, ако ти върши работа...

# 2
  • София
Отиди и си направи тест още утре. Няма смисъл да седиш и да гадаеш.

# 3
  • Melmak
Притесняваш се сега за нещо, което 7-8 години не ти направи впечатление? Ходи се изследвай, ние не сме гадателки тук.

# 4
Ако тази позната е била с въпросния🤔, но пак не се знае кой кога се е заразил.
Върви се тествай, но според мен за толкова години щеше да се прояви(може да си носител).

# 5
Върви се тествай, но според мен за толкова години щеше да се прояви(може да си носител).

И аз това си помислих. "Познатата" е спала със същият, при който кондома се е скъсал с авторката и тя за това се побърква.

И аз я съветвам да се тества.

# 6

И аз това си помислих. "Познатата" е спала със същият, при който кондома се е скъсал с авторката и тя за това се побърква.

Не е същия човек,дори незнам дали този с който съм била е бил заразен.Пеосто з а толкова години дали щеше да проличи дори в кръвна картина малко ,че има нещо.

# 7
  • София
Не, при кръвния тест трябва да се употребят конкретни реактиви, които да засекат вируса на ХИВ. Освен това при даряване на кръв задължително се прави проба на кръвта и, ако е засечен позитивен резултат, се информира кръводарителят.
Ако не си си правила конкретно тестове за СПИН и не си дарявала кръв - то няма как да знаеш. Дали за 7-8 години могат да се проявят някакви симптоми - не е сигурно. Има хора, които с години не забелязват нещо нередно.
Ако това те успокоява, за ХИВ и СПИН вече има достатъчно модерни медикаменти, които до голяма степен го правят поредното хронично контролируемо заболяване.

# 8
При ХИВ/СПИН инкубационият период може да продължи и 10 г.
Но както казват,пусни си кръвни изследвания и ще си проличи.

# 9
А, изчакай още 7-8 годинки пък ако не те домързи си направи тест!

# 10
За толкова време без лечение щеше отдавна да си разбрала ако имаше нещо . Не пречи да си пуснеш един тест утре и да решиш дилемата

# 11
  • До хладилника, който обичам
Иди и дари кръв. Донорската кръв всеки път се изследва и ако има заболявания като ХИВ и др., ще те уведомят. Ако не ти кажат нищо, си здрава, направила си добро дело и след 3 месеца можеш да повториш (жените могат да даряват 4 пъти годишно в България), има силен недостиг на кръв в кръвните банки.

# 12
Нищо ми няма отрицателни са

# 13
Нищо ми няма отрицателни са
Супер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт