Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 436
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
Моят набор приключи с ходенето на училище. Другата седмица отиват само за файнълите, да върнат хромбуците и има едно обсъждане с учителите на резултатите за годината.

# 541
  • Sofia
При наборката тази и следващата седмица всеки ден е различен - и като начален час, и като продължителност на часовете. В понеделник имат директорско контролно по немски език - доколкото разбрах анонимно, запечатват работите в пликове... сериозна работа. Всички останали предмети минаха в сянката на езика - БЕЛ и философия - супер скучни, по мат. - недолюбвана учителка, КМИТ (или както се казва този предмет тази година) - тъп, музика и рисуване не ги броим даже. По ФВС е пълна отличничка Grin Другата седмица ще участва в турнир с училищния отбор по баскетбол и чака с нетърпение.
Отказа се от морски лагер в началото на август заради спорта - било много важно да се подготви за старта на сезона. От две години се опитвам да ѝ внуша идеята за интензивен курс по АЕ през това лятото, но тя всеки път ме гледа лошо.

# 542
  • Пловдив
Sweet_maniche, при вас стипендиите са си направо големи, двойни на нашите Laughing
Защото я отпускат за успех над 5.75. Вторият срок за малко не му достигна, сега има реален шанс за другата година, да видим какво ще се случи, че една петица пак може да му обърка работата.
Днес са онлайн от 10:30, в понеделник - от 11.
Започна едно бясно нанасяне на оценки - явно доста ги изпитват тези дни.

# 543
Здравейте, мили, момичета,
не съм писала отдавна, но ви хвърлям по едно око.
От началото на май съм в такава работна въртележка, че не знам къде се намирам.

Наборката изпушва - имаха научна конференция, посветена на българската следа в науката, голяма подготовка - интервю със специалисти, проучване, правиха онлайн анкета, на живо анкета в мола, презентация, уеб сайт, you tube канал. Тя влезе в ролята на неформален team lead и много юркаше екипа. Спечелиха и е много щастлива. Отделно заради многото почивни майски дни, през юни се струпват изпитвания, тестове, класни, изходни нива.
Днес и утре е на FCE, та снощи бях и в ролята на екзаминатор за speaking-a (oммммм....).

На 26-ти заминава на международна екскурзия от училище, отказа спортен лагер, за ходене на вилата с братовчедите не ми казала какво реши, морето ще е last minute както обикновено.

Пожелавам Ви весело изкарване довечера, да полеете подобаващо успешното завършване на 8 клас Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 12:02 от merilen

# 544
Еха, много интересно звучи това за конференцията!
Чак не ми се вярва, че осми клас свършва, сякаш вчера смятахме точки, чакахме класирания.. ей така ще мине времето и докато се усетим ще обсъждаме абитуриентски балове и кандидатстудентски изпити Laughing

# 545
Така е. Аз имам вече и двама студенти, а си ги спомням супер ясно като бебета какви бяха Simple Smile Времето лети..

# 546
Plami80, че то не остава. След две години - НВО, след три - книжка, а след четири - абитуриенти и студенти.

# 547
Plami80, че то не остава. След две години - НВО, след три - книжка, а след четири - абитуриенти и студенти.
Така си е Laughing
Момичета, имам нужда от помощ- има ли някой да ми прати от помагало, сборник или каквото и да е текстове за поправка на грешки. Такова са имали на класното, дето моето дете изкара 4 и сега госпожата му е казала, че ще го изпитва върху това

# 548
Аз имам за 4-ти клас. Не знаех, че и в 8-ми ги изпитват на това Simple Smile

# 549
Плами, имам файл който си събирах сама за седмокласника, но не на всички имам отговори. Ако искаш пиши ми

Допълвам се :
Смяна на директори предстои
https://stolica.bg/sofia/35-uchilishta-v-sofiya-smenyavat-direkt … vguIbc7VAKz-DYmlA

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 16:43 от second

# 550
Plami, потърси Забавно редактиране на Весела Кръстева. В списъка ми за покупки е за бъдещия седмокласник, но не е ограничено в конкретен клас. Били текстове на интересни теми и сравнително трудно, ми е обратната връзка.
Ако някой го има, може да ти прати. Аз мога да ти снимам от тестове за 6 или 7 клас, каквото имаме по сборници. Пиши ми на лично, ако решиш.

# 551
Значи... Благодаря на Plami80, че зададе "моя въпрос" и на kbl, че отговори Simple Smile
Бих приела съвети и за помагала по граматика за 8-ми клас и нагоре. Явно има нужда, защото все изкарва между 5,00 и 5,47 (не се майтапя). Което пък означава, че се оформя за 5. Уф.

# 552
  • Пловдив
Значи... Благодаря на Plami80, че зададе "моя въпрос" и на kbl, че отговори Simple Smile
Бих приела съвети и за помагала по граматика за 8-ми клас и нагоре. Явно има нужда, защото все изкарва между 5,00 и 5,47 (не се майтапя). Което пък означава, че се оформя за 5. Уф.

И моята ще е с единствена 5 по Бел, точно заради ей такива малки спънки.

# 553
  • София
Първата съоткачалка е на линия на мястото. Може да ми пише класната забележка  - забравих си баджа Joy Но ме пуснаха

# 554
Весело изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт