Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 29 490
  • 774
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Сигурно проблемът е в мен, но не разбирам как може да се стигне до раждане на тази възраст. Абсолютно съм убедена, че моите деца щяха да ми кажат веднага, ако им се бе случило забременяване и да вземем съответните мерки. Винаги сме говорили свободно по половите и сексуални въпроси. Вече дори медикаментозни аборти има.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 17:26 от sanaka

# 766
Не знам за последния случай. В родилното преди години момичето имало гадже на 22 години. Вярвала е, че е голяма любов. Лъгал я е, че ще се оженят и ще си гледат детето. След това изчезнал в чужбина. Когато е казала на майка си е била много напреднала и просто се е наложило вече да роди.

# 767
И за мен е странно, хайде 17-18… не че не е много млада, но на 15… Но човек не знае как ще му се подреди животът. Моя съученичка роди на 17, голям срам, бащата скоро ги изостави. Но срещна богат мъж също с едно дете и двамата си родиха общо, та доста добре се подреди (ако изобщо в случая може да се говори за това).

# 768
От страх мълчат. От страх от наказания, от страх, че ще разочароват родителите си, че не са отговорили на очакванията им. Чакат и се надяват проблемът да се реши от само себе си, ама той не се решава сам. Когато кажат е вече късно.

# 769
  • София
Ами това, сори, ама е проблем на родителите. Родителят трябва да е първият, на когото да кажат. Да се чувстват спокойни да му кажат. Ако той си е свършил правилно работата.

# 770
Санака, ама как да каже на родител тип "моето дете е по-по-най и на нея не може да се случи"? Може на всяко дете да се случи. И може да са си много близки дете и родител, но детето да се страхува да каже, за да не ги разочарова. Отсъстващите и нефелните родители не ги коментираме изобщо. То важи и за родителя де - как няма да забележи, че на детето не му идва месец, два, три? На времето съседка забелязала, че дъщеря й е бременна чак в шестия месец като станала. И майка ми точно това се чудеше - как не е забелязала по-рано. И да, момичето точно така е било залъгвано или си е надявала, че момчето ще размисли и всичко ще се нареди.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:16 от Mama Ru

# 771
Старая се да на се чудя "дали и как може", никой не е застрахован. За другото съм на мнението на sanaka.
Взела съм кладница да пробвам шкембето с гъби, ма съм пишман готвачка и се чудя какво ще излезе Laughing

# 772
  • София
в събота рожден ден на клуба по танци - цял ден танцувах, което продължи и вечерта.
Да не се окажем от един клуб? Simple Smile
Случайно в Костенец да си била? И вечерта в Боровец?

Да Simple Smile аз от 20 години танцувам в този клуб. Simple Smile

Ние пускаме набора да ходи с преспиване. Преди две седмици даже бяха без родител. Обаче като ги знам играли са до нощите на игри и голям кеф било.

Малката и тя ходи на гости с преспиване, но винаги с присъстващи родители.

Относно НВО - радвам се, че минаха и тези. Пожелавам хубаво лято на децата седмокласници. Аз ще повторя тази кампания след две години и не ми се мисли какви драми ще са и тогава.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 18:34 от tsvety_gd

# 773
Много съм щастлива,че центрофугата на миналата година с НВО и кандидатстване е зад гърба ни! Наздраве и успех на всички седмокласници!

# 774
Айде на новата тема, тази направо профуча.

Общи условия

Активация на акаунт