Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 421
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Ох, какви спомени ме връхлетяха от миналата година и нашето НВО...
Успех на всички братчета и сестричета на наборите!
Моите са нощували няколко пъти на РД на съученици още от 6-ти клас. Но с родителско тяло при тях. Плюс, че са били двамата заедно и една идея ми е по-спокойно. Плюс, че бяха съученици от МГ-то, кротки и възпитани деца. И плюс, че имам доверие на децата ми и до сега не са ме разочаровали. Ще видим от тук нататък.
Помня, каката, когато тръгна по купони, в началото ми беше трудно. Но постепенно свикнах Simple Smile

# 751
  • при моите любими
Свиква се лесно, като имаш доверие на детето и то е в добра компания. Не си представям, ако знам, че компанията не е подходяща, как бих спала изобщо.

# 752
Никога всъщност не знаеш каква точно е компанията. И при най-добрите деца изскачат големи изненади в тази възраст. Отделно при пълно доверие и безпроблемна среда, има и околна среда извън приятелите...

На това не се и надявам - да знам всичко. Радвам се засега, че детето споделя, защото ако беше от затворения и несподелящ тип, с него гарантирано щях да взема жълта книжка.

# 753
  • Sofia
И нашите деца ги пускаме - не се притеснявам от тях и приятелите им, а от лоши странични хора. Когато са в къща/апартамент, съм по-спокойна. Лятото след 6-ти клас наборката ходи на прословутия лагер на СМГ в Слънчев бряг. Видяла е това-онова, опитала някакви коктейли...

Чета темите за 7 и 12 клас и се радвам, че всичко е зад гърба ми, макар че сега се вълнувам за учениците си и за форумските деца (second Hands V) Дано всичките имат късмет с мястото, на което ще попаднат. Аз още не съм сигурна дали дъщеря ми е щастлива в училище (първо желание).

# 754
  • София
Момичета, да попитам вас, че аз не съм наясно - приятелско дете иска Химия в НПМГ, изкарало е 90.5 т. на Чакалов. Смята, че се е справило много добре и на НВО. Първото желание е ясно. Харесва й и паралелката с Биология и Химия в НПМГ, но по Биология е решила да се яви без подготовка и е с 50.6 т. Та други училища с такъв профил има ли? Обясних й за езиковите и 3-ти и 4-ти профил, но дали има читаво училище извън езиковите?

# 755
  • София
Е, алтернатива на НПМГ с химия едва ли има . Освен в някое частно училище, май ПЧМГ имаха профил биология/химия, ама какво е точно там, не знам

# 756
Бебчо, и малкият това иска - биология и химия. В НПМГ ще е голям зор. Миналата година биологията се е запълнила на първо класиране, всички по първо желание (видях им го на фб страницата).
Направи ми впечатление, че от тази година 18то имат и природни науки паралелки (с НЕ и ФЕ). В 35то също излиза нов код на паралелка с профил Природни науки (ФЕ и РЕ). А "старите" с природни науки са 22 и 32ро, май. Но там дали има добри учители, не знам. Нямаме и познати деца.
Аз ще го мисля догодина, успех и късмет на приятелското дете 🍀 но си мисля, че след НПМГ, бих заложила на НЕГ и 2АЕГ (не непременно в този ред). Ако пропускам нещо, поправете ме. Миналата година природни науки беше нещо, което въобще не гледах.
Едит: не са нови паралелки в 18то и 35то, имало си ги е и миналата година. Но това са училищата с бал около и малко над 400.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 15:06 от kbl

# 757
  • София
kbl, благодаря за инфото Flowers Hibiscus Точно 22-ро са гледали, но нямам си и на идея какво и как се учи там - аз също я посъветвах след НПМГ да сложат някоя от АЕГ-тата, защото не иска друг език като водещ, освен английския. Но детето се стреснало от това, че в 9.клас  материалът за 2 години се тупва наведнъж. Надявам се да се класира за НПМГ, но трябва да има и план Б, В. Успех на твоя малчо догодина Flowers Four Leaf Clover

Cabo, не искат частно училище, иначе ПЧМГ е попадение в това отношение Flowers Hibiscus

# 758
  • София
С този резултат би трябвало са влезе в паралелките с химия и хибридната, химия и биология с немски. Дъщеря ми миналата година влизаше с 87.5 по химия.

# 759
  • София
Чета и си мисля дали аз не съм в ред, пускайки я навсякъде. Включително и до Брюксел и как спокойно си седяхме и си чатехме,  докато тя чакаше кака си на една брюкселска гара... и после се сещам за една съседка, която забременя три месеца след като стана на 18. Дотогава не я пускаха никъде. Историята на това момиче ме накара да осъзная за себе си, че прекалените забрани и ограничения не водят до нищо добро.

# 760
Мисля че и 1 СУ има химия и биология с испански и английски.

# 761
  • София
И аз имах една приятелка, от едно време, в училище. Забременя преди 18 год. Завърши като частна ученичка години по -късно, хем изостави детето в дом, по решение на майка си. Та точно нейната майка по цял ден й обясняваше , че е велика и най -умна и най- добра и прочее.. Confused  На мен тези думи ми правеха впечатление като дете, доста и се чудех , защо пък майка ми и баща ми ни веднъж не са ми казали , че съм велика... Joy Изобщо чужди ми бяха думите ...

# 762
Ааа, това със забременяването сигурно може да се случи на всяко момиче. Няма застраховани. Когато раждах дъщеря ми, с мен раждаше едно 15 годишно момиче, майка й подписа документите за осиновяване. Не им схванах решението - не бяха бедно семейство и изглеждаха интелигентни - да си оставят първото внуче. Да чукаме на дърво и толкова.

# 763
Наскоро научих от сина ми, че съученичка от старото му училище забременяла (т.е., 14-15 години). Не знам дали е вярно и не ме интересува толкова, че да разпитвам, но естествено се потресох.

# 764
На наши близки приятелка на тяхната дъщеря роди на 15 години края на мин. година. Случва се в София, не в някое село.

Общи условия

Активация на акаунт