Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 413
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Наборът още не искал да оставя някъде за цяла нощ.
Обаче сестра му ни ‘тренира’. Започна миналата година, на 16г. Тичах да прибирам по нощите от домашни партита. Тази зима започна да остава в нейни приятелки. Децата са идвали в нас - поне по физиономия ги знам.
Но да, не е леко за мен. Не спя спокойно, когато я няма. Не знам как ще издържам, когато и другите двама тръгнат навън. Може би ще свикна някак.

# 721
  • София
Ама тя тази забрана за след 22:00 часа важи само за обществени места. Stuck Out Tongue Winking Eye В къщата на приятел не са на обществено място, а другата забрана - да не се отставят без надзор, важи до 12-годишна възраст.

# 722
Е то детето надали ще тръгне да чете нормативния акт/😅
Документ/аргумент

..пък и никой не знае дали няма да им хрумне да щъкат по обществени места като отвързани след някакъв час..

# 723
  • София
Абе, в някакъв момент ще се усетят. Joy Дъщеря ми на 15 изрови закона. После взе, че завърши Право.

Не сме имали ексцесии с големите, бяха разумни деца и приятелите им бяха разумни. Винаги може да се случи, разбира се, но човек, ако реши да върши глупости и между 2 и 4 може да ги свърши.

# 724
А, нашата като беше започнала да човърка с отвертка миялната, след като беше видяла баща и да поправя нещо по нея да я чакаме инженер ли да става? Не, не искаме!

# 725
  • София
Ама поправи ли я? Ако не е успяла да я поправи - нямаш притеснения. Joy

# 726
Успех на дечицата който са днес на НВО. Аз я пускам в приятелка да спи но познавам родителите и тя е идвала в нас да спи. Моето лично мнение е че въпрос на доверие.

# 727
  • София
И аз до сега само с родител съм я пускала с преспиване. Даже повечето пъти (всичките, без един) съм разговаряла с майката преди това. Повечето пъти всъщност се обаждах да питам знае ли, че ще спи у тях, защото един път майката не знаеше. Не мисля, че ще я пусна без родител. Може би след 16 ще го мисля това.

# 728
  • при моите любими
Пак ви изпуснах. За устройствата и при нас е мъка голяма. Много часове изкарва на тях ако си е вкъщи. Добре че ходи на тренировки всеки ден. За преспиване, наборът още не е имал такива желания, даже и на купон не е ходил. Около него приятелите празнуват в моловете или на някой терен/зала. Кака му по-рано тръгна по купони. Мисля че вече беше на около 16, когато беше с преспиване без родители. Но те момичетата преспиват често и в нас. Обичат да обикалят къщите и с родители или без им е вече все едно. Готвят си, гледат филми, обсъждат гаджета и клюки. Днешното поколение са много отпуснати пред възрастните според мен. Ние не бяхме така едно време или поне аз не бях.

# 729
  • София
Спаха един път без родители в жилището на майка и татко,  когато те бяха на вилата. Жилището е на 5 мин от вкъщи , има 24/7 портиер. На висок втори етаж и остъклени балкони и т.н. нямаше какво да им стане. 3 момичета от класа, плюс едно момче се залепи на вратата в последният момент и аз нямаше как да го изгоня. Уж живее на блозо, познавам родителите, може да се прибере но и той е спал там. Ама момче , което общува само с момичета в класа и им беше помагал да се гримимрат. Grinning  Добро момче един вид. Бяха умряли от страх по едно време с реплика "Жилището на баба ти е много страшно" това в тъмното....   Joy Инак на вила извън града, сами деца, не бих пуснала... и аз съм шубе Cold Sweat

# 730
  • София
Second, успех днес!

Аз съм като Санака, давам свобода, обвързана с доверие. Засега работи.

# 731
  • София
Наборът остава с приспиване при приятели вече и без наличие на родители. Но познавам и родителите и децата. Събират се по 3-ма, 4-ма. Като цяло сме доста демократични и ние, много говориме с него относно доверието и как всичко ще секне, само да го хванем, че лъже или не спазва правилата. За сега няма издънки!
По някой път ми се иска да съм "строга" и да го ограничавам повече, но бързо се освествам, като се сетя аз как се бунтувах, че баща ми не ме пускаше много да излизам и се бях зарекла, че това няма да го повторя с децата ми! Знам, че той го правеше това, защото много се притесняваше за мен, но децата растат и ние също трябва да се приспособяваме към промените, колкото и да ни е трудно! Та, първият ми купон с приспиване беше, когато бях именно на 15 г. А купоните едно време си бяха истински купони, не играехме само на телефони и не ядяхме само пица! Laughing
Second, стискам палци!

# 732
Моите родители са ме пускали с преспиване след 8 клас винаги, когато съм пожелала. В резултат аз имах пълна свобода, но нито имах гадже в училище, нито пиех, нито пушех. Бях и пълна отличничка. Не съм им създала тоест никакви особени тревоги. Едно време като нямаше мобилни телефони, баща ми казваше ако съм у приятелка, да им се обадя и да остана там, ако трябва, но да не тръгвам сама по улиците и спирките. Като се замисля, прав е бил. Аз и дъщеря ми съм пускала навсякъде, обаче тя е преспивала сигурно общо 3 пъти у приятелка, ходех да си я взимам по нейно желание. И на лагери не искаше, веднъж отиде и край - не било за нея.

Обаче наборът е момче, тоест ситуацията е различна. Вече няколко пъти съм отказвала какво ли не. Искаше да изкара няколко дена у приятел на село, там щял да бъде баща му. Отказах. Искаше да пътува сам в София при баба си и дядо си (моите родители), обаче не дадох. Има многи приятели там, ще вземе да закъснее по нощите, как да притеснявам 80+ годишни хора? Имаме един апартамент съвсем близо, в който живеехме преди. Сега го оправяме за големите ми деца, имат там свои стаи и да може да си канят и гости и т.н. Обаче наборът веднага поиска и той ключ. Позволих да преспи с двама приятели, които познавам, една вечер. Хубавото е, че съседът отгоре бди като орел. Вдигнат ли шум, ще викне полиция. И аз следя положенеито. Така гледам и нещо да разреша, че при него забраните са повечко.

# 733
..то най-опасните неща не са свързани с вдигане на много шум, за съжаление.

# 734
  • София
Преди две седмици имаше вариант да отане сам вкъщи за една нощ. После отпадна, но бях му казала, ако иска, да си покани 2-3 приятели с преспиване. Нищо лошо или опасно не виждам. Щяха да ядат пица и да цъкат игри. Вече и на купон бих го пуснала, ако има такъв. Сестрите му го бъзикат, че закъснява с тези работи. Joy

Иначе моето първо напиване е по обедно време в апартамента на съседчето. Joy Събрахме се три момичета точно с цел да видим какво е да се напиеш. Махнахме си главите с една бутилка "Слънчев удар". До ден днешен не пия коняк...

Общи условия

Активация на акаунт