Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 418
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Явно тази година е на вариант 2. Дано е на късмет!

# 706
Second, на късмет да е 🥰
Ай ще дам задачите на наборката, като излязат, да видя какво помни 😈

# 707
Още веднъж късмет и успех! Не съм сигурна 5 ли са вариантите, но поне при 2ри не са се изчерпали още откъм избор на задачи. Дано да няма двусмислици и да им вървят сметките.
И у нас седят на телефони. Наборката си говори с някого повечето време, докато прави нещо друго. Но и филми гледа, и на игри играе от време на време. Понеже малкият е с ограничение (и той в отбора на искащите бонус дежурно), тя скоро подхвърли сутрините да взимам и нейния, като прибирам неговия телефон. Още не съм почнала, но да видим.

# 708
И на 4 клас беше вариант 2
Късмет на децата

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:55 от Mama Ru

# 709
  • София
Second, стискам палци за седмокласника. Да му е на късмет днешния ден.
Итео8, и аз си мислех, че като завъди гадже ще се отлепи от устройствата, ама тя хвана едно, с което по цял ден играят Роблокс. Избра си го защото е геймър.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:43 от Ahoney

# 710
Моя сега е без ограничения, но не му остава време да цъка много. Той също прави 5 часа - 3, 4 обаче са музика. Като се качи на селския автобус и си слуша. Когато полива, когато е в банята... Другото YouTub, Instagram и все по - малко игри. Но лятото ще го ограничавам.
Мен сега друго ме тормози....
Иска да ходи на гости с преспиване. 10 деца в една къща в съседното село - без родители. Домакина е 10токласник.
Направо изтръпнах сигурно няма да спя цяла нощ! Едни страшни картини ми превземат милите. Кажете по опитните как да се отърся... Уж му имам доверие ама знае ли човек.
То и да си сипеш не става, ако звънне трябва да мога да се кача на колата и да отида...

# 711
Стискам палци, дано да е на късмет този втори вариант дето все ви се пада !
И при нас го има проблема с телефона, сега не чак толкова, защото има ангажименти, ама както казахте- ваканция иде...

# 712
sisill, ние я пускахме на домашно парти, но без преспиване. Дадохме й опцията да я вземем, колкото и късно да е. Вярно неудобство за нас, но бях по-спокойна. И все пак ставаше въпрос за квартал в града. Може и час да му сложиш, когато да го приберете. При нас се оказа, че почти всички са отказали преспиване и не беше драма.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 10:48 от zlatenceto

# 713
  • София
Късмет на децата днес. И моите са на телефон, тя имаше 3-4ч лимит, но пък слуша музика нон стоп, спотифай, дори и докато учи, решава задачи, пише и не знам как съумява и двете неща да прави.
Той е като залепен за телефона, ужас е, ако не гледа телевизия ( ама пак с тепефон) е в стаята си на телефона. Уж баща му лимит слагаше, ама не

Тя след седмица отива на лагер с рисуване, после сме в Италия, после Гърция море, после е на морски лагер от училище.

Той не знам какво ще прави, никъде не му се ходи. Ама нямам грижа вече, големи са.

Аз с преспиване давам, ако са с родител, но сами, 10 класник....не бих рискувала

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 09:29 от Nikolina-Pikolina

# 714
Мисля че са малко малки за без възрастен. Може да се позовеш на закона който казва че след 22 часа не трябва да са непридружени..
Но може да поставиш условието че ако има дори един възрастен, може да пренощува

# 715
Аз бих постъпила като zlatenceto- ще го пусна на купона, ама без приспиването

# 716
Ма какво ще ми спят по чужди къщи?! Действам с "баща ти каза..." и после само го брифирам, а той всеки път е "да, ест, че така съм казал" 😂

# 717
С телефоните и другите подобни устройства са борим откакто беше бебе. На мм работата е свързана с телефон, таблет, лаптоп и е при частен работодател, та там работното време продължава и вкъщи. Тя едва го чакаше да се прибере от работата да си играят, той продължава да работи с устройство, голяма мъка беше. Отделно вкъщи се подмятат от тези устройства по шкафове. Все пак до миналата година имаше фемили линк с 1 час дневно. Тази година отпуснахме часове, но поне основно слуша музика.

# 718
  • София
Майка ми навремето така се опитваше да ме работи, ако искаше да ми забрани нещо - "Баща ти не дава". Не минаваше обаче, бях напълно наясно, че той дори не знае за какво става дума. Joy
Аз бих го пуснала, ако познавам децата, но аз съм доста демократичен родител. Аз съм имала голяма свобода като малка, но това ме задължаваше да бъда и отговорна. Поради този положителен опит и аз давам свобода, но знаят, че тя е обвързана с доверие. С двете по-големи деца сработи идеално, надявам се така да е и с малкия. Той засега не е проявявал подобни желания.

second, Flowers Four Leaf Clover

# 719
Пускала я съм с приспиване само на гости на приятелки и налични родители. На парти, без възрастен, не бих все още. Използвай това за непридружени след 22:00 ч. и глобите Wink. То и десетокласникът е непълнолетен. И ако някой комшия се оплаче от шум...

Общи условия

Активация на акаунт