Кои са добрите държавни училища в София

• 158 504
  • 497
  •   1
Отговори
# 150
radmila, не разбрах в кое училище учи твоето дете (може да съм го пропуснала някъде). Ако е 17-то, супер... Аз клоня към него за Крис. И дано там записването става по-лесно, отколкото в 32-ро, за което съм чувала, че се чакат 2-3 денонощия за записване.
Някой знае ли на кое училище викат "еврейското"? Знам само, че е някъде на "Тодор Александров", ама и в това не съм сигурна. И как стоят нещата там?

Моята учи във френски лицей (не е държавно), но за 32 - о съм чувала добри отзиви от едно девойче (сега 8 клас). От време на време си говорят с моето на френски (щерката казва, че говори не лошо френски). Само дето тази девойка сподели, че след 5 клас са я преместили в друго училище, защото имали допълнителни занимания по френски следобед, които са се заплащали (нещо като занималня май че) и родителите й не са могли повече да си го позволят. Не знам доколко е вярно, нека да споделят майки, които деца учат там.

# 151
kiki77, имаш предвид първия ден, обявен за записване, да съм там сутринта, така ли? Или през нощта? Това е идиотско Close, а много ми се иска да го запиша там!

# 152
не, мила един ден преди датата обявена за записване на общо основание, защото преди тази дата има дата за деца с предимство. Вариантите са да потърсиш връзки и да подадеш молба в деня за децата с предимство, а другия е висенето. Първия записал се в списъка беше дошъл в 04 часа един ден преди датата.
в 32 не се изучава френски, езиците са английски, руски и немски/след 7 клас/

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 13:40 от kiki77

# 153
О, значи съм се объркала, sorry. Става въпрос за 121 СОУ. Извинявам се.

# 154
maggypan имай предвид че в еврейското училище изучаването на иврит е задължително, въпреки че според мен това ще дойде в повече на българските дечица, то затова е еврейско и се намира в еврейския квартал около халите, тъй че в него да си учат българските евреи  Wink

# 155
  • зад парка
Двама мои колеги от различни квартали са избрали Бастилията (съответно 1-ви и 2-ри клас). Доволни са

# 156
Здравейте и от мен!
 За съжаление едва сега видях темата и е възможно да сте обсъждали вече училищата в Дружба, ако е така кажете, ако не моля за информация относно:
68 СОУ АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ
163 ОУ ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР
150 ОУ ЦАР СИМЕОН I
145 СОУ СИМЕОН РАДЕВ
4 ОУ ДЖОН АТАНАСОВ
 Нямам никакви впечатления, така че каквото и да е инфо ще ми е от полза.
Ако държиш на знания, нито едно от тези - пълна скръб са.
Има много мнения за училищата в "Дружба", потърси ги и ще добиеш представа.
Решението е 125-то в Младост 1, 118-то на Окръжна болница, или 138-мо на Плиска - като предпочитания са в този ред.
И до трите имаш удобен транспорт.

# 157
  • На черешата
 Боже хора това е безумие,да спя пред училището за да си запиша детето.А когато то ми е в района на друга дата ли ще подавам или на общо основание с останалите?

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 12:42 от Фантичка

# 158
трябва да попиташ в самото училище и дали улицата ти е към района на училището

# 159
  • София
И тази истерия се създава точно от родителите, вадащи мило и драго да запишат детето в "елитно" училище.
В повечето случаи е важен учителят, а не училището. В много случаи децата стават жертва на амбициите на учителите и родителите си. Рядко се срещат деца, които са ходили редовно на училище и да не са се научили да четат, пишат и смятат.

# 160
Какво всъщност значи елитно училище?!? Аз искам моите деца да учат в училище, в което има дисциплина и се усвоява материала, който е еднакъв навсякъде! Не само да се научат да пишат, четат и смятат.
А що се отнася до учителите - напълно си права, RadostinaHZ. Но, съгласи се, че ако училището е добро, то е много малка вероятността учителите да не са добри професионалисти. Не говоря само за началните учители, защото са важни и тези, които ще преподават и след това - в нашия случай, най-малко до 7-8 клас.
На мен специално би ми било най-удобно да запиша децата си в Люлин, но, доколкото съм запозната, училищата там са разхайтени. Не съм привърженик на строга дисциплина на всяка цена, но ако учителите са наистина добри професионалисти, то децата ще ходят с песен на училище и ще се връщат вкъщи знаещи. Това търся... И мисля, че всеки родител би искал точно това. Ако щете го наречете болни амбиции.
Но е мнооооого идиотско да се редя 48 часа на опашка пред училището, в което искам да запиша детето си  #2gunfire!

# 161
  • София
Да, в много случаи е така. За виси и какво разбираме под добър учител. За мен, поне, добрият учител умее да обяснява на децата какво и как да научат по-лесно, не ги затрупва с домашни (от което не би имало нужда, ако децата разберат материала още в клас) и не се опитва да се доказва колко взискателна е като ги строява непременно да се явяват на всякакви състезания. За съжаление съм чувала от познати и приятели, че често т.нар. "елитни" училища има предимно амбициозни учители, които дори се опитват да "дисциплинират" и родителите като им дават и на тях "домашно". Поне за мен това е неприемливо. Затова и моите са в обикновено училище.

# 162
 Много благодаря на  tsveta_pile и "ne moga da vliaza s nik-a " . Ще  си помисля още за по-далечно, защото имам един дребчо на 1г и половина, който или ще разкарвам с нас или ще трябва да ходи на ясла.

# 163
  • На черешата
 Обадих се на директорката в училището,което сме избрали.Добрата новина е,че попадаме в района му.Подаването на документите от 4 Април.Покани ме да отида през март да се видим и говорим с подробности. Rolling Eyesедва ли обаче това,че сме в района ще ни осигури място,така че драмата за сега си остава.

# 164
  • България
Моята дъщеря учи в Първо. Няма предучилищна. За първи клас има класове с рисуване и музика. Децата се явяват на изпит. Ние сме в паралелка с рисуване. Доволна съм. Госпожата е добра. Това е нашето квартално училище. Според разни статистики по Първо у-ще влизат най-много деца в по-добрите средни у-ща след 7-ми клас.
Успех в избора.

Общи условия

Активация на акаунт