Мама и 40 годишно дете:))))

• 8 533
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
Омлетът си има тънкости на приготвяне, колкото и елементарно да звучи. А ако не ядат омлет, нормално е да не могат. Мъжчето, дето си мисли, че ще отиде на фитнес и тенис, докато тя си домакинства вкъщи, чисти гранитогреса и го чака с топъл омлет да се върне от фитнеса, може да се разочарова, но такъв е животът.

# 91
Много лесно лепите етикети.
Понякога нещата не са толкова прости.
На един 40-годишен човек (независимо дали мъж или жена) майката обикновено е към 70-годишна пенсионерка и особено ако вече е останала вдовица, се чувства сама и уязвима. Защо вместо да си на разположение до нея и да помагаш ако има нужда с лекарства, пари или да я закараш някъде, трябва зорлем да се отделиш да живееш сам, че иначе какво ще си помислят някакви жени/мъже, с които евентуално би имал/а интимни отношения. За мен е доста глупаво, но е въпрос на приоритети. Човекът на 40 вече не е 16-годишен тийнейджър, за който мнението на приятелите е по-важно от майка му.

# 92
  • Out of the Mix
Таня, много млада баба имаш, да ти е жива и здрава. Simple Smile

Моята последната почина преди 2.5 г. на 91 г.
Можеше и още да живее, но я удари Ковид, в съчетание с други неща, натрупали се, и не можаха да я спасят, но както се казва, дай Боже всекиму до толкова поне и да си е с краката и акъла.

Марагарита
, пак си близо до родител, има коли, нещо, като има, отиваш, помагаш и всеки си живее живота.
С моите сме близо в момента, така се случи, не тенденциозно търсено.

Не знам какво ви е обкръжението, но моето на хора 35-45 е на мега активни такива, а покрай брат ми има и зрели, осъзнати 25-30 годишни и млади жени, и момчета/мъже. 40 е супер възрастта, за мен.

Огромна е разликата в самочувствието и навиците на жена, макар и на квартира, работеща, самостоятелна, оправяща се и ограничената, живееща с родители.

Имам всичко, но ако някоя си мисли, че ще я взимам с колата от майкини, не е познала.
По къщи не ходя и не обичам. Чак вече, като стигнем до установени отношения.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:08 от Revoker

# 93
При мен стана така, че след 40 годишната ми  възраст настъпиха много промени, наистина много, в личен и професионален план. Колко пъти съм се местила оттогава досега дори не искам да изчислявам. Хванах последния влак, както се казва. Тъй че далеч не всички са пасивни като дървета.Blush

# 94
  • Paris, France
Скрит текст:
Не знам за какво "кротване" говорите.

Невена, не говоря само от камбанарията на гадже, любовница и т.н.

Учудвам се отново колко се толерира, в същото време роптаете как искате мъж да е със собствено жилище, кола, професия, независим, самостоятелен, после ама не, може да живее с мама, няма проблем.

В същото време мамина глезанка на 30+ не може да забърка един омлет и не знае кой препарт е за съдове и кой за гранитогрес и ламинат/паркет/дърво.

Една щеше да ми съсипе фурната, щях да полудея. Гледа в нета, че някаква си чистела със сода.
Викам й "моето момиче спри, ще излющиш емайла, никави абразиви".

В колкото и добри отношения да сме с родител, да се обичаме, подкрепяме, не бих живял постоянно, именно заради навиците, въобще, който е свикнал самостоятелно, знае за какво става дума, животът на 40-50+ не съвршва, моля ви се, особено за мъж.

Естествено, че го има и финансовия въпрос и жилищната уреденост, смятам тук няма какво да се спори.
И ако в бедната провинция, въобще не само "бедна", порядките са други с къщите, етажите и дядовите ръкавички, то в София, и голям град с възможности и т.н., човек да си причинява това не го разбирам.
Мамини сладки, златни, глезанки до 30 минимум са си дома, мъжчета до 35-40 с баба и мама, прекрасно.

Ужас. Не зная откъде да започна и кое да потретя.

Кротването и Бояна го обясни. Хора, които от ранните 30г до ранните 40г имат гаджета, връзки и ако нямат, търсят, към 42-43г се кротват и спират да излизат с мъже или жени, както и да опитват да градят връзка. Не спират да излизат по принцип, нито намаляват социален живот. Спират да излизат с хора от противоположния пол и губят интерес към съжителства, създаване на семейство и собствено дете. Особено е видимо при жените и изобщо не зависи от навици, характер, външност, имотно осигуряване, кариера, наличие на родители наоколо итн.

Пак пишеш за жена, с която би имал връзка и пречупваш през твоето, собствено желание да може да се осамотявате, разхвърляте и прекарвате време заедно в собствения ти уют. Ти искаш романтика и интимност във ваше си лично пространство. Поне 70% от жените не се интересуват точно от същото.

Нито свекърва ми, нито аз знаем с какъв препарат се чисти фурна и сме се оженили без проблем. Свекървата и да пере с машина не умее особено. Това с гресогранита или там каквото е ми е тъмна Индия. Плота го чистим с нещо, което купуваме там, където го поръчахме. Даже не знам от какъв материал е.

Мъжът ми нито знае с какъв препарат се перат различните материи, нито как се пуска миялната, още по-малко как се сипва сол, как се чисти. Не обича и омлет, нито синът обича. Само дъщеря ни прави хубав омлет и то за себе си основно. Никой от нас не знае как се боядисва, не може да сложи тапети, паркет, камината и не сме умрели, нито ни е трудно съжителството.

Мъжете със собствени жилища, коли и други екстри ги предпочитаме, защото след поява на деца са нужни ресурси. Предпочитаме ги за брак и бащинство. Ако не щем съжителства и деца ни е все тая. Обсъжданите в темата мъже не са на брачния или партньорски пазар. Добре е, че ги има за да изглеждате по-добре в сравнение с други мъже. Другото е, че така ни възпитават, така е прието в България. Доскоро българите са били почти изключително патрилокални. Дядо ми подиграваше довелите жена си у родителите си. Естествено се попива. 

Не знам колко е бедна българската провинция, но там празни жилища има бол и цените са поносими. Аз имам братовчеди с по няколко жилища, които живеят с мама. Някои от жилищата им са празни, та не е от липса на жилище или пари.

Не съм забелязала корелация между ранно излизане от дома и ниво на домакински умения. Японската ми съквартирантка беше супер добра готвачка още от родния си дом, както и подредена и чистеше. Аз, хм, не бях такава 🌞. Имала съм и супер мърляв съквартирант, който беше живял 15г сам. Не купуваше нищо за къщата. Готвеше добре, но основно ядеше това, което аз бях купила.

# 95
  • София /Абсурдистан
Да отидеш на гости на гадже, за да му миеш и търкаш фурната, ЖДНБ …

# 96
  • Paris, France
Огромна е разликата в самочувствието и навиците на жена, макар и на квартира, работеща, самостоятелна, оправяща се и ограничената, живееща с родители.

Имам всичко, но ако някоя си мисли, че ще я взимам с колата от майкини, не е познала.
По къщи не ходя и не обичам. Чак вече, като стигнем до установени отношения.

И защо няма да я вземеш с колата от майкини и, още повече предпочиташ да сте у вас, а не у дамата? От квартирата и, нейното жилище ще ходиш ли да я вземеш?

Ти противопоставяш живеенето с родители със живеенето сам и решаваш, че живеещите с родители не са свободни, а живеещите сами са върха на свободата. Не винаги е така. Има нюанси, има различни родители и дъщери.

Аз не съм се чувствала несвободна у майка ми, още повече нея често я нямаше, а и имаше периоди на работа в чужбина, живот с мъж, но не съвсем. Ако трябваше да изляза на квартира и да я плащам, щях да съм още по-несвободна, защото вместо да изляза с мъж, щях да работя за наема, а после да съм толкова скапана, че да не ми е до мъж. Добави битовизмите!

Много майки нямат против дъщерите им да водят гаджета на гости, а като се стигне до живот заедно, дъщерята да се изнесе. Моята не даваше мъж да идва да живее у нас, но бях свободна да водя когото си искам, а и я нямаше с дни. При това положение как да се вдигам да ходя у мъж и за какво??????

Аз не обичам да ходя далече от мястото, което обитавам и ако мъжът не дойде да ме вземе с колата, а живее на повече от 10 мин пеша от дома ми, хич няма да ида. И като тебе обичам да съм на мой терен.

Забелязах, че жените като сме подредени, домакинстваме, пазаруваме си и си готвим, обикновено не щем връзки и мъже, нито в домовете ни, нито у мъжа. Жените като живеем сами, плащаме си ипотеките, данъците, чистим си и си готвим сами, а и сме си обзавели по наш вкус, мислим 10 пъти преди да нацапаме, развалим реда или нещо си развалим рутината. При мъжете нагонът е водещ, но при нас не. 

Разбирам те за несвободата. Имах познати, които буквално бяха избягали веднага, щом са могли, защото родителите им ги задушавали и държали изкъсо, но хората, които коментираме нямат такива проблеми с родителите. 

В моето семейство от бабите и дядовците, всички сме се изнесли най-късно след абитуриентския, като единият дядо е заминал още ученик да учи другаде. Не е лошо, но не е единственото правилно за всяко време, всяко място и всеки човек.

Да отидеш на гости на гадже, за да му миеш и търкаш фурната, ЖДНБ …

И аз това си помислих. Ама пък си представи на какво е приличала, та да търсят абразив да я търкат!

# 97
  • София
Един въпрос от мен - ако един мъж се е изнесъл да живее сам на 25 години, всяка събота носи на майка си дрехите си за пране и в неделя си ги взима изпрани и изгладени + 3 кутии домашно сготвена храна, то този мъж самостоятелен ли се води или син, отглеждан от мама?

# 98
Един въпрос от мен - ако един мъж се е изнесъл да живее сам на 25 години, всяка събота носи на майка си дрехите си за пране и в неделя си ги взима изпрани и изгладени + 3 кутии домашно сготвена храна, то този мъж самостоятелен ли се води или син, отглеждан от мама?
Не е самостоятелен, разбира се.

# 99
В глобален план, няма намаляване на населението, тъкмо обратното.

Очеизвадно говоря за населението на България. Ако за теб умножениено на индийци и африканци е успокояващо, при полажение, че твоят народ изчезва, ок.
То по-страшно е в какво се превръща тоя народ, не че изчезва, ако питаш мен, но това е друга тема.
Децата са огромен ангажимент и отговорност, и е признак на здрав разум човек да не произвежда повече деца, отколкото е в състояние да гледа.

Не зная в какво се превръщал тоя народ и колко вековна база за сравнение имаш, но след не много време няма да е останало много от него, така че не се притеснявай.

# 100

Мама в случая е за бой, не сина.
Той се е облегнал удобно на майка-робиня, защото тя му го е позволила.

И понеже не са го научили да не използва другите, след нея ще го изисква от всяка следваща жена - своя или друга като ниско квалифициран труд срещу заплащане, обслужващ персонал, това ще бъде за него.
Може да е считан от обществото за самостоятелен по отношение на доходи, жилища и кариера. Успешен човек така да се каже.. Но за слугинската работа не е гот да е "самостоятелен" .

# 101
  • Paris, France
Скрит текст:

За мене е самостоятелен, защото живее постоянно в отделно домакинство. Дали се пере у леля си и яде на ресторант, у съседите или при майка си няма значение. Моят мъж също ходеше всяка вечер да вечеря у майка си когато тя беше тук и живееше наблизо 🐸. Не живееха заедно, обаче.

Реално, прането, простирането, прибирането на дрехите, пазаруването и готвенето ще му отнемат по-малко време у дома, отколкото да ги пакетира, носи, връща и да ходи у майка си.

По подобен начин живеех известно време. Переше ме най-добрата ми приятелка, която живееше на горния етаж. Също непрекъснато ми носеше храна от ресторанта на мъжа си. Даже и като поправиха пералнята ми продължихме да се перем заедно известно време. Аз също съм прала и сушила дрехи на познати в квартала. Не живееха в дома ми. Моята пералня тракаше като не беше достатъчно пълна, а нямах много дрехи в сходни цветове и материи, та допълване и идваше добре.

Размита е самостоятелността.

Valerie R е писала за слугинската работа. Не мисля, че има връзка. И моя мъж майка му го переше, сушеше, гладеше, пазаруваше му и му готвеше като беше тук, но от мене нищо подобно не е искал. Тя майка му и в къщи като дойдеше почваше да пере и подрежда, мани!

На мене разнасяне на дрехи и кутии с храна хич не са ми удобни. Може в жилището на 25г мъж да няма пералня или сушилня и затова да ги носи у майка си. Не виждам смисъл да хаби вода и да пере на ръка ако майка му е наблизо.

# 102
  • here and now
Тя темата беше за обгрижването от, а не за живеенето с родител..

# 103
О не не, това е абсурдно, да няма пералня и да мъкнел. Като няма пералня да си купи, или да иде на обществена...все едно да реши самостоятелно проблема. За мен е важно мъжът да бъде оправен, да намира решения, да не прехвърля отговорности на майка си или друг човек. Да се справя с неща, не просто да живее сам.
Живях с двама съквартиранти н Испания, по-големи от мен. Нанася се първият и от вратата виждам как старата му майка носи куфара. На другия майката му пращаше храна. Това са някакви бебета за мен, няма как да ме привлече нещо у тях, както и да изглеждат.

# 104
  • София
Точно затова дадох този пример. За да докажа, че не всеки човек, който живее сам е самостоятелен. И не е задължително човек, който живее при родителите си, да е глезено, мамино детенце.

Общи условия

Активация на акаунт