Куклен театър в София

• 677
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте мами, на каква възраст заведохте детето си на куклен театър за първи път и къде във София препоръчвате?

# 1
В  кукления театър. Има постановки за различни възрасти.

# 2
  • София
Хубава ли е сцената, вижда ли се добре от 2-3 годишни деца? И дали няма да се уплашат от кукловодите?

# 3
Е, каквото и да кажа, то ще е от моята гледна точка. На мен може да ми харесва, на детето ми също, пък на вас - не. В крайна сметка това е детски куклен театър, точно за това е създаден.

# 4
  • София/Севлиево
Големият на 3 години в Държавен куклен театър на Трите прасенца.
Малкият на 2 и половина миналата година във Варна (при нас няма театър) на едно представление за феи и цветя.
И на двамата много им хареса.В София изборът е огромен.Ходили сме в двата салона на държавния куклен театър,в театър Възраждане и почти всяка неделя в някои молове правеха безплатни представления за деца.

# 5
На около годинка беше, на “Гурко” уцелихме две бебешки постановки и беше много хубаво. Помня колко бях впечатлена, че нито едно “бебе” не рева.
На около две и половина - три ходихме на една постановка, на която орева салона от страх от един вълк.
Цените на билетите са символични за целия труд, който си правят артистите. Пробвайте и дано на детето му хареса.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 16:20 от Threemafan

# 6
На 3 години и 6-7 месеца голямото дете, а малкото беше на 7 месеца, когато за първи път влезе на представление. Събуди се точно в началото на представлението и гледа с огромен интерес "Косе Босе" - провинциален куклен театър. След това съм го водила на всякакви представления, включително на "Ян Бибиян", когато беше на 2+, а то е за деца над 5-6 години по принцип.

# 7
На годинка и половина започнах да го водя на бебешките постановки в кукления театър. Хареса му много. Обаче детето на моята приятелка избяга и не пожела да седи повече от 5мин.

# 8
  • София
А как изглежда сцената , колко хора побира, и от кой ред е най-добре?

# 9
  • София
Някои ги водят от 3 месечна възраст. И то не само на куклен, ами и на други детски театри. Харесало му било на бебето, майката сподели.

# 10
Някъде около годинка редовно започнах да я водя. За най-малките под 2 години подходящи са много:
- В Кукления театър - Кофичка с лопатка, Бебешка пиеса, Точка
- В Операта - Концерт за бебоци
- В Сити Марк Арт Център - през две седмици имат бебешки концерти, Музиката разказва, Музиката на гората, още някакви имаше, всичките са приятни

Ако дадеш ориентир на колко е детето, по-добре ще те посъветваме. От 3 години нагоре има много варианти.

# 11
  • София
Много благодаря, Макарон. Можеш ли да разкажеш съответно как изглежда салона относно билетите. Кои редове са добри? Кофичка с лопатка не е ли интерактивна сцена?

Общи условия

Активация на акаунт