Не съм готова за връзка

• 8 162
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Ели,
Не зная дали много хора не знаят дали искат деца.

В БГ нашата култура е предимно че знаеш че искаш, просто не знаеш кога ги искаш.
В Америка повечето жени в даден момент проискват, но тук има по голяма феминистка пропаганда която е против децата.

Кой както иска да живее, но ако искаш деца (някога си), ако имаш добър мъж до себе си, не го захвърляй с идеята че ще намериш по- добър, по-нататък, защото добрите мъже се свършват доста бързо и доста рано. А друг мъж винаги можеш да намериш след развода.

Е също не е дай да си го пазя този добричкият от сега, въпреки че не ми се занимава със семейство, защото кой знае какво ще намерия после.

От моето поколение, аз съм на 42, от приятелите ми в БГ, има много хора, които избраха да нямат деца и повечето от тези които имат, имат по едно. Повечето които бяха с "гаждето от училище" после се разделиха.

Имам приятели с бебета на 40г и такива с деца на 20г.
Жени с мъже 6-7г по-млади от тях. Една дори роди на 48 скоро.

Смятам че трябва да престанем да слагаме тежестта на някакви социални догми и да оставим хората да живеят без напрежението да гонят дом, сватба, бебе.

И най вече да избират партньора си без да правят компромиси с нещата, които биха им тежади цял живот.

# 121
Скрит текст:
Само че успешен бизнес и/или кариера изграждат малко хора (м/ж), повечето на ~35 имат нормална работа, която не е младша позиция. Мениджърите са малко, а изпълнителните директори - единици. Бизнесите се провалят над 2/3 в първата година. Всъщност е много по-вероятно този 35годишен да е с поне един провален бизнес. Има и друг риск - мъжете имат хазартната склонност да опитват и опитват, защото този път може да стане, което значи, че на ~35 прогледналият ерген ще е заборчнял в опит да удари кьоравото.
Мъжете във форума, ако трябва да сме максимално коректни, няма да изберат завехващата кариеристка по други причини. Не че е ужасно по-грозна
Скрит текст:
или твърде бърза за деца, пък те искат свобода и ала-бала, ами защото искат слугиня за дупенцето си, която да не ги занимава със себе си. Пък кариеристката нито пере работни дрехи на ръка, нито поема 93,8% от домакинството, нито ще ги остави да пишат в мамата, докато тя бърка яхнията и реди масата за вечеря. Дали ще се пробват с млада е съвсем друг въпрос, пък и тя дали ще им обърне внимание
...

Друга е причината Simple Smile Далеч по проста.
Мъжете във форума са малко, а завехващите кариеристки - много.
Няма за всички. Факт.

# 122
Оф в друга тема такова чудно мъжко мнение лайкнах, защо в тая все леш…

# 123
Разни хора, разни идеали, разни цели.
Тук малко заровихме в обобщения какво се харесвало повече, че и връзките и бракът се обърнаха към меркантилната част, но как беше изразът "Любов, любов, ама сиренето с пари". Но ако само пари ги свързват тогава хората да си правят фирми заедно, и да не се женят/омъжват. Няма лошо жената да е домакиня или кариеристка, въпросът е това как влияе на отношенията и семейството, като същото важи и за мъжът.
За съжаление според мен масово има случаи на "криворазбрана цивилизация", по същият начин както хората бъркат свобода със слободия. Да не говорим за "наложени" разбирания и очаквания.

# 124
Аз съм съгласна, че биологичния часовник не е в полза на жената, но за брак и деца не трябва да се избира само по това, историята знае не един или два случая, в който ако се избира мъж без любов, а от бързане за деца сметките излизат криви на друг етап като те появи човек, който да те развълнува или да развълнува другия човек.
Никой не е казал да седиш и чакаш до 35, но понякога не си срещнал още подходящия. Друг е въпроса че някои седят вкъщи и чакат да им падне през комина, но имам познати 38-40 осигурени, поддържани и няма и няма, излизат непрекъснато и не срещат никой сериозен, който да им предложи семейство, дори не деца, а поне връзка. Попадат на незрели, някои дори кола не могат да карат, един чай не искат да платят , а един на 50 й беше казал, че не може още да се ангажира.
Но на 22 е абсурдно да раждаш деца, да се обвържеш и омъжиш да, ако си влюбена, но тя даже не е работила и вече деца ... има време и 5-7 г да чакат, и той няма да е престарял, но ако не го обича и я плаши няма нужда от страх за деца да го прави...
И при мен повечето, които бяха от гимназията заедно или ранните 20 се разделиха.

# 125
  • София
На авторката не й се налага да избира между раждане на 22 и такова на 38. Не е и опряла до мъж, който не обича, бързащ по неясно какви причини да я забременява след месец познанство.

Друга тема, че проблемите с фертилността често са от ранна възраст (в болницата, в която ме следяха, се запознах с доста млади жени с проблеми), просто за тях се разбира, когато тръгнат опити, което в днешно време често е след 30. От тази гледна точка е важна профилактиката, но бременността не е профилактика.

Невена, майка ти е съдила по нейния опит, а ти с нея споделяш гени. Дали проблемите ви са били заради възрастта? Моята майка е имала супер проблеми с бременности преди 30, и образцова бременност с мен след 30. Аз изкарах една доста лека бременност на 36. Случаи всякакви (като не агитирам да се ражда късно, за мен случаят на авторката няма нищо общо с такъв въпрос и няма нужда да плашим 22-годишно момиче с неща, 15 години напред във времето, които изобщо може да не й се случат).

# 126
Неве, доказваш, че интересът на мъжете не е към семейство. Нормално да секне към жени, които спират услугата 'само фънче' за ненадеждните кандидати. Онези ненадеждни, които запазват интерес, го запазват към жени, които продължават да предлагат само фънче, а пък самите мъже се движат по инерция, даже многократно буквално си го писала  -свикват, пък и тя не е претенциозна. Да, това го има като явление, обаче не е качествено явление, а все пак уж се стремим към качество. Ти , каквито и да са ти наблюденията, не си избрала мъж кофти качество и с две деца явно си имала някакъв часовник, макар и не с прикачена бомба. Не си се спряла на бекяр с претенции за бохем, мърльо с кафяви гащи или женомразец, който има принос смяна на гумите на собствената си кола. Повечето завехнали 35-40+ жени също не го правят. С такива се хващат млади момичета от кофти семейства или наивни, и после се развеждат.

# 127
"После" се развеждат също така и жени, омъжили си на най-подходяща възраст за видимо напълно подходящ мъж. Simple Smile

# 128
Имах подобна ситуация, когато бях на 20 години. Връзката се разви много бързо, човекът започна да говори за брак и деца след месец запознанства. Беше много добър човек, но разбрах, че ако в началото на връзката ми беше трудно с него, значи винаги ще е така. Зарязах го.

# 129
  • София
Аз напоследък имам едно може би странно разсъждение. Прекрасно би било някой мъж да обича жената, заради това, което е като личност, а не да я проектира само като бъдеща майка на деца.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 10:38 от Rockstar

# 130
Аз напоследък имам едно може би странно разсъждение. Прекрасно би било някой мъж да обича жената, заради това, което е като личност, а не като бъдеща майка на деца като единствена функция.
Изобщо не е странно, би трябвало заради това именно да се избират хората, за да не стане "заедно само заради децата", ами и след като пораснат да знаеш защо си с този човек.

# 131
Чудя се дали с всичките тези дискусии, че и графики на фертилността, авторката стана по-готова? Rolling Eyes

Аз си имам своя теория, че когато човек попадне на правилния човек изведнъж се оказва готов за неща, за които иначе не е готов. Примери от мен, покрай мен - много.

# 132
В днешно време жените могат да раждат без проблем и до 50. Какви са тези драми.
Фертилните проблеми сега ги има масово и при 20-годишни. Демек – който си има проблеми, си има и на 22, и на 32. Всеки да си гледа и следи женското здраве и да не му се завърта живота покрай раждането на деца, а покрай удовлетворяващ живот като човек/личност. Децата, ако е писано, и има желание за такива, ще се появят и те.
Тук се изписват някакви безкрайни фермани в подкрепа на тезата, че едва ли не се раждаш, за да раждаш и е единствен смисъл в живота.
Тъжничко.

# 133
  • София
Скрит текст:
Чудя се дали с всичките тези дискусии, че и графики на фертилността, авторката стана по-готова? Rolling Eyes

Аз си имам своя теория, че когато човек попадне на правилния човек изведнъж се оказва готов за неща, за които иначе не е готов. Примери от мен, покрай мен - много.

Със сигурност не е. Най-лесният начин да откажеш една жена от дете и брак е да почнеш да й натякваш, че яйчниците й скоро ще се спаружат.

# 134
Аз напоследък имам едно може би странно разсъждение. Прекрасно би било някой мъж да обича жената, заради това, което е като личност, а не да я проектира само като бъдеща майка на деца.

Не е ли така? Имам предвид, човек няма как да знае дали ще има деца или не. Ами ако по една или друга причина това не може да се случи?

Общи условия

Активация на акаунт