Не съм готова за връзка

• 8 172
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
Мъжете са откачени!
Онзи ден публикувах една обява в група във фейса. И направих грешката да си напиша телефонния номер.... Няма да казвам колко ...не знам как да ги нарека... ми се обадиха, естествено не за обявата ми.... WTF кой нормален човек би се обадил на непознат, за да търси... кхммм... Естествено си премахнах телефона, защото на ЛС ще се вижда кой е и ще мога да докладвам, ама.... WTF кви са тия... думи нямам... Отвратена съм. Затова не се чудете, че границите за нам си кво се увеличавали. Ма те са някви извратени инсели... WTF съчувствам на младите момичета, честно. Аз поне се отървах.

# 106
Невена, не мога да преценя на колко сте години, но начина ви на мислене ми се сирува много дълече от мисленето на младите хора в днешно време.

Не мисля че жена на 22г трябва да мисли за "брачен пазар" , да не говорим че мъжете на тази възрат още по-малки мислят за това  .

Защо смятате че брак и семейство и деца е някакъв задължителен житейски план.

ПриМадонна, много хора на 22г не знаят дали искат да имат деца.

LordOzzy, определено за имене на деца хората трябва да могат да си го позволят. Децата не са виновни на какви родители са попаднали. Трябва да имат къде да живеят и какво да ядат. А не да ангажират цялата рода с тях, защото не могат да се справят сами.

# 107
  • Paris, France
Като племенничка на светило по темата, мога само да кажа, че катигорично няма такова нещо, че ранната възраст е задължително условие за фертилитет и раждане на здрави деца.

Никой не твърди, че има. Повечето жени, които имат проблем със зачеване на 25г имат някакви 10г да успеят да имат дете. За повечето 40г конят е отишъл у реката, предвид че и съпрузите им обикновено са на подобна възраст.

Рискът за вродени увреждания се покачва с възрастта и при 40г в Англия е 7 пъти по-висок, отколкото при тази под 20г.

https://digital.nhs.uk/data-and-information/publications/statist … 2020/maternal-age

Има и повишени рискове за майката. Добре е да видим картинката и да решим какво искаме за себе си за да направим информиран избор.

Пак да кажа, че не подтиквам младите момичета да се женят за първия срещнат на 19г и да раждат преди 25г. Обяснявам какви са недостатъците.

Невена, не мога да преценя на колко сте години, но начина ви на мислене ми се сирува много дълече от мисленето на младите хора в днешно време.

Не мисля че жена на 22г трябва да мисли за "брачен пазар" , ла не говорим че мъжете на тази възрат още по-малки мислят за това  .

Защо смятате че брак и семейство и деца е някакъв задължителен житейски план.

ПриМадонна, много хора на 22г не знаят дали искат да имат деца.

LordOzzy, определено за имене на деца хората трябва да могат да си го позволят. Децата не са виновни на какви родители са попаднали. Трябва да имат къде да живеят и какво да ядат. А не да ангажират цялата рода с тях, защото не иогат да се справят сами.

55г ще правя към края на годината. Ами не, не ми е далече начинът на мислене от този на младите хора по принцип.

Не смятам, че семейство и брак са задължителен житейски план и не го изисквам, нито очаквам от пълнолетните ми деца. Даже го написах и натъртих.

Ами тук, във Франция, има момичета от малцинствата, но не само, които на 22г са ориентирани и знаят какво и кога искат. Съученичка на 21г ми дъщеря учи специалност, която се учи 7г и после се специализира още 4-5г. Отсега родителите и и тя търсят жених и имат условия ум да ти зайде. И кандидати има, макар и сватбата да се състои след още 7 или 10 години. Северноафриканките и арабките тук се женят доста късно, към средата на 30те, но много почват срещи с потенциални съпрузи още от 25г. На 30-35г си почват живота в мъж с кариера, бизнес, къща, всичко.

Има и такива, които никога не искат да заживяват с мъж, нито деца. Има и искащи гадже и съжителство, но без деца.

Уважавам всеки избор. Просто обяснявам, че изчакването може да излезе много по-скъпо и тежко от ранното раждане. Малкото дете липса на собствена стая и марков парцал не го бърка. Ако подготвиш всичко, но ти се роди увредено или  здраво, но силно недоносено дете, Майка ти жална и пиша като минала през гледане на недоносено. Преди 20-25г хвърлих 6 цифрена сума в британски лири за рехабилитации, консултации, ранна интервенция и пак до 2г възраст синът ми не можеше да яде с лъжица. Извадихме късмет, че засега е здрав и даже очила и брекети не е носил. 

Която не държи на брак и не ще деца, да си живее живота и хич да не мисли това, дето го написах!

# 108
Аз съм последният човек, който ще защитава правенето на деца на кило.
Имам регистрирани мнения в тоя форум, даже скоро едната ми,вече бивша приятелка, ме разфрендли по този повод- 4то дете направи, а мъж й на прост държавен пост работи.
Обаче, ти защитаваш тезата, че трябва да сме, много добре подплатени, осигурени материално, за да имаме дете- ами, не!, не съм съгласна.
С желанието и взаимността на двама млади, ако дойде и дете, те ще се развиват, при добро желание, и ще го отгледат, при положителни качества, до степен поне да не му липсва основното.
Дори в т.нар. трети свят-  в Африка, деца се гледат с достатъчно качество. Всичко в златната среда е приемливо, а ти май защитаваш съвсем друга крайност.

# 109
  • София
Скрит текст:
Мъжете са откачени!
Онзи ден публикувах една обява в група във фейса. И направих грешката да си напиша телефонния номер.... Няма да казвам колко ...не знам как да ги нарека... ми се обадиха, естествено не за обявата ми.... WTF кой нормален човек би се обадил на непознат, за да търси... кхммм... Естествено си премахнах телефона, защото на ЛС ще се вижда кой е и ще мога да докладвам, ама.... WTF кви са тия... думи нямам... Отвратена съм. Затова не се чудете, че границите за нам си кво се увеличавали. Ма те са някви извратени инсели... WTF съчувствам на младите момичета, честно. Аз поне се отървах.

Не са откачени, но са облъчени. Всеки вече гледа някакви подобия на Андрю Тейт или самия Андрю Тейт и попива, че трябва да е Алфа, че трябва да е мъжкар, че трябва да се държи с жените като подсъздания.
Конкретно за авторката - тя не желае брак и деца с този мъж и е разумно съвсем възпитано да му го каже и да го отпрати да си търси съпруга другаде. Намирам за излишно да се теоретизира кой кога да се жени, развежда, ражда и търси мъж. Вярвам, че всеки има уникална съдба, която няма как да се подчинява на цифри и условности.

П.П.: Бях на 22, когато се сгодих, и бях готова на този човек да му народя един футболен отбор деца, да се оженя за него по анцуг, ако се налага, и да му гладя ризите до гроб. Е, оказа се, че не сме един за друг и те така... Така че не е само до възраст.

# 110
В моя балон забелязвам тенденцията, че двойките, които се женят рано, не мислят за деца на този етап - женят се от желание да са един с друг. Познатите ми с деца нямат брак, при повечето бебето беше случайност, естествено не си живеят по-зле. Идеята ми е, че съм съгласна с това, че планираната бременност се остава за по-напред в бъдещето и по-сериозно се замислят след 26 и по-късно.

# 111
Чети статистиките по-внимателно Невена.
Не е вярна съпоставката за вродени заболявания в Англия - млади спрямо 40г. майки, както твърдиш:

Рискът за вродени увреждания се покачва с възрастта и при 40г в Англия е 7 пъти по-висок, отколкото при тази под 20г.

Първо, това е вярно за генетично обусловени увреждания. Защо не си отбелязала, че всички останали увреждания са в значително по-големи проценти при младите майки?/аномалии в абдоминална стена

https://digital.nhs.uk/data-and-information/publications/statist … 2020/maternal-age

Както е видно, вродените/congenital аномалии са почти сходни/ минимална разлика между отделните възрастови групи. Точно пък за 20-25 и 40г са почти еднакви. Рискът от генетични е много по-голям при 40годишните за сметка обаче на много по-нисък по отношение на аномалии, свързани с respuratort, kidney and urinary problems, проблеми с крайници и прочее, които рискове са по-сериозни при по-младите майки.

Така че, всяка възраст с рисковете си; общо процентно - и при младите и при по-зрелите родилки, те са сходен процент.

Хем казах утре ще мога да пускам статистики, хем бързаш, бързаш да напускаш таблица без източник и NHS, а не UNICEF и подобни световни статистики.

Ps а и предлагам да не продължаваме спора. Говорехме си така хубаво всички за македонци, сватби и културни нагласи.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 18:55 от .Hazel.

# 112
Ама не е едно и също мъж да заяви интерес и мъж да действа по същество. Мъжете може да имат интерес към майки, но колко реално са се оженили, че са и направили дете на самотна майка? Не са повече от онези, които все пак са избрали жена без дребен шрифт. По принцип е трудно да се намери жена, която при абсолютно никакви обстоятелства не иска дете. Та тези мъже, които са стигнали до положение на 35-40+ да са сами в това море от бъдещи майки, явно не приритват за семейство.

# 113
На момичето ,което пусна темата и препоръчвам да поиска да я заключат защото едва ли получава някаква полезна информация вече Simple Smile

Но да си дочоплим започнатото.

Имам приятел който много твърдо не иска да има деца. Когато бяхме на по 25, имаше прекрасна приятелка много влюбена, която уж споделяше това мнение много категорично.
Само че след 2-3г реши че на всяка цена иска дете и как той не я обича, защото не искал.. разделиха се.
После той имаше няколко кратки връзки, докато си намери друга дама, и двамата бяха на около 30г когато се запознаха и двамата с ясно мнение, че не искат деца и така продължават. Simple Smile

# 114
  • Paris, France
Скрит текст:
Не е вярна съпоставката за вродени заболявания в Англия - млади спрямо 40г. майки, както твърдиш:

Първо, това е вярно за генетично обусловени увреждания. Защо не си отбелязала, че всички останали увреждания са в значително по-големи проценти при младите майки?/аномалии в абдоминална стена

Както е видно, вродените/congenital аномалии са почти сходни/ минимална разлика между отделните възрастови групи. Точно пък за 20-25 и 40г са почти еднакви. Рискът от генетични е много по-голям при 40годишните за сметка обаче на много по-нисък по отношение на аномалии, свързани с respuratort, kidney and urinary problems, проблеми с крайници и прочее, които рискове са по-сериозни при по-младите майки.

Така че, всяка възраст с рисковете си; общо процентно - и при младите и при по-зрелите родилки, те са сходен процент.

Хем казах утре ще мога да пускам статистики, хем бързаш, бързаш да напускаш таблица без източник и NHS, а не UNICEF и подобни световни статистики.

Ps а и предлагам да не продължаваме спора. Говорехме си така хубаво всички за македонци, сватби и културни нагласи.

Наистина много ранното раждане, преди 20г не е добро за майка и бебе, но авторката е на 22г и не е готова за сериозна връзка, та раждане преди да чукне 25г не мисля, че я грози.

Ама не е едно и също мъж да заяви интерес и мъж да действа по същество. Мъжете може да имат интерес към майки, но колко реално са се оженили, че са и направили дете на самотна майка? Не са повече от онези, които все пак са избрали жена без дребен шрифт. По принцип е трудно да се намери жена, която при абсолютно никакви обстоятелства не иска дете. Та тези мъже, които са стигнали до положение на 35-40+ да са сами в това море от бъдещи майки, явно не приритват за семейство.

Много самотни майки, родили млади създават втори бракове и имат деца с ергени. Сирената я помниш.

Тези мъже на 35-40г са градили бизнес и кариера и като им дойде музата да се женят, предпочитат възможно най-млада и безгрижна и естествено повечето предпочитат без дете от предишна връзка. Със самотната майка тръгват за разнообразие и понеже не квачи за бебета, имат мегдан да се привържат и решават да останат с нея.

25г самотна майка има повече шансове от 38г кариеристка с желание за бързо създаване на общо дете. Даже и мъже са го писали в този форум.

# 115
Уважавам всеки избор. Просто обяснявам, че изчакването може да излезе много по-скъпо и тежко от ранното раждане. Малкото дете липса на собствена стая и марков парцал не го бърка. Ако подготвиш всичко, но ти се роди увредено или  здраво, но силно недоносено дете, Майка ти жална и пиша като минала през гледане на недоносено. Преди 20-25г хвърлих 6 цифрена сума в британски лири за рехабилитации, консултации, ранна интервенция и пак до 2г възраст синът ми не можеше да яде с лъжица. Извадихме късмет, че засега е здрав и даже очила и брекети не е носил.  

Която не държи на брак и не ще деца, да си живее живота и хич да не мисли това, дето го написах!
+1
Забелязвам, че се залита по модата. Хваща се някаква мантра на каква възраст трябва да се ражда. И масово се повтаря едно и също.
Майка ми ме е родила на 33 г., имах и по-малък брат. Всеки роднина, познат и клюкарка намираха за необходимо да обсъждат с мен темата за горкото дете със стара майка.
Сега модата се обърна, не трябвало да се ражда преди 35-тата година!
И тогава, и сега тези клишета са дрън-дрън от скучаещи хора. Всеки човек (мъж или жена) решава сам дали и кога да има деца. А за детето е най-важното да се роди и да е здраво.

Ако на авторката и е рано, ако не се вижда семейство с този човек, да си отстоява свободата.

# 116
  • По света и у нас
Ели,
Не зная дали много хора не знаят дали искат деца.

В БГ нашата култура е предимно че знаеш че искаш, просто не знаеш кога ги искаш.
В Америка повечето жени в даден момент проискват, но тук има по голяма феминистка пропаганда която е против децата.

Кой както иска да живее, но ако искаш деца (някога си), ако имаш добър мъж до себе си, не го захвърляй с идеята че ще намериш по- добър, по-нататък, защото добрите мъже се свършват доста бързо и доста рано. А друг мъж винаги можеш да намериш след развода.

# 117
Скрит текст:
Скрит текст:

Наистина много ранното раждане, преди 20г не е добро за майка и бебе, но авторката е на 22г и не е готова за сериозна връзка, та раждане преди да чукне 25г не мисля, че я грози.

Много самотни майки, родили млади създават втори бракове и имат деца с ергени. Сирената я помниш.

Тези мъже на 35-40г са градили бизнес и кариера и като им дойде музата да се женят, предпочитат възможно най-млада и безгрижна и естествено повечето предпочитат без дете от предишна връзка. Със самотната майка тръгват за разнообразие и понеже не квачи за бебета, имат мегдан да се привържат и решават да останат с нея.

25г самотна майка има повече шансове от 38г кариеристка с желание за бързо създаване на общо дете. Даже и мъже са го писали в този форум.
Само че успешен бизнес и/или кариера изграждат малко хора (м/ж), повечето на ~35 имат нормална работа, която не е младша позиция. Мениджърите са малко, а изпълнителните директори - единици. Бизнесите се провалят над 2/3 в първата година. Всъщност е много по-вероятно този 35годишен да е с поне един провален бизнес. Има и друг риск - мъжете имат хазартната склонност да опитват и опитват, защото този път може да стане, което значи, че на ~35 прогледналият ерген ще е заборчнял в опит да удари кьоравото.
Мъжете във форума, ако трябва да сме максимално коректни, няма да изберат завехващата кариеристка по други причини. Не че е ужасно по-грозна или твърде бърза за деца, пък те искат свобода и ала-бала, ами защото искат слугиня за дупенцето си, която да не ги занимава със себе си. Пък кариеристката нито пере работни дрехи на ръка, нито поема 93,8% от домакинството, нито ще ги остави да пишат в мамата, докато тя бърка яхнията и реди масата за вечеря. Дали ще се пробват с млада е съвсем друг въпрос, пък и тя дали ще им обърне внимание...

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 22:58 от Нарцùса

# 118
  • По света и у нас
Ах може и да ги остави да си пишат в бг-мамата😄, но те “какво носят на масата”, както обичат да се изразяват? Един гол пищов и тва е, да се надяваме, че работи.

# 119
  • Paris, France
Мъжете във форума, ако трябва да сме максимално коректни, няма да изберат завехващата кариеристка по други причини. Не че е ужасно по-грозна или твърде бърза за деца, пък те искат свобода и ала-бала, ами защото искат слугиня за дупенцето си, която да не ги занимава със себе си. Пък кариеристката нито пере работни дрехи на ръка, нито поема 93,8% от домакинството, нито ще ги остави да пишат в мамата, докато тя бърка яхнията и реди масата за вечеря. Дали ще се пробват с млада е съвсем друг въпрос, пък и тя дали ще им обърне внимание...

За мъжете по принцип пиша и описах какво виждам. Нагледали съм се на симпатични и напълно прилични жени, към които мъжкият интерес намаля значително и направо секна след като чукнаха 32 и 38г. Не е от нежеланието им да извършват домакинска работа, защото до връзка изобщо не се стига и даже до втора среща. Не изглеждаха безгрижни и се вторачваха в мъжа. Не знам как да го обясня. Някои от въпросните бяха прали, простирали и готвили за мъже в предишни връзки и нямаха против да продължат да го правят. Мене, примерно, не ме бърка да готвя редовно, нито да пера (В машината) и да простирам. Никой мъж не се е интересувал мога ли или не мога да готвя и домакинствам ли. Не е това.

Точно синдром на тиктакащ часовник е. Не засяга нежелаещи особено връзки и деца жени, нито майки. Засяга средно изглеждащи жени със средна външност и финанси. Дъщерите на Тръмп, Меган Маркъл, Мадона нямат този проблем, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт