Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 30 116
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Виждала съм на тераса в блок в Младост, също имам позната, която от 4-5 години ползва по този начин сушилнята си( само че са и направили нещо подобно на навесче на самата тераса). Затова и аз съм се чудила как работят...
Сигурно служат за шкафове…. 😨

# 196
Значи направо си представих как в панелен блок някой си изтипосва сушилнята на терасата и всички комшии слушаме как му тракат ципове и копчета посреднощите.

# 197
Не съм в блок, но в съседство чувам сушилнята на комшийката въпреки, че балкона и е остъклен. Това лятото и когато сме на отворена врата. Граничи със спалнята ни и е много неприятно. Все върти дрехи посред нощ.
Моята в е в хола откакто е купена /почти 3г/.
Бих казала, че ми е най- любимия и незаменим уред и мястото и вкъщи е приоритет, та не ми пречи. Имам идея къде ще я наместя, но е свързана с по- мащабна реконструкция и не знам кога ще я осъществя.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 09:01 от •mimoza•

# 198
Ние имаме перално помещение. Пералнята и сушилнята ми са там. Аз моите не ги чувам, но на съседите - да ( сигурно и те така) . На едните ги чувам в кухнята, пералното с кухнята дело стена, на другите в хола- до тяхната баня/кухня е...
Така, че не си мислете, че дори и да е сложен уреда на уж правилното място, то той не се чува.
Доста хора си пускат уредите през ноща, за да ползват нощната тарифа. И за това не ги виня. Да- често не ми е приятно , дразни ме , но....сигурно и те за моите уреди така 😁

# 199
Имам въпрос. Закупихме сушилня преди 3-4 месеца и съм готова да се омъжа за нея. Обаче единствения й минус, който виждам е, че аромата от омекотителя изчезва. Казаха ни даже да не слагаме, ама имам 2 бутилки, няма да ги хвърлям.
Тези дни се загледах в ароматизиращи кърпички за сушилня, както и в някакви ароматизатори, които се слагали върху топките. Има ли ефект от тях изобщо? Кои бихте ми препоръчали?

# 200
Имам въпрос. Закупихме сушилня преди 3-4 месеца и съм готова да се омъжа за нея. Обаче единствения й минус, който виждам е, че аромата от омекотителя изчезва. Казаха ни даже да не слагаме, ама имам 2 бутилки, няма да ги хвърлям.
Тези дни се загледах в ароматизиращи кърпички за сушилня, както и в някакви ароматизатори, които се слагали върху топките. Има ли ефект от тях изобщо? Кои бихте ми препоръчали?

Здравейте, в моята също се губи омекотителят, аз ползвам топка на Др. бекман и парфюм за сушилня, има аромат.
Кърпичките при мен омекотяват, но не ароматизират.

# 201
Не, няма ефект или е минимален.
Даже и производителите на сушилни (повечето) пишат в упътването, че ароматът ще изчезне/изпари.

Сушилнята така и така си омекотява и няма нужда от омекотител. Омекотителят е мазен и докато прането се обдухва да съхне, той се изпарява заедно с водата. Тези изпарения са примесени с власинки от прането. Мазната пара се полепва по кондензатора на сушилнята и го зацапва по-бързо отколкото ако няма омекотител. Мръсният кондензатор силно влошава качеството на сушене, удължава времето и харчи повече ток. Накратко: сушилнята малко по малко спира да си върши работата.

# 202
Извинявам се, не съм се изразила правилно. Търся нещо, което да ароматизира.

# 203
Здравейте, някой който използва сушилня BOSCH серия 6 - WQG24100BY/01, може ли да ми каже на каква програма най-често я включва? При нас много свива дрехите и се чудя дали правя нещо грешно.

# 204
Програма се съобразява спрямо видът и материята на дрехите, за това има различни програми. Ако в състава им преобладава памук - ползва се програма "Памук". Ако самата дреха има на етикета си да не се суши в сушилня, сушенето си е на ваш риск.

# 205
При наща има програма за смесено пране и на нея си сушим. Не свива дрехите и пак ги суши добре. Но нашата е на Беко. Вижте дали имате нещо подобно.

# 206
При наща има програма за смесено пране и на нея си сушим. Не свива дрехите и пак ги суши добре. Но нашата е на Беко. Вижте дали имате нещо подобно.

Понеже и аз съм с Беко- на екстра памук на средната степен суша всичко и нямам съсипани дрехи. На моят модел само на памучните програми е за повече пране, на останалите е за 3-4 кг. На смесената ми излизат със леко влажни ластици.

# 207
Е както казах на мъжа си, пробваме. Сушилнята няма лимит на пробите. Пробвайте докато намерите вашата.

# 208
Преди да се прибягва до метода "проба - грешка" е хубаво да се прочете и упътването на сушилнята, че повечето, които имат програма "микс" обикновено не са да изпереш една пълна пералня 8кг да речем и да бухаш после всичко да се суши заедно в сушилнята. "Микса"-а е за 3-4 кг пране обикновено и то не някакви супер дебели неща.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 18:38 от DreamingOfSummer

# 209
Преди да се прибягва до метода "проба - грешка" е хубаво да се прочете и опътването на сушилнята, че повечето, които имат програма "микс" обикновено не са да изпереш една пълна пералня 8кг да речем и да баухаш после всичко да се суши заедно в сушилнята. "Миса"-а е за 3-4 кг пране обикновено и то някакви супер дебели неща.

То затова, се купува сушилня спрямо килограмите на пералнята.
Имаш пералня 5кг, вземаш сушилня 7-8кг.
Сега да не стана черна овца. Но да бъдем честни. Колко от нас са напълно стрикни с инструкциите?
На нашата в инструкциите няма опоменато коя програма колко кг дрехи могат да се сложат.

Общи условия

Активация на акаунт