Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 29 528
  • 752
  •   3
Отговори
# 645
  • София
Да се пести ток, ако сте на тец е идеята. Когато ползва топла от водопровода ще пуска нагревател по-малко или никак.

# 646
Вържете я само към студената вода. Никаква икономия няма.

# 647
  • София
Здравейте отново. След като вече избрахме пералнята благодарение на безкрайно многото ценни съвети и коментари (за което сърдечно ви благодаря), е време да преминем към следващия уред, а именно сушилнята.

Прегледах доста информация във форума (както в тази, така и в по-стари теми), както и немалко други източници онлайн. Ще се опитам да обобщя всичко прочетено под формата на изисквания и предпочитания, които смятам, че имаме (или поне така си мисля засега). Това ще ни бъде първата сушилня у дома, а досегът ни с такива досега е бил основно в обществени пространства (и е имало доста случаи, в които сме имали измачкани или свити дрехи). Ще съм изключително благодарен за препоръки, мнения или пък критики, за да мога и този път да взема информирано и разумно решение.

Какво вече имаме (пералня):
  • Закупихме пералня Bosch, Серия 4 - WAN28270BY, 8 кг, 1400 оборота
  • Не държим уредите да са от една и съща марка, но го предпочитаме. Разглеждахме също така AEG и Electrolux, но май първият ни избор е по-скоро Bosch за момента (освен ако не ни разколебаете напълно).
  • Ако изберем Bosch и за сушилня, бихме предпочели Серия 6, тъй като е по-висок клас (но все още в бюджета ни), а основният фокус при нас е качественото сушене.

Бюджет:
  • До около 1500 лв. (след като взехме пералнята на промоция, можем да си позволим и малко по-висок бюджет за сушилнята).
  • Със сигурност отново ще се опитаме да разчитаме на промоции, но тук бюджета е малко по-висок, отколкото за пералнята.

Тип и капацитет:
  • Сушилня с термопомпа.
  • Капацитет 9 кг (по-голям от на пералнята, която е с 8 кг). От това, което четох, по-големият капацитет помага дрехите да не се мачкат, защото имат повече пространство.
  • Размери не по-големи от 90 см във височина и 65 см в дълбочина (това включва и вратата). За жалост част от моделите на AEG с включена врата отиват над тези 65 см.

Основни изисквания:
  • Да не намачква дрехите прекалено, така че да не излизат като хармоника. Почти навсякъде - хотели, квартири, обществени перални - много често резултатът е силно намачкано пране и точно това бихме искали да избегнем (все пак е за в къщи).
  • Да не свива дрехите - имаме лош опит с такива сушилни (обществени перални) и това ми е основно притеснение.
  • Да има някаква по-бърза програма, защото разбирам, че новите модели заради енергийните изисквания стават все по-бавни. Идеята е да можем в някакви "по-критични" ситуации, да имаме опцията за това, а не, че ще се използва редовно.
  • Основно ще се ползва програмата за памук (както и при пералнята - 90+% от времето).
  • Не държим на екстри като Wi-Fi, приложения и десетки програми.

Относно термопомпата:
  • По принцип разбрах, че сушилните с термопомпа са по-щадящи и не би трябвало да свиват дрехите.
  • Въпреки това попаднах и на мнения за свити дрехи дори при термопомпа и това ме кара да се чудя дали зависи повече от конкретния модел, програмите или начина на ползване.
  • Интересува ме и реално колко загрява една сушилня с термопомпа.

Поддръжка:
  • Интересува ме функцията за самопочистване на кондензатора.
  • Реално ефективна ли е или пак си трябва ръчно почистване от време на време.

Обобщение:
  • От четене по форуми и теми останах с впечатлението, че в момента Bosch са доста добър избор (а и ще имат близка визия с пералнята).
  • Въпреки това съм отворен и към други марки и конкретни модели, стига да отговарят на горните изисквания.

Потенциални опции:
За момента разглеждаме ето тези модели: Bosch, Серия 6, 9 kg, Термопомпа на цена от 1300 лв до 1600 лв. Ето и малко повече детайли за всеки един от тях (поне според мен):

• Сушилня BOSCH WQG14501BY, 9 кг, Термопомпа: 1399 лв.
    - Сушилнята я има на много добра промоция в Technopolis.
    - Изглежда страшно подобна на WQG24501BY (следващата сушилня) и дори ми е трудно да намеря разликите.
  • Сушилня BOSCH WQG24501BY, 9 кг, Термопомпа: 1599 лв.
    - Сушилнята я има на стандартна цена почти във всички магазини.
    - Сушилнята работи с еко-хладилен агент (R290).
    - Страшно си прилича с WQG14501BY (предходната сушилня), като е трудно да се открият разликите (освен по-високата цена и еко-хладилния агент R290).
  • Серия 6 Сушилня с термопомпа 9 kg (WQG24101BY): 1379 лв.
    - Пералнята я има на промоция в Technopolis и Technomarket.
    - За жалост няма самопочистване.
    - По-малък набор от програми.
    - Със сигурност е на последно място като избор.

Ще се радвам и на всякакви други препоръки за марка и модел, както и споделен личен опит - особено относно мачкането и свиването на дрехи, както и самопочистването на кондензатора.

Благодаря ви предварително и хубава и успешна неделя!

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 14:55 от zdravko.nestorov

# 648
  • София
С термопомпа не би трябвало да свива, но... Бърза програма е възможно, за да е бърза температурата трябва да е по-висока... Имай предвид, че някои неща се свиват и усукват още в пералнята, въпрос на качество на тъканите, не е само до машина.
От самопочистването на бош съм чела оплаквания, по магазините също казват, че има...това за по стари модели, не знам ако нещо са променили. Иначе тук съм чела как 1път додишно викат от сервиза за профилактика / почистване.

Моята  основна сушулня е LG, също със самопочистване, има и програма, която пускам за почистване на кондензатора за сега проблем няма.но ако имаше без самопочистване, бих предпочела.
Не ми мачка, не ми свива, основната програма е 2,40, според прането си я намалява, ако е готова по-рано, не ми се случвало да удължава. Като при вс др сушилни, които съм имала ми се е налагало да пускам допълнително сушене само за възглавници и дебели завивки.

На сушилните барабаните така и така са по-големи... Можеш и 8кг сушилня да си вземеш, пак ще е по-голям барабана...
Сега ще те излъжа дали всъщност и на по-големите над 9-10кг са им по-големи барабаните или само са подсилени да издържат по-голямо тегло...

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 15:18 от Angel_Dust

# 649
  • София
Скрит текст:
Здравейте отново. След като вече избрахме пералнята благодарение на безкрайно многото ценни съвети и коментари (за което сърдечно ви благодаря), е време да преминем към следващия уред, а именно сушилнята.

Прегледах доста информация във форума (както в тази, така и в по-стари теми), както и немалко други източници онлайн. Ще се опитам да обобщя всичко прочетено под формата на изисквания и предпочитания, които смятам, че имаме (или поне така си мисля засега). Това ще ни бъде първата сушилня у дома, а досегът ни с такива досега е бил основно в обществени пространства (и е имало доста случаи, в които сме имали измачкани или свити дрехи). Ще съм изключително благодарен за препоръки, мнения или пък критики, за да мога и този път да взема информирано и разумно решение.

Какво вече имаме (пералня):
  • Закупихме пералня Bosch, Серия 4 - WAN28270BY, 8 кг, 1400 оборота
  • Не държим уредите да са от една и съща марка, но го предпочитаме. Разглеждахме също така AEG и Electrolux, но май първият ни избор е по-скоро Bosch за момента (освен ако не ни разколебаете напълно).
  • Ако изберем Bosch и за сушилня, бихме предпочели Серия 6, тъй като е по-висок клас (но все още в бюджета ни), а основният фокус при нас е качественото сушене.

Бюджет:
  • До около 1500 лв.
  • Със сигурност отново ще се опитаме да разчитаме на промоции, но тук бюджета е малко по-висок, отколкото за пералнята.

Тип и капацитет:
  • Сушилня с термопомпа.
  • Капацитет 9 кг (по-голям от на пералнята, която е с 8 кг). От това, което четох, по-големият капацитет помага дрехите да не се мачкат, защото имат повече пространство.
  • Размери не по-големи от 90 см във височина и 65 см в дълбочина (това включва и вратата). За жалост част от моделите на AEG с включена врата отиват над тези 65 см.

Основни изисквания:
  • Да не намачква дрехите прекалено, така че да не излизат като хармоника. Почти навсякъде - хотели, квартири, обществени перални - много често резултатът е силно намачкано пране и точно това бихме искали да избегнем (все пак е за в къщи).
  • Да не свива дрехите - имаме лош опит с такива сушилни (обществени перални) и това ми е основно притеснение.
  • Да има някаква по-бърза програма, защото разбирам, че новите модели заради енергийните изисквания стават все по-бавни. Идеята е да можем в някакви "по-критични" ситуации, да имаме опцията за това, а не, че ще се използва редовно.
  • Основно ще се ползва програмата за памук (както и при пералнята - 90+% от времето).
  • Не държим на екстри като Wi-Fi, приложения и десетки програми.

Относно термопомпата:
  • По принцип разбрах, че сушилните с термопомпа са по-щадящи и не би трябвало да свиват дрехите.
  • Въпреки това попаднах и на мнения за свити дрехи дори при термопомпа и това ме кара да се чудя дали зависи повече от конкретния модел, програмите или начина на ползване.
  • Интересува ме и реално колко загрява една сушилня с термопомпа.

Поддръжка:
  • Интересува ме функцията за самопочистване на кондензатора.
  • Реално ефективна ли е или пак си трябва ръчно почистване от време на време.

Обобщение:
  • От четене по форуми и теми останах с впечатлението, че в момента Bosch са доста добър избор (а и ще имат близка визия с пералнята).
  • Въпреки това съм отворен и към други марки и конкретни модели, стига да отговарят на горните изисквания.

Потенциални опции:
За момента разглеждаме ето тези модели: Bosch, Серия 6, 9 kg, Термопомпа на цена от 1300 лв до 1600 лв. Ето и малко повече детайли за всеки един от тях (поне според мен):

Ще се радвам и на всякакви други препоръки за марка и модел, както и споделен личен опит - особено относно мачкането и свиването на дрехи, както и самопочистването на кондензатора.

Благодаря ви предварително и хубава и успешна неделя!

За мен, гаргата трябва да е рошава, т.е. ако ще е Бош, нека да е със самопочистване. Сушилните обикновено имат филтри на две места - при вратата и пред кондензатора. Филтрите при вратата на всяка сушилня се чистят след всяко сушене, а този пред кондензатора - от време на време, когато светне индикаторът. Самопочистващата сушилня спестява второто, но не и първото.

Преди всичко обаче, сушилнята трябва да е с мощна термопомпа, за да може да суши по-деликатно и по-бързо.

При сушилните с термопомпа, особено тези на топ 3 производителите, за мачкане и свиване на дрехи по принцип не може да се говори. Това са неща, характерни за остарялата технология на сушене с нагревател, която в днешно време се използва само в комбинираните уреди. Сушенето с термопомпа става при значително по-ниска температура и е изобретено именно за да не свива дрехите. Трябва да се има предвид и качеството на дрехите, защото сред масовата продукция има такива с много ниско качество, които при пране се свиват дори и без да се сушат в сушилня.

Аз бих изключила последната (WQG24101BY), не само защото няма самопочистване на кондензатора, но и защото е по-слаба - програмите ѝ са по-дълги, а ефективността на кондензацията е доста по-ниска от другите два модела - 83% с/у 91%. Офертата на Технополис за WQG14501BY е повече от отлична, така че изобщо не бих се колебала.

Що се отнася до разликата между WQG14501BY и WQG24501BY, не откривам друга, освен цвета на бутона за избор на програма.

Баща ми има Бош серия 6, близо 5-годишна, и за жалост няма самопочистване. Моделът обаче е с хубав термопомпен агрегат и висока ефективността на кондензацията. Многократно съм споменавала тук, че работи отлично и не намирам разлика в сушенето с моята Miele.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 16:52 от Vilemina

# 650
  • София
Angel_Dust - за пореден път ти благодаря, че се включваш по темите за електроуредите и даваш толкова хубави съвети:
  • Напълно си прав относно това, че пералнята също има основна роля относно намачкването. Надявам се избора на пералня Bosch, Серия 4 - WAN28270BY, 8 кг, 1400 оборота да е спомогнал за това и там дрехите да не намачкват. Тепърва предстои да разберем Simple Smile
  • Със сигурност качеството на дрехите също оказва голямо значение и това е видимо дори и при пералнята. Страхотен коментар!
  • Бързата програма е по-скоро за някакви синтентични дрехи и то само ако наистина бързаме много. В някакви ситуации ни се е налагало, но по-скоро е изключение и то доста рядко. Напълно съм съгласен, че бързата програма изисква и повече градуси, което вече може да доведе и до свиване.
  • Дали можеш да дадеш повече информация какво се визира под профилактика / почистване веднъж годишно. Надявах се, че самопочистването и достатъчно честото почистване на филтрите, ще помогне да се избегне такава профилактика, но е напълно възможно да съм пропуснал нещо.
  • Разглеждах и моделите на LG, но за момента съм ги оставил като втори/трети вариант (след AEG и Electrolux). Мисля, че повечето марки от този клас са както и ти си го описал. Разликата е, че при тебе коментара е от първа ръка, а от не от техническото ръководство Stuck Out Tongue
  • Току що ходих да видя на живо сушилня и пералня от 8-9-10 кг. Определено при пералните е доста различно. Но наистина 8 и 9 кг сушилня, поне на пръв поглед, изглежда имат еднакво голям барабан. Със сигурност обаче е по-голям от пералня с капацитет 8 или 9 кг.

Vilemina - благодаря ти, че се включваш и това, че затвърждаваш някои мои чуденки:
  • След коментара ти за филтрите, отидох да ги разгледам на място. Наистина филтрите са два и са много лесно достъпни за махане и почистване. Мислех, че и двата се чистят от време на време, но не знаех, че този при вратата трябва да се почиства след всяко пускане. Благодаря за коментара.
  • Термопомпата беше основното ми изискване и това да е по-мощна. Затова и се спрях на 6-та серия на Bosch. Страшно полезен коментар и обяснения защо това е толкова важно в днешно време. Благодаря ти!
  • Определено за момента избора остава между тези двете:
- Сушилня BOSCH WQG14501BY, 9 кг, Термопомпа: 1399 лв.
- Сушилня BOSCH WQG24501BY, 9 кг, Термопомпа: 1599 лв.
  • Има и още една опция, но за жалост тук вече цената е твърде висока (но има и повече екстри, както и по-енергоикономична):
- Сушилня BOSCH WQH245B6BY, 9 кг, Термопомпа: 1899 лв.
  • Не бях попадал на мнението ти за сравнението между сушилнята на Miele и Bosch. Това наистина е доста интересно, просто защото Miele вече отива в доста по-високата ценова категория.

За момента май клоня най-вече към Сушилня BOSCH WQG14501BY, 9 кг, Термопомпа: 1399 лв..

Благодаря ви от сърце. Всякакви критики и мнения са добре дошли!
Хубава и усмихната неделя

# 651
  • София
До колкото съм чела отварят уреда и го чистят.
Аз съм си фен на LG и дори гледайки ги в магазините и сравнявайки ги с другите повече ми харесват, цените са сходни. За 20години имам 3перални и сега и сушилня и не са ме разочаровали.

# 652
  • София
Дали можеш да дадеш повече информация какво се визира под профилактика / почистване веднъж годишно. Надявах се, че самопочистването и достатъчно честото почистване на филтрите, ще помогне да се избегне такава профилактика, но е напълно възможно да съм пропуснал нещо.

Профилактика може да се наложи един или няколко пъти през живота на сушилнята, а може и изобщо да не се наложи. Няма такова нещо като „веднъж годишно“. Това много зависи от устройството на машината и е една от причините добрите марки да са по-препоръчителни, но и да струват повече. Miele заявяват, че техните машини са „без обслужване на кондензатора“, защото разчитат на много добри филтри. Бош пък развиват системата за самопочистване, която работи постоянно, така че „здравето“ на машината да не зависи от това дали потребителят е немарлив или грижовен.

Към днешна дата, за моделите на Бош със самопочистване не се очаква да се налага профилактика поне през първите 10 години. След това дори и да се наложи, би било по-изгодно да се направи профилактика за 200 лв., отколкото да се купува нова сушилня, макар че мнозина биха предпочели да обновят „машинния парк“. Сушилните от евтините марки не се знае дали изобщо ще „доживеят“ до такава възраст, нито се знае колко пъти ще трябва да „ходят“ до сервиза за профилактика или друг проблем.

Оплакванията от самопочистващите Бош са много стари и често са просто „ехо“ на нещо чуто някога някъде. В Ютюб има видеа, свидетелстващи за наложила се профилактика на сушилни Бош серия 8 след 5-тата година. Там обаче става дума за първите модели с такава система, закупени преди повече от 10, дори 15 години, когато технологията е била нова е явно недоизчистена от недостатъци. Тук, в темата има потребители със самопочистващи Бош и Сименс на по 8-9 години, при които нужда от профилактика до ден днешен не се е появила.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 18:47 от Vilemina

# 653
  • на Мелмак
Да, аз съм със самопочистваща се. 8г само филтъра на вратата чистя.
Като ходих да гледам Гагенау, момчето ми каза точно това - 10 г без почистване. Били изчислили от бранда, че самото почистване на филтрите за тези 10г се равнявало на два седмици от живота ни. Grinning

# 654
  • София
😂 😂 😂 Аз всъщност в тази тема го бях чела това с профилактика, от първо лице, че го прави, не помня потребител...
А какво се очаква и какво е в действителност ще разберем реално след няколко години лична употреба в крайна сметка...

Аз също силно се надявам да си им работят на всички прекрасно самопочистванията. Просто някак за момента им нямам пълно доверое на очакванията и обещанията😅 но аз съм си мнителна.

# 655
Здравко Несторов,  ще предложа модел Miele TWC640WP върху който си струва да помислиш.
Предлагам ти този без колебание и после да се върнеш да ми брагодариш 😜
Барабана е много голям /по памет 118л/ нищо, че е 8кг.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-MIELE-TWC640WP/p/654092

Мойта е TVD260vp и е много подобна, но тази е с малко по- висок процент на средна ефективност на конденцация
 /мойта е 93%/.
След няколко дни ще направи 3г - всеки ден я благославям! Суши малко повече от 1час до 1.30-1.40мин.на макс зареждане при програма памук. Като се замисля единствената програма, която не съм използвала е експресната. Даже бях забравила, че я има. Времето ми е ценно, понякога пускам по 4 на ден. По памет я бях взела за 1890лв. при намаление. Струва си всяка стотинка и пак бих я избрала. Разглезих се и за мен, ако пране + сушене надвиши повече от 2.30ч общо с добавени екстри е много.
Wi-fi и това да можеш да я управляваш от разстояние си е удобство, не го изключвай, а тази го има.
Съдомиялната току що приключи, а сушилнята в момента глади 😄
Скрит текст:

Вдигнали сме циклите със 100 спрямо миналага година 🫣
Този модел за мен избор без компромис и бих предпочела пред който и да е Bosch, нищо, че по принцип ги харесвам и имам техни едри и малки уреди.  Ако модела попадне в списъка ти и мога да съм полезна от първа ръка - насреща съм.
Пп. Освен почистване на филтрите при вратата след всеки цикъл на сушене се изхвърля и водата от контейнера - понякога събира наистина много дори при центрофугирани на  1400об. дрехи.
След поста пуснах търсачката на форума - доста има писано за този модел...не е случайно 😃

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 22:03 от •mimoza•

# 656
Аз даже моят контейнер го изваждам и оставям да съхне, когато не ползвам сушилнята.

За протокола - с пералня Беко 9 кг съм. Ужасно много мачка дрехите. Откакто имам сушилня ми се реши този проблем. Моята е Бош от 6-та серия, но за 8 кг. Барабана й си е доволно голям.
Има приграма за синтетика, има и програма за време, където можеш ти да избереш за колко време да суши. Не съм я пробвала. Също тя сама си съкращава времето, а може и ти да го съкратиш. Аз предпочитам да не й се меся.
Съветът ми е да избереш модел с възможно най-висок коефицент на кондензация, за да избегнеш влага.

# 657
  • София
Angel_Dust - забелязвам, че когато се говори за топ марките на пазара, винаги го има фактора и лично предпочитание и това е неизбежно Simple Smile Ще поразгледам LG сушилните на живо, чисто за да видя как изглеждат, иначе като характеристики са изключително подобни (и като цени).

Относно профилактиката, наистина започвам да си мисля, че може да е просто едно ехо, както и Vilemina споменава, но най-добрият начин да разберем е като се похвалим след 10-ина годинки Grinning Гледам да съм позитивен за такива неща и да вярвам (понякога малко сляпо) на такива обещания! Да сме живи и здрави и да го направим тогава!

Vilemina - страшно ти благодаря за тази толкова полезна информация. Разрових се в Amazon и коментарите за тези сушилни със самопичстващ се кондензатор и като цяло коментарите са много позитивни. Поради това, както и всички ваши коментари и съвети, за мен тази функция става MUST.

etty775 - кой има две седмици да губи за чистене на този филтър (дори и в период от 10 години) Grinning Шегата настрана, но това е доста често срещаното мнение в Интернет, че самопочистването спомага за това, че без значение дали потребителят е отговорен или не, сушилнята да е в добро състояние дълго време. За филтъра зад вратата, почистването си е задължително! Благодаря за включването Simple Smile

•mimoza• - тъй като в началото се бях насочил към Miele, този модел доста бързо ми попадна и се надявах да го намеря някъде на промоция. Страшно много търсих по българските сайтове, но за жалост се оказа, че минималната цена, за която може да се намери е 1849.00 лв., което е с 450 лв. повече от Bosch:
  • MIELE TWC640WP КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, 8.0 kg: 1849.00 лв. / 945.38 €
  • BOSCH WQG14501BY КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, 9.0 kg: 1399.00 лв. / 715.30 €
    Сигурен съм, че качеството на Miele е по-добро (особено след всичката тази споделена информация от първа ръка, не се и съмнявам в това), но за жалост е много над бюджета ни (максимално до ~1500 лв.). Тук си мисля, че WiFi също доста вдига цената, което определено не ми е MUST.

Доста от параметрите все пак се доближават изключително много (дадох всички спецификации за сравнение на AI, за да може по-лесно да се визуализира):

Страшно за близки, но и разликите си ги има, спор в това няма.

Благодаря ти страшно много за целия коментар - страшно много ме замисли, но... засега този вариант почти сигурно отпада заради бюджета.

DreamingOfSummer - благодаря ти, че се включваш по темата. В началото тръгнах с идеята за 8 кг., но не намерих да се предлагат такива модели от 6-та серия. След което поне на прима-виста установих, че 8 и 9 кг. барабани май са еднакви, просто едните са малко повече подсилени (не е сигуртно, тъй като е базирано на различни коментари в Интернет, както и мнение малко по-горе в същата тема от Angel_Dust).

Цитат
    Също тя сама си съкращава времето, а може и ти да го съкратиш. Аз предпочитам да не й се меся.
    Съветът ми е да избереш модел с възможно най-висок коефицент на кондензация, за да избегнеш влага.
    Това са едни от най-важните ми параметри, заедно с по-мощната термопомпа. Засега този модел Сушилня BOSCH WQG14501BY КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, 9.0 kg: 13 … 00 лв. / 715.30 € изпълнява доста добре всички тези искания:
  • Ефективност на кондензацията (%): 91%
  • Клас на ефективност на кондензацията: B
  • Времетраене на програмата: номинален капацитет за 2:54 и половин капацитет за 1:44
Освен това аз съм на същото мнение - не бих ѝ се месил, най-вероятно по-добре знае от мен Grinning А и това е страшно добра опция за по-добра енергийна ефективност.

Още утре ще отида да я видя на място в магазина и ако ни допадне, най-вероятно това ще е нашият избор. Определено коментарите са страшно позитивни. Всеки допълнителен такъв е от страшно голяма полза.

Благодаря ви!!!

П.С. Само едно коментарче, на което попаднах относно подаръците (свързващ кит) от Bosch до края на годината (чисто за информация):
Цитат
Единственото неудобство е, че подаръкът се получава до 6 седмици след регистрацията, което означава, че реално няма как да се използва веднага. Може би би било по-удобно кампанията да е организирана така, че клиентът да получава подложката по-бързо или директно при покупката.

# 658
zdravko. nestorov, мощността на компресора на Миле е два пъти по-голяма от тази на всеки Бош, ЛГ и т.н.
Наскоро го дискутирахме. Разликата в цената не е случайна.

# 659
Да, надхвърля тавана на  бюджета с 350лв, но на фона на цялата сума не са чак толкова много и точно сушилнята като уред заслужава да бъде най - добрата ти покупка /инвестиция/, която ще надхвърли очакванията ти и ще разбие митовете за сушилните, които някога някъде си ползвал - сигурна съм.
Модела е на промоционална цена и най- ниската такава в момента е в Технополис. От това повече не падат или поне аз не съм видяла.
Аз тръгнах за сушилня с бюджет  1200-1300лв макс , та не е като да не знам за какво иде реч. Даже нямах време да изчакам отговорите в темата. И да, бях тръгнала за Бош 😂
Добрата новина е, че инфлацията не ги е изстреляла в космоса и все пак са достижими с още малко усилия /пари/.
В крайна сметка парите са си твои, избора също.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 23:49 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт