Закупуване на външно паркомясто

• 1 217
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Това не е вярно, сходна е хипотезата и там, подземният гараж е самостоятелен обект, там също се продават идеални части от целия гараж, с право на ползване на някое паркомясто
Аз имам и подземно паркомясто, което съвсем незаконно се води в кадастъра отделен обект, но преди години така ги заснемаха, сега вече целият гараж го заснемат като един обект
Чисто юридически и двете ми паркоместа са незаконни, щото няма такъв отделен обект, но на практика си имам нотариален акт и си ги ползвам дълго време, има нотариална практика за такива сделки, законни, незаконни, това е

# 16
  • Пловдив
Т.е. многоместен гараж - самостоятелен обект?
За пръв път чувам за такъв. Не е забранено, но не знаех, че има.

# 17
  • Бургас
Да, така е в кадастъра последните 5-6 години, целият подземен гараж е един обект, ако е обща част, няма да има идентификатор, всеки апартамент ще има процент от него и няма да е възможна отделна сделка, всеки апартамент ще е вързан с някое място и ще се продават заедно, а на практика това не се прави, защото не е икономически изгодно за инвеститора и най-вече обикновено няма достатъчно бройки паркоместа за да има прилежащо към всеки апартамент

# 18
  • Out of the Mix
Не бих купил.
Единствено към сградата, в която живея, обособено място, с линии, номериране, навес отгоре, защото по много обекти гледам са икономисали и не са сложили навеси, нищо, че и ти можеш да си сложиш впоследствие, и задължително с автоматичната бариера за контролиран достъп.

# 19
  • Бургас
Това не е вярно, сходна е хипотезата и там, подземният гараж е самостоятелен обект, там също се продават идеални части от целия гараж, с право на ползване на някое паркомясто
Аз имам и подземно паркомясто, което съвсем незаконно се води в кадастъра отделен обект, но преди години така ги заснемаха, сега вече целият гараж го заснемат като един обект
Чисто юридически и двете ми паркоместа са незаконни, щото няма такъв отделен обект, но на практика си имам нотариален акт и си ги ползвам дълго време, има нотариална практика за такива сделки, законни, незаконни, това е

Имам две паркоместа в сграда, в която нямам апартамент.
Купила съм ид. части от самостоятелния обект - подземен гараж.
Имам и паркомясто в сграда, в която имам апартамент. Там пък нотариусът твърди, че само собственици в сградата могат да имат такива. Но пък също така,че няма пречка за препродажбата му впоследствие, защото такива препродажби други нотариуси изповядвали. А върви разбери кой крив - кой прав.

Общи условия

Активация на акаунт