Тонове на бебе

• 367
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Термина ми е 08.08. Във вторник бях на тонове при следящия ме АГ и бяха доста ниски и равни. Тя се изплаши и веднага ме иьпрати в болницата за проследяване и евентуално спешно секцио. Тук обаче бяха наред и ме приеха за наблюдение. От тогава до сега ми ги мерят по 3 пъти на ден и са наред, с изключение на 2 пъти. Казаха, че клиничната пътека е 5 дни. Това, което се чудя обаче е какво следва след това. Дали ще ме пуснат и ще чакаме до термин или ще ми лредложат да предизвикат раждането/секцио? Има ли мами ореминали през нещо подобно да споделят опит?

# 1
  • София/Севлиево
Моят термин беше 22.10.2021,имах уговорена дата за секцио на 1.10.,но ме приеха в болницата на 20.09 точно заради не много добри тонове и малко контракции, които не усещах.Не знам колко дни е била пътеката,но ме задържаха в болницата до датата на секциото.До 8.08 има 2 седмици.Ако имате лекар при който ще раждате се уговорете дали ще чакате естествено раждане или ще правите секцио и да ви задържат в болницата (така ще сте много по-спокойна).

# 2
Благодаря. Лекарят ми държи на естествено раждане, аз също, но в момента не е в болницата да разговарям с него. Исках просто да знам в такива ситуации дали е практика да се изчаква до термин или се пристъпва към по-ранни действия.

# 3
При моята първа бременност също имаше проблем с тоновете на бебето (в 37г.с.). Лекаря доста се притесни и първоначалната му реакция беше "секцио днес". В последствие реши да ме остави за наблюдение в болницата, защото знаеше, че много искам да родя нормално (разбира се, не на всяка цена). Следиха ми тоновете и проблема не се повтори повече. В 38г.с. + 4 ме индуцираха, за да предизвикат раждането, тъй като доктора все пак се притесняваше, че тоновете може да започнат да падат докато не съм под лекарско наблюдение. Преди индукцията имах нерегулярани контракции и около 3см разкритие.

Общи условия

Активация на акаунт