Аз ли искам много?

• 10 658
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
Не знам дори дали е завършила средно.
Остана ми 12 клас, задочно обучение съм, септември съм на изпити. Но тук не става въпрос как да го напусна,а как да подходя към него,защото на моменти си мисля,че го изкарвам по-лош отколкото реално е. Не сме лишени от нищо, обръща внимание на малкия,но все казва че е изморен,старае се за нас. Със сигурност и аз не съм цвете. Не искам съвет как да го оставя,а просто как мога да го предразположа да сподели ако минава през тежък период, веднъж ми каза че не се чувства добре,но сякаш нямаше смелост да каже нищо повече...попитах го какво има и че може да ми сподели, заедно да намерим вариант да му помогнем,но той нищо не каза и се ядоса
Моника, според мен - да, ти искаш много. Човекът се старае, прави, каквото може. Колкото е изкарвал преди, толкова и сега. Както се е изморявал преди, така и сега. Бебето се е добавило, но след 10 часа бачкане в студ и пек той не може да направи кой знае какво по домакинството, и много ще се изненадам, ако кажеш, че се е занимавал с домакинство, докато си била бременна.

Щом не желае да сподели с теб какво го мъчи, изчакай. Ако вместо да се карате, гледате да се сближавате, може да дойде моментът той да започне да споделя с теб и да се съветва. В момента не го прави, но може би защото иска да запази ролята си на мъжа в семейството, който е опора. Постепенно ти ще се докажеш като човек, на когото и той може да се опре, сигурна съм.

За храненето на детето бих ти предложила следната тактика: нека вашият педиатър определя кога да се захранва и прочие детайли от отглеждането. Така ти ще можеш да  кажеш на мъжа, че спазваш съветите на педиатъра. На това твоят мъж и никой мъж не може да възрази нищо.

Не мисля, че трябва да притискаш мъжа си да си сменя професията. Това трябва да е негов избор и решение. Твоята част е ти да си завършиш и да си намериш добра работа. Ако две заплати влизат вкъщи, съвсем друго ще е положението. В повечето семейства и двамата допринасят финансово и ако единият не работи, следва сериозно затяягане на коланите. Това е съвсем нормално, а за вас - временно положение.

Успех в учението, разбирателство и обич ти желая.

# 46
Между 10 часа на автомивка и 24 часа гледане на бебе вкъщи, уверено избирам второто.
Какво му е тежкото да гледаш непроходило бебе? Не говоря наизуст, гледала съм сама две, откакто бяха на 3 и половина и на 10 месеца (дотогава - по вашата схема). През повечето време подработвах от къщи. И мога да кажа, че бяха хубави години.

Т.е., ако мъжът ми работи толкова, а аз само гледам бебе и домакинствам, смятам, че работата е справедливо разпределена. Хубаво е, че той обръща внимание на детето. Друг е въпросът, че ако полага и грижи, може би ще е по-привързан и ти ще го чувстваш по-близък.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 16:58 от aaa73

# 47
Родила на 18 години от много по-възрастен мъж, в момента реално с основно образование, без 1 ден трудов стаж, без нормално майчинство, без подкрепа на семейство.
Ти като/ако завършиш какво мислиш, че ще работиш, по колко часа дневно и кой точно ще ти оправя домакинството?
Хубаво е да четеш бгмама, но реално даваш ли си самооценка?

# 48
Трябва психолог да работи с децата в училище, ито не като има проблем, а постоянно. Масово са от проблемни семейства и вместо да оправят себе си и травмите си, правят деца без образование и се заробват още повече с проблемен мъж. След това цикъла продължава с тяхното дете.
Като си искала да избягаш от лошата семейна среда, защо не започна да учиш и работиш в друг град? Че и планирано дете, чак пък толкова човек да е без всякакво разсъждение надали ли, съдба е... не виждам друго логично обяснение.

# 49
Не е трябвало да се хващаш с този. На 30 в автомивка, до сега къде е блял? Че и дете бърза да прави. Но злото е сторено. В такъв голям град само работи по автомивка ли има? Явно ви е трудно на една заплата и на квартира. Да си търси нещо платено в строителството например. Какви са тези 50,60 лева? Ужас.

# 50
Тази тема не е истинска, пак опит за пързалка.
Авторката казва, че живеят на квартира и мъжът й взима по 50-60 лв на ден от работа в автомивка. Каква е тази работа, дето ти плащат на ръка всеки ден? Без договор? Няма вече такива номера, всеки е на договор вече, особено ако работи на пълен работен ден, иначе глобите за собственика на автомивката са солени. А тук 1000- 1200 лв за 10 часа на автомивката...да, бе, да....
Отделно квартира в Пловдив под 300- 400лв трудно се намира, говоря на малко студио, тип гарсониера.Да сложим и  битовите сметки. Значи половината заплата е за квартира и сметки. Как 2 човека живеят с 500-600 лв, дори бебето да се кърми? А памперсите без пари ли ги раздават вече? Сметката нещо не излиза изобщо...
От гледна точка на отношенията в това семейство - при тежка физическа работа на мъжа, жената трябва да поеме домакинството и бебето. Ако не й харесва да има непрекъснато работа вкъщи, да не се е женила и раждала дете от беден мъж/да не казвам бедстващ финансово/.
Не разбирам вечните съвети жената да изисква постоянно от мъжа, да го гони от жилището му, да иска той да е постоянно даващ нещо си....първо такива жени  да си опечат работата, да са самостоятелни, пък после да се женят, ако имат претенции. Като не могат да се оправят сама, ще търпят, както е казала бабата.

# 51
С такива пари живеят много хора.

# 52
Тази тема не е истинска, пак опит за пързалка.
Авторката казва, че живеят на квартира и мъжът й взима по 50-60 лв на ден от работа в автомивка. Каква е тази работа, дето ти плащат на ръка всеки ден? Без договор? Няма вече такива номера, всеки е на договор вече, особено ако работи на пълен работен ден, иначе глобите за собственика на автомивката са солени. А тук 1000- 1200 лв за 10 часа на автомивката...да, бе, да....
Отделно квартира в Пловдив под 300- 400лв трудно се намира, говоря на малко студио, тип гарсониера.Да сложим и  битовите сметки. Значи половината заплата е за квартира и сметки. Как 2 човека живеят с 500-600 лв, дори бебето да се кърми? А памперсите без пари ли ги раздават вече? Сметката нещо не излиза изобщо...
От гледна точка на отношенията в това семейство - при тежка физическа работа на мъжа, жената трябва да поеме домакинството и бебето. Ако не й харесва да има непрекъснато работа вкъщи, да не се е женила и раждала дете от беден мъж/да не казвам бедстващ финансово/.
Не разбирам вечните съвети жената да изисква постоянно от мъжа, да го гони от жилището му, да иска той да е постоянно даващ нещо си....първо такива жени  да си опечат работата, да са самостоятелни, пък после да се женят, ако имат претенции. Като не могат да се оправят сама, ще търпят, както е казала бабата.
Назначен е на работа господине,просто заплащането е такова. Елате и проверете, автомивка West  Пловдив 😉

# 53
Моника, само да не забременееш пак.
Малко са парите за такъв тежък труд. Няма ли как да започне работа младежът в някоя хранителна верига, или като куриер? При последните поне оставят ресто хората.
Какво образование има този човек?
Може да си намери по-добре платена работа, с тая автомивка, при такова мизерно заплащане, сте наистина доста зле финансово. И той затова е вкиснат. Трябва той да се поразшета за друга работа, ти нямаш друга опция, освен да си гледаш бебчето.

# 54
Авторке, четох ти първата тема. Не се сетих да погледна преди първия си коментар. Наистина прилича на тъпа пързалка, съшита с бели конци, но ако не е, наистина иди да ти сложат една спирала и недей да раждаш повече.

# 55
Назначен е на работа господине,просто заплащането е такова. Елате и проверете, автомивка West  Пловдив 😉

Добре, бе, момиче, като е назначен на работа, как ще му плащат всеки ден по 50-60 лв, нали трябва да плаща данъци, откъде му ги отдържат, нали от заплатата в края на месеца? Той фиш взима ли изобщо при плащане на ръка всеки ден, ако правилно съм те разбрала? Или ти си сметнала колко е заработката му на ден, имайки предвид заплатата, която получава в края на месеца? Не се разбира какво точно искаш да кажеш и изглежда като пързалка, защото никой вече не взима пари на ръка.
Наистина не разбирам как е възможно с реални пари от 1200 лв на месец да живее семейство от 3 човека на квартира и да се издържат. Трябва да е страшен глад и студ у вас. Какъв наем плащате?

ПП В Пловдив има всякаква работа в момента и за доста повече от 1200 лв. И аз живея в Пловдив и съм наясно с възможностите за работа.

# 56
  • По света и у нас
Мисля, че това е най-типичното положение.

# 57
В какъв смисъл типично? По-- скоро столично. Работи много за малко пари, след като може да работи много за повече. Какво му е?

# 58
В какъв смисъл типично? По-- скоро столично. Работи много за малко пари, след като може да работи много за повече. Какво му е?

Не са толкова малко парите, той не работи 5 дни седмично по 10 часа. Почива през ден-два.

# 59
Много хора са на този принцип. Където са ги взели на работа, там си и остават. Няма значение пари, условия те са си свикнали, а не бива така. Това може да е ок за ученик лятото, но за семейство с тази работа не става.

Общи условия

Активация на акаунт