Предупреждение за закриване на профил във Фейсбук

• 1 869
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
А как се сменяше паролата от мобилното устройство на пощата... Може ли д ами кажете, че не се сещам от къде какво се правише. Предварително благодрая. И мога ли, когато го активират пак, да сменя имейла във фейсбук с друг на gmail?

xxxinlovexxx93 първо си сменете паролата на имейла. Най-вероятно влизат през него и от там хакват профила във фейсбук. Избервте силна парола, а най-хубаво е да си направите  различен от abv.bg имейл. В предишния коментар показах как можете да проверите дали са влизали от други IP адреси в имейла. Смяната на паролата за имейла е задължителна, защото имат ли достъп до него, имат достъп до всички профили в социални мрежи, акаунти в електронни магазини и абсолютно всичко, което е регистрирано с имейла.

# 31
Би трябвало да има бутон или линк Забравела парола. Аз така ги сменям. Ако имейлът за фейсбук е в abv и бях на ваше място, щях да го сменя. Когато си потвърждавате профила ще има различни стъпки, следеайте ги. Едната беше да си добавите друг имейл за верификация. Мисля, че в настройките може да си изберете другия имейл да остане и да премахнете този в abv например.

# 32
Ще пробвам, да го сменя имейла, ако ми се възстанови пак, сега ще пробвам да сменя паролата на пощата

quote author=TheMusicQueen link=topic=1772314.msg49693503#msg49693503 date=1746690777]
Би трябвало да има бутон или линк Забравела парола. Аз така ги сменям. Ако имейлът за фейсбук е в abv и бях на ваше място, щях да го сменя. Когато си потвърждавате профила ще има различни стъпки, следеайте ги. Едната беше да си добавите друг имейл за верификация. Мисля, че в настройките може да си изберете другия имейл да остане и да премахнете този в abv например.
[/quote]

# 33
В настройки на профила на АБВ има и за смяна на паролата. Въвеждате старата парола и после новата.
Създайте си един Gmail адрес - ако ползвате андроид телефон имате такъв. И в настройките на фейсбук изтрийте АБВ пощата и задайте gmai като основен имейл. Най-вероятно всичко е тръгнало от АБВ пощата и оттам с нея са влезли във профила във фейсбук

# 34
От телвфона не ми показва от настройлите за смяна на паролата

В настройки на профила на АБВ има и за смяна на паролата. Въвеждате старата парола и после новата.
Създайте си един Gmail адрес - ако ползвате андроид телефон имате такъв. И в настройките на фейсбук изтрийте АБВ пощата и задайте gmai като основен имейл

# 35
Първо влезте в профила си в abv. После натиснете бутон Настройки и ще се отвори страницата за смяма на парола. Създайте силна парола с повече символи, цифри, главни и малки букви и др. знаци. Прилагам снимка как изглежда от телефона.

# 36
Но на телефона така не ми го дава, от лаптопа знам как, но от телефона не ми е същото

Първо влезте в профила си в abv. После натиснете бутон Настройки и ще се отвори страницата за смяма на парола. Създайте силна парола с повече символи, цифри, главни и малки букви и др. знаци. Прилагам снимка как изглежда от телефона.

# 37
А ако изобщо не се отвори такъв мейл? Пак ли могат да ти хакнат профила? Как си избират всъщност жертвите?
Винаги могат да те хакнат, дори да не ти пратят каквото и да било съобщение. Целите им са различни. Например, има хакери, които се надяват, че като ти ограничат достъпа до профила, ти ще им платиш, за да ти го възстановят. Често пъти самият Фейсбук засича, че в даден профил е влизано неправомерно и го блокира, за да не може хакерът да го ползва. Други хакери се надяват да получат достъп до някаква ценна информация, да източат някоя банкова сметка и т.н. Предполагам, че подбират жертвите на случаен принцип. Има и хакери, които ползват хакнати профили, за да пращат фалшиви съобщения, отново с цел измама. Внимавайте, четете внимателно и оглеждайте хубаво адресите в линковете.

# 38
Не че ми е работа, но…
Съветвам ви да спрете да използвате abv като цяло. Постоянно има изтичане на данни от тях. Стават само за регистрация за лоялни програми, но от към сигурност са ужас. Също ако са ви хакнали един акаунт и ползвате същата парола/имейл на друго място- сменете паролата и имейла и там. Като цяло е добра онлайн култура да не използвате една и съща парола за повече от едно място. И да включвате 2FA където има опция за това.

Общи условия

Активация на акаунт