Предупреждение за закриване на профил във Фейсбук

• 1 865
  • 38
  •   1
Отговори
Привет, преди малко получих предупреждение в месинджъра за закриване на профила в следващите 24 часа.
Изпратих си актуалния телефон и мейл през месинджъра,но засега няма ответен отговор.През месинджъра нямам връзка с тях.
Възможно ли е да е измама и как да процедирам?
В една група  бях постнал меме свалено от Фб и явно това е причината за действията им.
Благодаря предварително за помощта.

# 1
# 2
Да, не е трябвало да си пращате телефона.

# 3
101% скам

# 4
  • София
Докато не е станало късно, промени паролите си на въпросния имейл и на ФБ.

# 5
Смяна на пароли и двуфакторно удостоверяване задължително. Промяна на имела и телефона за удостоверяване!
Това е измама, хакват профила Ви. Обърнете внимание на "българския", на който е съобщението. Фейсбук не закрива профили току-така. Може да наложи санкция - да не може да коментирате или поствате, но не и да закрие.

# 6
  • София
Четете името първо преди да отговорите. Constast Suppotrs Smile
И профилът, от който е писан, е бил хакнат - имаш стари съобщения с него. Явно на някой твой приятел, който също си е дал информацията.

# 7
Първата червена лампа е спешността - винаги подобни измами целят да притеснят получателя, да го поставят в цайтнот и той да реагира панически без да помисли.
Втората лампа е неграмотният български език.
И най-накрая това ...net.br

# 8
Смяна на пароли и двуфакторно удостоверяване задължително. Промяна на имела и телефона за удостоверяване!
Това е измама, хакват профила Ви. Обърнете внимание на "българския", на който е съобщението. Фейсбук не закрива профили току-така. Може да наложи санкция - да не може да коментирате или поствате, но не и да закрие.
И не праща лични съобщения от някакви профили... Как се връзват на такива работи и цъкат по разни линкове?! Пращат ли пращат информация...

# 9
Паника. Човек спира да мисли рационално, а задейства първосигнално инстинкти - "опасност, ще си изгубя информацията". Забравя да погледне детайлите.

# 10
Смених паролата+двуфакторно удостоверяване снощи  и няма проблем.
Благодаря за съветите.

# 11
масово и моите колежки получили такива съобщения, та и аз покрай тях. паника сред тях - обяснявам спам и да не се безпокоят. да трият съобщението и да не цъкат по непознати линкове - малко цифрова култура

# 12
Аз получих същото. Карат ме да им изпратя видео с моето лице, но в движение... и т. н. Нищо не съм предприела. И вече нямам ФБ. Дават ми срок 180 дни. Чудих се, чудих се, но не предприех нищо. Реших, че е тъпотия. И сега какво?

# 13
Ами нищо. Просто някой те е хакнал и са блокирали профила.

# 14
А ако изобщо не се отвори такъв мейл? Пак ли могат да ти хакнат профила? Как си избират всъщност жертвите?

Общи условия

Активация на акаунт