Зверско реване след хранене

• 734
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте родители, първо се извинявам ако има такава тема, търсех но никъде не намерих, както тук, така и в интернет, както и адекватен отговор от педито.
Случаят е следния имаме прекрасна дъщеричка на 1год. и половина, но имаме уникален проблем след хранене.
От мига в който я захранихме след ядене  понеже свършва храната изпада в страшна истерия, зверски плач до посиняване и чак почва да се дави и да не може да диша. Разбира се след 10 мин забавления вси1ко отминава, не ме разбирайте погрешно не ни мързи да го правим при положение че това е 7/8 месеца, а просто си мислим че това някак си не е нормално. Моля ако някой има или се е справил с този проблем, понеже ние, както споменах по рано не намерихме никакъв отговор в целия интернет както и при педиатъра, моля за съвет, за което благодаря предварително!!!
Преди да сте ме попитали  ще отговоря предварително на някои въпроси, поне за които се сетя.
 1. Дали има някакъв здравословен проблем - не няма, имаме и консултация с педиатър и гастро и ни увериха че няма, но защо го прави не знаят.
 2. Дали и стига храната - да определено и стига, пробвали сме с малко, със нормално и с огромно количество, пак същото, като с последното резултата е повръщане от преяждане.
3. Колко пъти яде на ден - 5 пъти, като някой път може да са 3 или 4 според зависи това колко ч виждаме че и е тежко, какво е яло и колко. 5 пъти закуска, подсилваща, обяд, тука идва на ако издържи до вечеря и накрая вечеря.
4. Детето пълничко ли е - категорично НЕ, цели едва 10/11 кила което даже е малко за възрастта и поне с оглед на връстниците и, но ние родителите сме си и доста дребнички и така си го обясняваме и не смятаме за минус.
5. Детето подвижно ли е - Ооо ДА детто не се спира буквално фразата "Огън и жупел", не се спира за секунда ходи си като човек, тича, скача, играе и за секунда не сяда, пакостлива и инатлива.
6. Има ли нормален сън - да има, нощно време си спи, следобед си спи 2/3 часа нормално.
7. Ходи ли по голяма и малка нужда - голяма нужда по един път на ден (като с извинение ако и е така наречените кози дърадонки, за което пак сме се чудили дали е нормално понеже рядко си ака тип нормално ако, рядко ходи повече от един път на ден, както и рядко пропуска ден.... малката нужда и нормална и пие доста вода.

Не се сещам за друго което мога да Ви споделя, ще се радвам на въпроси и отговори. Благодаря още веднъж и бъдете здрави!!!

# 1
Детето реве, защото храната е свършила? Може би има някакъв страх, че няма друга храна 🤔. С психолог говорила ли сте? Възможно ли е детето да няма чувство за насищане?

# 2
Ако детето плаче истерично всеки път, когато свършва храната, защо не пробвате малко преди последните 2-3 залъка да й пуснете любимо филмче? Ако не е гледала филмчета, започнете специално с тази цел да й показвате, нещо като Тротро, Татти и Мисифу, Мишката и слона или каквото и да е. Всяко от изброените е съвсем кратко, само няколко минути и така си създайте ротуал - да хапне последните 2-3 залчета, да си догледа филмчето и така.
Постепенно ще го израсте и няма и да се сещате, че е плакала навремето..

# 3
Не мисля, че екранно време ще оправи положението…
Пробвайте консултант по ранно детско развитие, всичко , което малчуганите правят, си има обяснение и подтискането на проблем сега, не води до нищо добро в бъдеще.
Аз лично, препоръчвам Анна Влаева, доста активна е в соц мрежи, може да се свържете с нея и съм убедена, че ще помогне да разберете детето си.

# 4
Здравейте ,акането на дърдаронки си е проблем ,не ви пречи да пробвате с пробиотик известно време
Забелязалили сте ,когато се нахрани да й се подува стомаха?

# 5
Давайте и плодове и зеленчуци да яде на корем, колкото иска. Хем е храна, хем е полезно и ще и оправи акането. Също може да бърка чувството на жажда с глад. Нека винаги да пие вода с яденето.

# 6
  • Банско
Първото нещо, което се сетих е че може да има газове или рефлукс, и да знае че следва някаква болка. Също ако реве различно при различните храни, може от някоя да има по-голям дискомфорт от други след хранене. Опитайте също да дадете нещо, което не е толкова вкусно за нея, да видите дали ще реве така настървено за него.
Ако има биба или нещо с което е спокойна, дайте и го след храна за да се успокои с него.

# 7
За мен козите дарадонки са си запек. При хранене се стимулира перисталтиката. Може би я боли коремчето заради трудното придвижване на акото в червата? Гастрото не намира ли връзка между тези неща? Като ака напъва ли се много, почервенява ли?
За мен е възможно да е от това.

# 8
На мен ми прилича на ситуация, при която при захранването сте намалили много кърмата или адаптираното мляко, и сте ги спрели преждевременно, а детето не чувства тази ситост и лесна смилаемост на млякото, дава му се храна, която все още се приема трудно. При нас поне се случи така, ревеше ужасно и се успокояваше единствено, ако ѝ дам малко адаптирано мляко след яденето

# 9
Аз също мисля, че е добре да се консултирате с психолог. Явно причината не е физическа. Може просто да обича да си похава. Трудно можем тук да намерим причината за проблема.

Общи условия

Активация на акаунт