Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 417
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, ние изкарахме някакъв гаден вирус, Бояна беше с 38гр температура два дни, но не давах лекарства и успя да го бутне, днес и няма нищо. Аз обаче съм тооолкова изтощена, направо имам чувството, че ще заспя права вече.
За мен мястото за хранене на децата е на масата, при възрастните, те искат да са като големите, а не да са отделени от нас. Сами показват и че искат да се хранят сами - като нас. Иначе масичка и столчета препоръчвам икейските, нашите се ползват от баткото ежедневно, но малките са още наистина малки за тях, не ги виждам да седят без да падат, камо ли да се хранят до 1.6 поне.
Тортите на Лъчо и Лео са страхотни, благодаря ви, че споделяте празниците си с нас, с интерес чета Simple Smile

# 646
  • Пловдив
И аз мисля, че е не е удачно да се учи детето да яде на друго място, защото после ще трябва да свиква на нормалната маса. По-добре "гащи" прикачащи се към нормалния стол и на масата.

Иначе и ние сме в дървената маса и столове на Икеа - здрави, лесно се почистват и дървените елементи могат да се лакират, за да не задържат мръсотия.

# 647
Здравейте☺ Малкия има малко сополки и забелязвам, че понякога иска да кашля – вероятно от секретите в нослето. Вие какво правите в такъв случай, за да го облекчите ? Промивам носа с морска вода, но се чудя дали има още нещо, което помага:)) миналия път за кашлица и червено гърло бяха написали антибиотик, нямаше температура и сега искам повече инфо от опитните мамита Simple Smile

# 648
  • София
Натали, според мен това е достатъчно, кашля от стичащите се сополчета. Ако няма висока Т и видимо е добре детето, не му трябва повече.

Антибиотик дадох на Сара само веднъж след доказана бактерия в нослето и гърлото след изследване на носен секрет. Нашата ЛЛ дори и тогава каза, че не е на 100% необходимо, защото гърлото и носа не са стерилна среда.

# 649
Привет  момичета, ние вече сме си на България от две седмици и то си личи защото не мога да стигна дори да Ви прочета, но снощи успях Simple Smile От както сме тук умираме от жега и Филип освен да плаче и от смяната на часовата разлика ..друго не прави миличкия.
 Честито на всички отминали рожденни дни и весело посрещане на прдстоящите ,включително и нашият ,който ще посрещнем в Гърция(горкото ми бебе ,пак ще го убием от път).
 МОЛЯ за съвет, Мамите ,които бяхте на море, споделете ми  кога отивахте до плажа, кога се прибирахте, къде спяха бебета ,как ги забавлявахте. Питам за съвет , защото : Филип още пълзи и нз как ще го удържа на плажа. Взехме басейн, палатка ,играчки ,но ме е страх да не го претопля нещо.Затова Вие пак сте ми спасението Simple Smile Благодаря Ви предварително!!!!

# 650
Момчил когато имаше течни сополи се мъчехме с физиологичен разтвор, но си беше борба да успееш да му капнеш. Може би трябва да взема някакъв спрей с морска вода да е по-лесно за слагане. Мина му за 3-4 дни без нищо друго.
Аз съм подготвена да водя битка с педиатри ако почнат да ни изписват АБ за щяло и нещяло. Бих дала АБ само след лабораторно изследване и доказана вредна бактерия, така профилактично категорично не.

Кажете как “миете” зъбите. При нас не се получава. Успявам само за 4-5 секунди да тръкна и то май защото му харесва пастата за зъби. Взела съм паста, която е безопасна за поглъщане, явно ще си я изяде 😏 Изобщо не ми е ясно как трябва да стане изплакването на устата.

# 651
Бяхме при педиатъра изписа Стодал и Осцилококцинум. Има леко зачервено гърло. За нослето ни изписаха Xylodex 0,05% спрей. Засега температурата е 37,1°C. Вие какви капки давате?

# 652
Бяхме при педиатъра изписа Стодал и Осцилококцинум. Има леко зачервено гърло. За нослето ни изписаха Xylodex 0,05% спрей. Засега температурата е 37,1°C. Вие какви капки давате?

Аз пръскам капки Zyme , а преди сън Виброцил по 1 Капка в ноздра , че иначе сънят е мираж.

# 653
Антибиотик съм давала на баткото вече при усложнения само ( хрипове, висока темп, която не се сваля с дни) иначе без лекарства борим, нос промивам със спрея на стеримар, на флакони капки абсурд да успея да капна. 37.1 е нормална темп, температуропонижаващи давам при 38.5+ или при явен дискомфорт/болка.

Зъбите мием с мъка, силно казано мием даже, тръквам 2-3 пъти и вече започва неистово тръшкане, но е важно да стане навик, все в един момент се кротват. Изплакване не се случва, баткото като мина на паста за плюене започна да се жабурка.
Като казахме тръшкане, последно време се извива на дъга назад за най-малкото нещо, крещи, пищи, само да и взема нещо, направо ми разказва играта. Сочат ли с пръст вашите? Тя още не може и не всеки път схващам какво иска и е чудо.. започва все повече да имитира думички, струва ми се ще пробърбори преди да сочи Joy името на кучето научи (най-голямата атракция вкъщи), вчера повтаряше “мято, мято” когато беше гладна, че аз все я питам иска ли мляко, та до тук добре.
Мина смаш кейка, тортата стана чудесна, пускам ви рецепта за блатовете, кремът беше сметана(в лидл има неподсладена, от мляко) и маскарпоне, украсих я с малини, къпини и боровинки и стана супер. Тази сутрин я доядохме на закуска и беше наистина вкусна, дори и без захар, но беше попила крема, той ми беше безвкусен вчера.

# 654
Плажът с бебе е някакъв абсолютен майтап. Ние успявахме да го посетим за по половин час на ден. Детето хич не беше впечатлено от морето, но пясъкът е друго нещо и именно в това ни се състоеше драмата - много ни беше трудно да го удържим да не си напълни очите с пясък. В крайна сметка ги напълни, стана драма, прибрах всички кофички и формички и се погушкахме на шезлонга. Топнахме крачета в морето и това ни беше. Ще има да почакаме да стане по-осъзнат и разумен - надявам се догодина да е такъв Joy

# 655
Мами, да ви питам нормално ли е почти всеки месец да имаме сополки? 🤧 Чудя се дали може да е от климатика? Какво давате за имунитет на дечицата си? При нас почти винаги след тези сополки избива зъб… при вас всеки път ли е така?

# 656
Зъбите мием всяка вечер, търкахме първо с напръстник, сега сме с четка, след измиване си пълня шепата с вода ,а тои къде пие къде се жабури...нямам проблем там.
Сополите,  в Германия ги има преди никнене на зъб, все воднисти, ползвам физ.разтвор , от както сме си в България и моят  и неговият нос са мн зле от климатиците.
Утре пътуваме за Гърция ако някой още се включи със споделен опит от морето , ще съм много благодарна и по спокойно ,че съм на правилният път Simple Smile За сега спокойна вечер, опредлено ще имам какво да разказвам Simple Smile

# 657
На морето беше супер, бяхме 2 пъти преди рождения ден.Супер много игра в пясъка (хапна си , неизбежно), водата му беше приятна , но пясъка и обикалянето по хората и шезлонгите му беше топ.
Първата дрямка му беше къса и го лягах на шезлонга , следобяд на жегите го прибирах.Вечер или го заспивах в количката или се пробирах за съня му.

# 658
  • Пловдив
Морето ни беше топ, 9 дена мързел.
Отивахме около 11-12 и стояхме до 17-18ч., спеше си в палатката на плажа, там и хапваше. Първия ден хапна пясък и много му се радваше, след това вече спря и само се ровеше в него, стоеше на брега и удряше водата хилейки се. Два дена влизаше с пояс във водата, след това аз или баща му го държахме.
Като се приберяхме правех по ледено фрапе за нас, децата щъкаха около бунгалото. Баня и разходка и вечеря.
Иска ми се да отскочим още веднъж, но ще видим...

Зъбите ги мия, след банята търкам на интервали, защото затваря уста и започва да дъвче четката. Не плакна уста. Сутрин в банята по същия начин. Не е както трябва, но с времето ще става по-лесно, а и се създава навика.

Взех днес тортата на Ивайло, вече нямам търпение за празника му 🥰 супер бързо ми мина тази година.

Днес бях на погача на приятелка на бебето...толкова е хубаво да гушкаш бебе, дано след години мъжът ми размисли и се навие за трето.

# 659
Деси, честит рожденик! Да ви е жив и здрав, любознателен и усмихнат. Да са честити и дечицата на Симбо и Нирвана, които скоро също празнуваха своята годинка. Чакаме снимки на торти и разказчета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт