Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 427
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Възглавница доколкото съм чела се слага след 2г.

Споделям ви една рецепта за солени кексчета, които ѝ направих вчера и много ѝ харесаха. Често готвя рецепти от същия сайт.

Миналата седмица пробвах да я повозя в една обща кола оставена на площадката за игра и много се радваше и се държеше за волана, но в един момент явно нещо видя настрани, което пожела и се хвърли като нинджа на земята. Sweat Засега ще се въздържа от такива превозни средства без някакви рамки за защита от падане. Sweat Smile

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 13:20 от kuklichka_

# 631
  • Пловдив
На тези коли се ползва пластмасовия обръч и не падат, като поотраснат, махате дръжката и обръча и си бута с крачетата колата.

Ивайло е с възглавница от новороден, ползва я само като го слагам в кошарата, след това той цяла нощ си се върти и реално спи върху матрака основно. На обяд като спи на дивана го слагам на моята възглавница и пак в един момент се завърта.

От снощи е с температура, преди молко го увих с чаршаф и намазах челото с белтък, че два пъти давах нурофен, а до 20ч има време. Започна да го пуска и ще гледам да поспи.

# 632
Ние сме точно с такава кола, но затваряме обръча. Досега не е падала, даже я ползваме главно нея до площадки, защото са на близко разстояние, пък и се побира в багажника легнала.

И ние сме с температура 3-ти ден след ваксина, много ми е притеснено. През деня поддържа субфертилна и не давам нищо, но вечер се повишава доста (38,8…39,2..) и давам капки Диалгин или свещичкк Панактиф. Нурофен не ѝ помага след 38,5 за съжаление не спада от него. Получавам сърцебиене вечер като вдигне такава температура и усещам, че не съм добре и не мога да ѝ помогна пълноценно. Знам че е нормално, но след като родих винаги, когаго ѝ се случи нещо получавам сърцебиене и треперя адски много, понякога не знам даже какво да направя..

# 633
  • Пловдив
При него вероятно е вирус, не се стряскам от високата температура, че батко му само такава е имал до момента.
Като гледам и това не остава по-назад, днес стигна до 39,4. Ще накупя и други медикаменти, след лекарката / аз не държа лекарства из нас/.

# 634
Нашият рожден ден беше супер!До последно че беше страх за времето , че предишната вечер валя и имаше вятър , но времето беше с нас.Малкият беше в настроение , ходеше при всички гости с усмивка , всички деца играха на воля.Имаха си бохо маса с възглавнички , сложили бяхме лед свещи и като се стъмни беше още по-приказно.
Храната беше много вкусна , получи и много хубаво подаръци.Догодина пак бих повторила там , но вече само майки с деца , че бяхме 89 човека с децата 😂

От ваксина колко дни в нормално да има температура?
Близнаците за щастие повече от 38 не са вдигали само първата нощ( не помня на коя ваксина).
Любомир сега само на 5 месеца ми вдигна 37.5.
Още не съм слагала тази за годинка , тъй като пътуваме , но до края на месеца е идем до педиатъра за консултацията и мисля да я сложим.

# 635
Е, супер, Марбела, може ли снимки от самата обстановка и украса, ако имаш. Това е много приятен стил, лежерно и в хармония с природата. Хубав празник сте направили за всички.

Всички дечица да се оправят.

# 636
Нали при бебетата не се води, че имат температура когато е под 38,3? Поне такива бяха инструкциите на нашата педиатърка, не знам обаче до кога важи това правило.

Напомням, че ваксината на 1г по календар е последната пневмококова, от общо 3, предишните са поставени през втори и четвърти месец. Ако тогава не са имали реакция, едва ли и сега биха имали. Педиатрите ви какво мислят по въпроса?

Mom to be, да не би да са зъби? Детето иначе жизнено ли е?

# 637
  • София
И ние вчера бяхме на педиатър и поставиха последната пневмококова. Нямаше никаква реакция, но и при предните не е имала.
Следващия месец ще бият ваксината срещу морбили, паротит и рубеола. От тази ваксина се притеснявам, понеже си е най-тежката и може да има реакция до 21 дни. В този период е рождения ми ден, но предполагам, че няма за посмея да пътуваме.
Следващата седмица ще прекараме при нашите на морето и имам големи очаквания да си починем и даже да идем на плаж без детето, като млади гаджета. Stuck Out Tongue Winking Eye Като го написах, чак не ми се вярва. Sweat Smile

Желая бързо оздравяване на всички болни! Flowers Four Leaf Clover

# 638
Здравейте, можете ли да ми кажете колко см измериха обиколката на главата на вашите момичета в 12 ти месец?
Бебка се роди 34 см глава и сега е 43 см, само 9 см за 12 месеца...

# 639
Днес ми махнаха бенката, за която ви бях споделила, и отговорник по приспиване  и хранене беше мм. Накрая ги изпратих преди 10 мин да се приспиват с количката - ами не, още не спи. Трябваше ваче да се е наспал.

Много е гадно да плаче и да не можеш да го гушнеш...

# 640
На всяка една ваксина сме имали температура по ден и половина, макс 2. За пръв път вдига и 3-ти ден.
До 38,3 как да не я броя за висока температура, след като очите ѝ стават чисто червени и плаче непрекъснато, трепери и настръхва от студ.. Тялото ѝ е супер топло.. То си личи, че на детето му е зле. Жизнена е до 37,8 но след това е ад.. Иначе имаме 8 зъбчета и са наред кътниците, но няма изглед за тях като че ли..

Маги, браво! Да се оправяш бързо. ❤

# 641
Благодаря, Маги, за поздравите! В понеделник отбелязахме рождения ден семейно съвсем леко, днес имахме уговорка с една моя приятелка с мъжа й и децата. Дойдоха и баба ми и дядо ми, та се получи достатъчно голямо празненство за моя вкус (аз не обичам много хора да сме). Празненството беше супер, не сме правили някаква украса, само бях поръчала торта специална (да си направя на мен кефа, че при нас не правят такива, а аз това харесвам). От тортата съм супер доволна, и на вид беше каквото исках и на вкус беше супер. Другото, което исках за рождения ден, беше фотосесия, имам уговорка с фотографи, чакам само потвърждение дали тази седмица или другата ще е. Празненството беше супер, децата си играха добре, ние си поговорихме сладко, много приятно леко събиране. Оставям една снимка в скрития текст
Скрит текст:

По повод ваксините, моите деца до сега единствено реагират с по-здрав и евентуално по-дълъг сън в деня след ваксина. Температура от ваксина до сега не са ми вдигали. Лео вече знаете има морбили, паротит и рубеола първа доза. Температура до 38 или 38.5 мисля са ми казвали нашите доктори, че не трябва да правя нищо, аз повече се водя по детето - Макси вдига високо, вече и 40+ съм виждала от него, но се държи добре в повечето случаи, когато видя, че го мъчи, давам температуропонижаващи, при него ибупрофена действа определено повече от парацетамол, но редувам при нужда. Претръпнах с него, но все още ме е страх Лео ако вдигне да не направи пак гърч, уж ми обясниха, че не е страшно, имам и успокояващо лекарство за него вкъщи изписано, ако се случи и е по-зле, но все пак не искам да го изживявам па. Та на него давам по-рано, защото при него явно температуропонижаващите действат прекалено добре и от рязкото спадане стана така тогава. И ме е страх да вдигне много и да свали рязко, а и той на доста по-малко от брат си дава сериозни сигнали, че не е добре.

# 642
Благодаря, Маги! Поздравления за решителността.

На 7-ми бяхме в нас семейно. Бях украсила в хола с балони, банер със снимки и надпис за рождения ден. Малкият беше много приятно изненадан сутринта, разбра мисля, че не е обикновен ден. Прекарахме страхотно.

Вчера беше кръщенето и празненството. Мина доста добре, Лъчо не измрънка дори в църквата, беше му доста интересно и като цяло издържа геройски предвид, че яденето и съня му бяха абсолютно разбити. Наложи се да спи три пъти, събудих го от втората му дрямка в колата непосредствено преди ритуала и направо връхлетяхме в църквата и после пак спа в количката. Ядеше през супер дълги интервали, много емоции, много нещо. Превъзбуди се естествено и на прибиране вече беше доста изнервен, но цялостно издържа. Както можете да си представите преди празненството бях голяма нервачка, едва не закъсняхме, което е крайно нетипично за мен и имаше паник моменти, но, като тегля чертата съм доста доволна, мисля и че гостите си изкараха добре.

Ние утре отиваме да си починем малко в планината, вече нямам търпение. Наличието на толкова рода няколко дни също напрегна обстановката.

Нашата окраса беше доста семпла. Аз не исках да има даже, но мм настоя.

# 643
Ще забавя ваксините този месец, а явно и следващия. Нашата лична е в отпуск, като се върне графикът й сигурно ще е пълен.
Иначе нищо ново при нас..храня го докато обикаля къщата. Не може да стои на стола, доставя му изключително удоволствие да седи на табличката.
Поне вече се научи да слиза от дивана.

Строи кули с малки кубчета, много е съсредоточен като се заиграе с тях.

# 644
Ni_Ci при нас е подобна ситуацията, в стола не иска особенно да стои докато се храни, когато я храня аз, яде без интерес  все едно насила я храня, обляга се отваря уста и гледа в нищото, като и стане скучни почва да се блъска с глава в гърба на стола. Когато и дам парченца цялата се изправя чак с интерес и иска да яде с ръце. Майка ми предложи, да и махаме стола за хранене, и да и направим кътче с малка масичка и столче на който тя сама да си сяда и да се хране. Така детето ще си знае, че там е неговото местенце и ще има повече интерес може би към храненето, най- вероятно децата искат сега повече самостоятелност. Масичка и столчето може да се ползват и за някакви настолни игри после. Само давам като идея.

Общи условия

Активация на акаунт