Любители на котки - Тема 206

• 32 851
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Вече ни е малко панерчето, но още е любимо .

# 61
Мдааа неприятна работа си е воденето на ветеринар.
Сега ще разведря темата с наша калпазанка 😁.
Сутринта още не ми беше звъннала алармата и получавам от кака снимка, на която пише : Линош ти пази лъжиците. 😁

В тази торба има дървени лъжици и кърпи(хороводни) за танци. Направо се събудих като залята от кафе виждайки снимката и пиша на кака. Абе едва ли ги пази, ама май трябва да я науча да трака с лъжички под добруджански ритми и да върти кърпичка и на финала на юбилея вместо да вдигаме най - малката ни танцьорка във въздуха да вдигнем Линче, да трака с лъжички и да обере овациите. Детето пише : маме, ти си гений! Че като ме напуши един смях, цял ден си пишем щуротии и се хилим. Майтап, майтап... ама вече в чудо се виждам как да си опазвам реквизита от любопитка. Има една колкона, която разнасям всеки ден и ѝ е толкова интересна, че се налага по най - бързия начин да прибирам в гардероба като се прибера от страх да не я повреди нещо. Та ей такава забава е в нас, малко творчески хаос, но пък толкова интересно за Линош. 😁😻

# 62
Гледам снимката и се чудя как сте закачили тази чанта през дръжките на дръжките на гардероба и не мога да го измисля... Thinking Sweat Smile

# 63
Grinning Grinning Grinning

Класика! Heart ExlHeart ExlHeart Exl

Трябва да е тесничко, за да е интересно и удобно най-вече Laughing А това с какво е пълно явно допълва удоволствието Relaxed

*май са тип кукички?

# 64
amy_nka, стана ми интересно това за ФИП дето написа. Излиза, че и възрастни котки могат да се разболеят при това само от стрес ли? Или аз нещо грешно съм разбрала?

# 65
Не от стрес, ами след боледуване от друг вирус, който отслабва имунната система. Особено излизащи и живеещи навън котки са под риск.
П.п.: Казвам друг вирус, но паразитите също могат да отслабят имунната система.

# 66
  • Банско
Ето една от другите дворни котани.

# 67
Момичета, много тъжно ми стана току що. Вчера си говорихме с едната ми приятелка и тя каза, че ще води днес тяхната котка на ваксина. Тази котка мрази лекари и е трудна за преглеждане и какво ли не, защото като бебе са й правили операция, да остранят част от опашката й, която е била почти откъсната като са я намерили. Тази сутрин ми прати клипче как котето пищи, докато му слагат ваксината. Току що ми писа, че котето е починало. Прибрали се вкъщи, поразходило се, изведнъж легнало, преритало с крачета и до там. Завелия я веднага обратно в клиниката, но не са успяли да я спасят. Казали, че сигурно е от стрес. Аз лично не изключвам и алергична реакция някаква, а също евентуално нещо със сърцето, защото котето беше доста дебеличко и имаше някаква кашлица, която лекуваха уж за астма, но понеже тя не даваше да я пипат много, на практика не са й гледали сърцето.
Та много мъчно ми стана и се стреснах, че и моята е пъзла и много се страхува от ходенето на лекар. Не знам, толкова бързо да си отиде коте... много е страшно това.

# 68
amy_nka, благодаря. Ти си нашата енциклопедия.

А за ваксините при животните съм на същото мнение като за тези при хората - не са това, което бяха. Пиратчето не е ваксинирано. Колкото му е дал Бог да живее - толкова. Пък ако щете ме наречете антиваксър, все ми е тая.
Стресът е опасно нещо също. Колкото ваксините, ако не и повече.

Да ви призная когато бяхме взели котанката на нашите приятели като се мина време и се видя, че явно няма да я бъде дружбата между Пиратчето и нея, необяснимо защо отвътре ме обзе някаква пълна увереност, че ако продължавам да упорствам накрая ще загубя Ришко. Заради постоянния стрес, който му причинявам. Помните как се блъскаше във вратата на спалнята докато не изляза и не легна при него в хола. Някак чувствах, че всичко това ще го разболее най-накрая ако не го прекратя.

Nia mi, чудесна дворна котанка и чудесен, чудесен планински изглед.

# 69
  • София
Много тъжно за котенцето Sad
Чудя се няма ли вариант за домашни посещения при такива случаи? За да се намали стресът.

Мен "колкото ѝ е писано" не ме устройва, след като знам, че с ваксините мога да предотвратя смърт.

# 70
За София има опция за посещение вкъщи за поставяне на ваксина и за всичко друго, свързано със здравето на домашния любимец:https://vetathome.org/in-home-veterinary-care/
Нашите ветеринари са на 2 минути с кола от нас  и всяка година идват вкъщи за ваксините. Плащам малко повече от цената на самата ваксина за услугата. Знам и за други ветеринари, които го практикуват.

# 71
  • София
Полезна информация, мерси.

Засега нямаме проблем с Кити в това отношение, но всичко става.

# 72
Домашно посещение не знам колко би помогнало, тя се страхуваше много от чужди хора и веднага се скриваше.

# 73
Милото коте, от стрес е било.
Една позната ми разказва как взела котка от някаква нейна позната, която вече нямала възможност да я гледа (не помня,  поради каква причина). Когато я довела у тях, котката починала. Дори и от клетката не я била още извадила.

Аз на Пуфи няма как да сложа ваксина. С тези инжекции, които и бодем за намаляване на имунитета няма как да стане и ваксина.
На Чучи тази година не съм слагала също. Те от вкъщи не излизат. Защо да я товаря допълнително.

# 74

Един Риш от преди малко.

Общи условия

Активация на акаунт