Любители на котки - Тема 206

• 32 858
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От обяд дебне и копае (видя в един момент как се надига земята и вече не мърда оттам)

Много е съсредоточен  (смеем се с мм, че къртицата чува, но не вижда, а Блеко не чува, но вижда- идеална комбинация са)

# 76
Ама вратлето май вече е съвсем добре.

# 77
  • София
Здравейте. Отдавна не съм писала.
Днес кастрирахме Моли. Вече излезна от упойката. Мяуче и ми е много жал, ама ще мине.
Проблема е с другата котка. Само обикаля около Моли и ръмжи. Незнам на какво може да се дължи. И нас ни ръмжи.Нормално ли е това?

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 10:07 от bugi6

# 78
  • София
Ама вратлето май вече е съвсем добре

О, да! То и това, че вече сме тук подпомага оздравяването.

# 79

Ей така е винаги, когато някой яде кисело мляко или плодово такова.

# 80
Много се натоварва черният дроб.
Аз капя Комбото само пролет и есен, в сезона на кърлежите. Държи си достатъчно дълго, със сигурност повече от месец.
С едно накапване сме лекували и на Памук глистите и на Чери паразити които бяха стигнали до там че да се затвори трети клепач.
Товари, но при излизащи котки вън не може без обезпаразитяване всеки месец.
Само да забравя да им сложа и започват да се чешат, да губят козинка, да хващат бълхи, кърлежи(те не че с пипета пак не ги налазват😱😭), от дупето им да излизат "оризчета".
И аз не искам да им давам всеки месец, но няма начин. Ако си бяха само домашни сигурно щях да им давам хапчета само за вътрешни всеки месец или през няколко.
А те и не са само кърлежите и бълхите. Могат да хванат нещо и от птичките/мишки, ако ги ядат и са заразени. От мухи и насекоми също съм чела, че могат да хванат.
Специално Нетсгард комбо, не съм го ползвала и нямам наблюдения, но за всички други масови пипети, за мен не могат да изкарат повече от месец и седмица/две.

И моите са изключително страхливи и всеки път ги водя на ветеринар със свито сърце. Очите им стават понички, едва ги удържам в кабинета. Не е вариант да го викам вкъщи, защото те се страхуват от непознати. Само някой чужд да влезе и се побъркват, бягат, крият се, със страх идват да се хранят. Изобщо не обичат непознати.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 22:21 от Morkovelka99

# 81
Проблема е с другата котка. Само обикаля около Моли и ръмжи.
Мирише ѝ на ветеринарен кабинет и затова я ръмжи. Ще мине.
У нас прибраният от лекар първо е насъскан, наръмжан, а в някои случаи и набит.

# 82
Домашно посещение не знам колко би помогнало, тя се страхуваше много от чужди хора и веднага се скриваше.
На каква възраст беше котето? Не е нормално котка да пищи при слагане на ваксина. От нещо е страдало хайванчето и не са знаели, понеже са гледали да ѝ спестят стрес и да не я водят на вет.
Един единствен такъв случай съм имала, на супер страхлива котка (не ми даваше дори аз да я пипна, защото майка ми веднъж като беше малка я прискрипа на вратата на терасата и от там нататък тя намрази хората), която почина половин час след като я прибрах вкъщи, след манипулация за чистене на зъби. И аз до последното не я водих на вет заради характера ѝ. Имаше ясни симптоми на уринарна инфекция и когато вече беше изнемощяла, неможеща да яде и едвам ходеща, я заведох. Ветка обаче не обърна внимание на всички неща, които и бях описала, ами само на зъбите и това че не може да се храни, и тръгна да я упоява. Накрая поисках аутопсия, защото за мен беше шокиращ край, а и за нея също. Хистологията, по нейни думи, показа, че котката е имала ХБН и не е издържала на упойката. Много се упреквах след това, защото това беше единствения път в който Поничка ми се беше доверила да ѝ помогна, когато беше изнемощяла вече от болка. И преди да излезем от нас няма да забравя как ми измяука все едно ме попита "сигурна ли си?". Pensive

# 83
  • София
Проблема е с другата котка. Само обикаля около Моли и ръмжи.
Мирише ѝ на ветеринарен кабинет и затова я ръмжи. Ще мине.
У нас прибраният от лекар първо е насъскан, наръмжан, а в някои случаи и набит.

Благодаря много и сина ми така каза. Снощо даже я подгони да я бие. Умрях от страх да не и стане нещо на Моли.

# 84
  • София
Домашно посещение не знам колко би помогнало, тя се страхуваше много от чужди хора и веднага се скриваше.
На каква възраст беше котето? Не е нормално котка да пищи при слагане на ваксина. От нещо е страдало хайванчето и не са знаели, понеже са гледали да ѝ спестят стрес и да не я водят на вет.
Един единствен такъв случай съм имала, на супер страхлива котка (не ми даваше дори аз да я пипна, защото майка ми веднъж като беше малка я прискрипа на вратата на терасата и от там нататък тя намрази хората), която почина половин час след като я прибрах вкъщи, след манипулация за чистене на зъби. И аз до последното не я водих на вет заради характера ѝ. Имаше ясни симптоми на уринарна инфекция и когато вече беше изнемощяла, неможеща да яде и едвам ходеща, я заведох. Ветка обаче не обърна внимание на всички неща, които и бях описала, ами само на зъбите и това че не може да се храни, и тръгна да я упоява. Накрая поисках аутопсия, защото за мен беше шокиращ край, а и за нея също. Хистологията, по нейни думи, показа, че котката е имала ХБН и не е издържала на упойката. Много се упреквах след това, защото това беше единствения път в който Поничка ми се беше доверила да ѝ помогна, когато беше изнемощяла вече от болка. И преди да излезем от нас няма да забравя как ми измяука все едно ме попита "сигурна ли си?". Pensive
Здравейте, става въпрос за моята котка. Беше на пет години и половина, до преди 2 години нямаше проблем с ветеринарите, след като и правиха операция за махане на развалени зъби страшно ги намрази, и всяко посещение беше с непозволяване да се отвори клетката, невероятно подскачане и мятане във всички посоки, неистово мяукане, съскане и опит за дране.
За съжаление Кити вече е звездичка, каква е точната причина няма да разбера, дали е било колапс, дали друго. Ако бях знаела за посещенията по домовете може би щеше да е вариант, но вече е късно за това.

# 85
Пак спят. Ама, как да не го обожавам тоя мъник. Радвам се, че влезе в живота ни. Този, на втория етаж, продължава да е умен, привързан и отмъстителен. Нищо, че галя и него, ако ме свари да галя Сакура в скута, два пъти пикае във ваната вече.

# 86
  • Между гори и планини
Много съжалявам за котето 😓 Много вероятно да е получило и сърдечен удар от стреса 😓
Аз също избягвам разнасянето по ветеринари, само ако е много належащо. В другите случай и във Варна и тук на село си викам у дома.

# 87
Здравейте!
Сутринта открих на дивана нещо, което приличаше на ако. Оказа се повърнати косми. Rolling Eyes
Направо се чудя как е било в стомаха й. Бях забравила, че котките повръщат косми.

Поздрави от Луси. Наскоро й отрязах връхчетата на ноктите, че още не знае как да се държи с нас и се случва да ни одраска. Но сякаш и тя самата свиква с нас повече - идва вече докато седим на дивана да легне наблизо. Повече търпи да я галим.
Припомням, че тя е от 2-3 месеца у нас. Иначе беше бездомна и е на близо 11 години.

# 88
Сладурана, намери си тя късмета на старини да е у дома на топличко. А свикна ли с кучо?

# 89
Свикнаха, да.
Те са си приятелки отпреди. Котката се разхождаше с нас из квартала почти всеки ден. Честно казано, ужасно много ме затормозяваше това, защото уж по малки улички се разхождаме, но все пак трябваше да се оглеждам за коли и опасности заради нея. Нейното буквално беше преследване. Започнах да взимам храна, която да й оставя, за да можем да се разходим на спокойствие. Но често котката не поглеждаше храната, а тичаше след нас да не ни изтърве. Убедена съм, че това нейното беше упоритост с мисълта и може би знанието от нейна страна, че някой ден ще я прибера вкъщи.

Та свикнаха животните добре вкъщи. Единственият проблем е това, че кучето иска да яде каквато храна яде котката. Вчера дори водих кучето на пълни изследвания в клиниката, защото тези капризи за храна вече ни притесниха. До такава степен, че отказва кучешките гранули. А е от много лакома порода и за тези 10 години никога не е било така. Изследванията излязоха много добри, няма причина за неядене. Вчера и днес добавих котешки пауч към кучешките гранули и бяха изядени. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт