Любители на котки - Тема 206

• 32 780
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
  • Между гори и планини
Какво е ФИП? И има ли лечение?
Май не са в България 😏

# 46
И тя просто замръзна ... Еми, на кой както му е удобно да си спинка Simple Smile

# 47
Сутринта исках да ви разкажа нещо смешно с наша калпазанка и видях тъжния пост на Luckyy. Надявах се amy_nka да се включи, ама... И при сеньорите ли има опасност от Фип? Все си мислих, че засяга млади котета, уфффф.. лошо! Стискам палци! 🙏🤞🍀

# 48
Luckyyy1322, котката излиза ли навън? Има ли вероятност да е преживяла някаква травма на челюстта? Има ли подуване на венците? Грижила съм се за два възрастни бездомни котарака, които от ухапване от друга котка  /очевидно при сбиване/бяха получили страшни абцеси в областта на челюстите. Единият като първи симптом му се подуха венци в самия край на челюстта и като се опитваше да се храни, се захапваше сам и направо изпищяваше от болка. После се поду и бузата му и станаха видими дупките от зъби - захапването.

# 49
Искам да покажа едни прекрасни котки.
https://www.facebook.com/share/r/1AcCNKhT1R/

# 50
Luckyyy1322, котката излиза ли навън? Има ли вероятност да е преживяла някаква травма на челюстта? Има ли подуване на венците? Грижила съм се за два възрастни бездомни котарака, които от ухапване от друга котка  /очевидно при сбиване/бяха получили страшни абцеси в областта на челюстите. Единият като първи симптом му се подуха венци в самия край на челюстта и като се опитваше да се храни, се захапваше сам и направо изпищяваше от болка. После се поду и бузата му и станаха видими дупките от зъби - захапването.

Излиза навън, да. Живеем в къща. Също живее със сина си. Той обикаля повече и се посбива, докато тя си стои кротко в огражденията на двора. Не съм забелязала да има травма. В момента устната кухина е спокойна. Нищо не се вижда.
Това, което написа ami_nka за ФИП. Изчетох доста по темата и все повече се припокриват симптомите и изследванията.

# 51
Данък
Когато знаеш, че си красива

И какво като съм на масата? Преча ли ти?

Е така се спи с изплезен език 😀

# 52
Любимият ми поглед ! Laughing HeartbeatHeartbeatHeartbeat

# 53
Сутринта исках да ви разкажа нещо смешно с наша калпазанка и видях тъжния пост на Luckyy. Надявах се amy_nka да се включи, ама... И при сеньорите ли има опасност от Фип? Все си мислих, че засяга млади котета, уфффф.. лошо! Стискам палци! 🙏🤞🍀
Аз ѝ писах подробно на лична, Люси. Hug На твоя въпрос - просто от време на коронавирусната пандемия котешкия коронавирус също мутира и при котките имаше период на пандемия (точно някъде към края на нашата пандемия, ветовете го знаят) за съжаление при спад в имунитета той може да мутира и да предизвика ФИП (Feline Infectious Peritonitis), като все по-често се наблюдава неврологичната, сух тип-симптоматика, защото самият вирус е мутирал.
Има вече лечение, за щастие, но е скъпо.

# 54
Днес водих Грейси на годишна ваксина. Опищя света, докато я сложа в чантата и както винаги се напика. Иначе при доктора слушаше.
Сега ми е много сърдита и се крие под дивана като ме види.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 19:45 от DreamingOfSummer

# 55
  • Варна
Моята Мила последните няколко години напът за вет първо повръща, после се нааква. Голям ужас изживява. И половин час я почиствам пред клиниката, и клетката също, за да се явим пред вет.
Luckyyy1322, стискам палци за котчицата!

# 56
Оу, моята поне се напикава, докато я нося да я сложа в чантата.

# 57
Пуфи толкова е свикнала да я водя при доктора за инжекция, че вече дори не мяука в колата.

# 58
Единственият, който ходи с желание на лекар, е Кастиел. Даже като минаваме покрай клиниката по време на разходка се спира пред вратата и гледа въпросително.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 19:57 от DreamingOfSummer

# 59
Ох милите. А аз се притеснявах за моето Хели, че пощурява всеки път като види кошничката. Не можем да я напъхаме. После при вета трябва да я държим двете с майка ми, защото сама сестрата там не се справя и първият път я изтърва из залата Sweat Smile
Поне само дивее, без други реакции.

Другата е спокойна. Затова с Хели ни бяха странни тези дивотии.

Общи условия

Активация на акаунт