Любители на котки - Тема 206

• 32 850
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Много се радвам, че е помогнало на котето и вече се оправя! Simple Smile Ще може ли да ми споделите какъв лазер използвате, защото моята котка и тази на баба ми са с подобен проблем?

Това е, който купих аз (след много избиране и сравняване)- на Alhena

# 31
Да се запишем и ние.

Това е погледа, когато се гушкаме и спра да я галя. Grinning

# 32
Any, това за лазера не го знаех. Благодаря за споделеното!
Малко са банални моите снимки, ама тези двамата, когато дойде време за нова тема, все спът. Така, че, Просто се записвам.

Мари, котешко кафене в София няма. Мисля, още преди 2-3 год. дъщеря мимискаше да ходим, но беше затворено.

# 33
  • Банско
Един от дворните ни котараци на комплекса. Дебне пилетата, не му давам по-принцип да го прави, но използвах момента да го снимм и излезе много добре на снимката.

# 34
  • София
Мари, котешко кафене в София няма. Мисля, още преди 2-3 год. дъщеря ми искаше да ходим, но беше затворено.
Ако е онова на ъгъла на ул. Будапеща и ул. Екзарх Йосиф, още по време на Ковида изчезна.

# 35
Оха, Ани, наистина бая си се охарчила! Astonished

# 36
Жалко за котешките ни кафета.

Излязохме следобеда с щерката на пазар, след това седнахме на кафе. Дойде дамата с мейкуна и отдалеч ни поглежда, казах "сами сме" Joy Да не се срещнат Аш с нейният.
А нейният е мега спокоен. Тя седна, а той ѝ легна на крака и не мръдна. Аш не може и минута да стои на едно място когато е навън.

# 37
  • София
Оха, Ани, наистина бая си се охарчила! Astonished

Amy_nka, има и по- евтини, но аз избрах този (то тогава нямаше голям избор де)... все пак и аз ще го ползвам ☺️

Диването е много уморено...

Днес следобяд се развихри нещо- играхме на гоненица, катери се по гредите, тича като див в кръг. Накрая го озаптих в колата за 2 часа, за да напръскаме за бълхи и кърлежи и да изсъхне (и сега вали яко навън... естествено).
За капак се залепи на капана за мишки
Скрит текст:
Нямаше ни тук 5 месеца и е някакъв ужас, невероятна инвазия- цяла зима е било купон- брашно, ориз, боб, леща, ядки... и миришеше, ревеше ми се с глас. Тъкмо бях научила за хънтър вирус, чистих с маска и изпитвах ужас

# 38
Морковелка, ако даваш Нексгард Комбо, не може да даваш и таблетки за вътрешно обезпаразитяване всеки месец.
Комбото в момента е на промоция в Елпида Варна, ако вземеш 2 кутии по 3 пипети. 7,5 мг можеш да го разделиш и на две - за котка от 3,5 кг и котка от 4 кг.
Защо? Те и тези пипети ги дават всеки месец да се слагат.
На мен идеята ми беше примерно май месец им слагам пипета, а юни и юли давам само някакво хапче за вътрешни и носят каишки. Август пак слагам пипета и така. Аз на моите всеки месец им слагам и давам хапчета, няма как излизат и навън, влизат и вътре и не може без.

# 39
  • Между гори и планини
Много се натоварва черният дроб.
Аз капя Комбото само пролет и есен, в сезона на кърлежите. Държи си достатъчно дълго, със сигурност повече от месец.
С едно накапване сме лекували и на Памук глистите и на Чери паразити които бяха стигнали до там че да се затвори трети клепач.

# 40
Морковелка, ако даваш Нексгард Комбо, не може да даваш и таблетки за вътрешно обезпаразитяване всеки месец.
Комбото в момента е на промоция в Елпида Варна, ако вземеш 2 кутии по 3 пипети. 7,5 мг можеш да го разделиш и на две - за котка от 3,5 кг и котка от 4 кг.
Защо? Те и тези пипети ги дават всеки месец да се слагат.
На мен идеята ми беше примерно май месец им слагам пипета, а юни и юли давам само някакво хапче за вътрешни и носят каишки. Август пак слагам пипета и така. Аз на моите всеки месец им слагам и давам хапчета, няма как излизат и навън, влизат и вътре и не може без.
Е така може, да ги редуваш. Аз разбрах, че искаш едновременно и пипета да капеш и хапче да даваш.

# 41
Чакайте ни в новата тема!

Ползвам Лусито да ми "зарежда" с котешка енергия новата картина!!!
Привет на всички!

# 42
Марсолина:

Будалина:

Всичко, което прави Буда е смешно, всяко едно нейно движение и звук те карат да се усмихваш:

# 43
Здравейте! Моля за помощ и съвет. Ако не е за тази тема, моля да ме прехвърлите. Ще бъде дълга история, но смятам, че всеки детайл е важен.

Котка, женска, кастрирана. Около 10 годишна. Водя я на трима ветеринаря вече и никой нищо не открива, а тя става все по-зле, ленива и спря да се храни.

Ето хронологията: Ноември, декември 2024 започна да проявява признаци на болки в зъбите. Резки и силни болки (все едно ток я удряше), дотам че спря да яде. След няколко прегледа, премахнаха зъбен камък. Положението не се оправи. Казаха че най-вероятно има автоимунно заболяване, без да се правят изследвания и ще се наложи да е на кортикостероиди, защото няма лечение. А да вадят зъбите, нямало смисъл, защото проблемът бил във венците.
Сложиха кортико с депо действие и така горе долу всеки месец ходихме, в продължение на 3-4 месеца.

Изведнъж започна да дава признаци на скованост и куцане. В началото леко, после се засили. Спря да се храни почти и денонощно лежеше. Заведох я на второ мнение. Пълна кръвна картина, БХ, рентген 2 пъти - нищо не показа.

Изписаха антибиотик и кортико отново и казаха, че най-вероятно е нещо вирусно и ще отмине. 1 седмица беше добре.

След като спря лекарствата отново  започна постепенно влошаване. Междувременно и със зъбите отново се влоши.

След като пак я заведох, извадиха 3 зъба, защото се клатели, под упойка. Тя наистина се подобри откъм хранене, но продължаваще да се влошава откъм скованост и летаргия.

Така около 3 седмици.

Преди седмица я заведох на ортопед/невролог. Установиха, че абсолютно всички стави реагират на болка, дори челюстта. Казаха, че е много трудно да се установи какво е. Щом рентгена не е показал нищо и кръвните изследвания са били добре.
Заключиха полиартрит, незнайно откакво причинен. Насоките бяха, да продължим с кортикостероида щом и влияе добре на болките, защото той блокира реакция на ИС, ако има автоимунно. Ако се наложи и за по-дълъг период. Да се пусне и токсоплазмоза.
Прибрахме се. Вечерта хапна малко, дадох и кортикостероида и след 3 часа живна. Стана сама, разходи се и се успокоих, че ще премине. Но от следващия ден, спря да се храни отново. Личи си че има желание за храна. Но щом хапне 2-3 хапки, спира и стои като замръзнала. Дадох и вода, мляко, пастет, смляна храна, на течно пюре. Нищо не яде, освен да близне.

Когато дъвчи, понякога се чува странен хрущящ звук. Много силен звук и се усеща самото хрущене на челюстта.

Преди 3 дни отново преглед.
След прегледа: HIV и FeLV са отрицателни. Бели кръвни клетки завишени двойно. Рентген - вижда се нещо в белия дроб. Ехограф - нищо. Лекарят заключи че е силна инфекция на бял дроб. Лечение: продължава с пр@днивет 2 х 1/4 и антибиотик медокл@в. Няма никакво подобрение 3 дни вече. Котката не се храни, изпитва болки в цялото тяло, лежи на една страна денонощно или седи за малко. Ходи скована и прегърбена. Мърка постоянно.
След няколко дни сме на контролен, но не знам дали до тогава ще издържа. Утре вероятно ще търся доктора.  Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или.има идея към какво да се насочим, като диагноза, изследване, специалист ще съм много благодарна. Прикачвам последните изследвания.

# 44
Anguished Котката ти е с ФИП! Сух, неврологичен ФИП. Подчертали са ти глобулина, а А/Г не са ти подчертали. Милата сениорка... Пиша ти на лична!
Само това "вижда се нещо в белия дроб" не ми харесва, но щом не са видяли фип-а, може и другото да са объркали...

Общи условия

Активация на акаунт