Любители на котки - Тема 206

• 33 657
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Женя е на 13 години и за първи път се случва чак така. Едва успявам да разчепкам един фитил за ден, а тя има поне 20. За около месец така я овапцахме. Преди се е случвало, резна фитил, два. Аз и сама ще оправя, но не дава.
Ще помислим, хич не искам упойки за такова нещо на възрастна котка.
Външният вид ми е последната грижа. Ще се опитвам да режа с ножичка, докато решим.
Ама няма сресване, все на фитил удрям.

# 586
Здравейте, чета ви от известно време. От вторник си имаме коте ( британска късокосместа) на 2 месеца. Научена на тоалетна и захранена уж с паучове на Феликс джуниър и суха храна Роял канин. Паучовете ги яде, обаче гранули дори не подушва, взехме и друг вид от ветеринарния магазин, не иска. В петък беше на 1 ваксина. Вчера през деня хапна малко пауч сьомга и след обяда повърна не смляна храна. После дори не погледна рибата, сложих и пиле и хапна малко. Днес яде 3 пъти по мъничко пиле, като последното ядене беше на обяд, след което заспа о стана към 8. Отиде в тоалетната измяука, повъртя се и излезе, след малко пак отиде и повърна, отново не смляна храна. Вода от както е дошла почти не близва, слагам по няколко купички на различни места за да има под ръка,но не я о докосва. От както е тук изпражненията са тъмни към черни и твърдички. Дали има запек, защото не пие вода и за това повръща или има някакъв проблем. Иначе е много игрива, цяла нощ сме играли почти. Утре ще отида до ветеринаря да попитам, но много се притеснявам. От начало изяждаше по почти 2 пауча на ден, а от вчера и 1 не може да изяде. Чакаме тази седмица и противопаразитна паста, защото ветеринаря нямал в петък. Дали може да има някакви паразити? Моля дайте съвет, ако можете. Ето я и нея. Казва се Кая и вече започва да си свиква с името.

Възможно е повръщането да е от рязка смяна на храната - при бебета стомахът е чувствителен, особено при породи като британките, които са по-претенциозни. Ако сте сменили и паучовете, това допълнително може да е раздразнило стомаха. По правило смяна на храна се прави плавно - с постепенно добавяне на новата към старата.

Ако котенцето е домашно, а не лицензиран развъдник, е добра идея да се направи обстоен преглед при ветеринар, включително евентуално фекална проба. Свържете се с ветеринаря предварително дали и какво да носите за да не я разкарвате напразно.

Женя е на 13 години и за първи път се случва чак така. Едва успявам да разчепкам един фитил за ден, а тя има поне 20. За около месец така я овапцахме. Преди се е случвало, резна фитил, два. Аз и сама ще оправя, но не дава.
Ще помислим, хич не искам упойки за такова нещо на възрастна котка.
Външният вид ми е последната грижа. Ще се опитвам да режа с ножичка, докато решим.
Ама няма сресване, все на фитил удрям.

Добър вариант е да пробвате с машинка за подстригване за домашни любимци - бръмчат по-малко от стандартните и не плашат толкова. Ако сте двама, може внимателно да ѝ подстрижете само проблемните места, без да се гонят естетики. При нас ветеринар го направи без упойка на годишния му преглед, просто защото котаракът беше изплашен и стоеше мирно.

# 587
Стейси Грей,  не знам с каква четка се решите.
За разресване е много добър този тип четки. Някои казват, че малко подстригват, но при нашето куче не се забелязва такова нещо /голдън ретривър/.  Свалят огромно нещо.

https://www.emag.bg/chetka-za-kosa-za-kucheta-i-kotki-zenino-za- … /#product-gallery

И другите, които разресват добре, са тези с тънки метални зъбци - като иглички.

# 588
  • Варна
С такава четка сресвам в момента:
Скрит текст:
Имам и фурминатор.
Проблемът е, че каквато и четка да използвам в момента, козината е сплъстена на много места и я скубя, съответно котката изчезва.
С останалите три котки проблем няма. Козинката е къса и се оправяме.

И за още нещо да се оплача. За втори път заварвам комарника на балконската врата широко отворен по някое време през нощта. Някой се е научил да го отваря. Подозирам Тигрето, че бута и успява да отвори.
Съответно Женя излиза веднага. Но хубаво е, че като я извикам, идва. Това посред нощите.
Паса котки и денем, и нощем.
Маймунки!

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:29 от Стейси Грей

# 589
Стейси Грей, тази четка вашата не ми се виджа удачна.

Ето тази е най-добрата за фино разресване. Както казах - дългокосместо куче реша.
Признавам си, че в един период и на дъщеря ми косата разплитах с такава четка за кучета!!!

Другото е тази за леко подстригване от предния ми пост.

И накрая мога да препоръчам едно уредче, което е наистина за подстригване. Работи отлично. Не е шумно. От Тему го купих за 10лв. някъде. Писах за тоя уред по-назад в темата.

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&refer_share_id=zxvdrmNt … S3ZI2MO3N74KKTEEI

# 590
Стейси Грей, сложете магнити на комарника, за да не могат да го отварят. Продават се във всички маркети тип Бриколаж.
Аз ползвам ей това за сваляне на излишната козина, много се кефят:
https://mypetshop.bg/trixie-soft-brush-meka-chetka-za-kucheta-i- … i7-16-sm-p1046535

# 591
Магнити-немагнити ако решат пробиват комарниците с глава след като предварително предвидливо са ударили нЕколко нокътя така, че да има откъде да раздърпат дупка.
Няма гаранция. Не разчитам на комарници отдавна. За котките е детинска игра да ги пробият.
Само преди време тук май някой разказа за някакъв тип комарници от нещо като доста по-дебела мрежа. Но вече съм забравила точно какво беше и кой го показа.

# 592
  • Варна
От много отваряне и затваряне, май чопчето на комарника взе да се дава лесно. Хубавото при мен е, че поне няма да излязат на улицата, а на двора. Засега Женя стои само в нашия двор.

Аз нали ви казах, че паса котките. Магито отдавна не ми беше правила този номер, да влезе в съседния двор. Там имота го посещават от дъжд на вятър. Та котках котка да дойде на място, където успях да повдигна мрежата. И бодили махах.

# 593
Аз мисля писах тук как Дейзи ми изкара акъла една вечер.
Отворен прозореца, завесата пусната, а Дейзи се разхожда по вътрешният перваз и гледа навън. Опашката и стърчи под завесата. И таз опашка взе да се скъсява нещо и по едно време изчезна.
А то детето намерило/направили дупка на комарника и излязла на външният перваз. Первазът цял ден се нагрявал и вечерта изстива и пука. На всяко пукане тя подскача на перваза. На 6тия етаж.
Започнах тихо да я викам и тя все, че се промуши обратно. Нямах сърце през това време.

# 594
Включвам се с комарниците и как реших проблема. Залепих широко тиксо през основата на комарника за дограмата.Хари се катери отвреме навреме,но иначе нито го е скъсал,нито отлепил. Този откъм терасата го отваря,но там е мрежата😉Обучен е,няма къде да избяга,дисциплината у дома е железна😂😂😂
И с друго се включвам-нормално ли е да тежи 6.400,и да ходи ходи,па полегне😂
Жега ли му е или е дебел?

# 595
  • София
Стейси, тази четка във вет. кабинет при Блеки използваха, за да видят дали имат бълшоци и да вземат проба от козината за микроскоп.
А тази, която е показала Ну заяц и у дома е любима- Блеки като ме види, че я нося, тича да се решим и чешем.

# 596
Взех да се чудя дали да не заведем Женя на ветеринар да ѝ оправят козината!
Предполагам ще я обръснат или подстрижат. Не дава и не дава да разчепквам фитилите, а положението става все по-зле. Едва успявам да махна някой бодил. Някой ползвал ли е ветеринар за целта?
Да майка ми води нейната ( сестрата на Шошо - същата история като вас са и двамата).
Тези сългокосместите само с четка тип фурни автор сваля. Но моята е китайска. Тези показаните два ползвам за късокосмвстите. Също за всички сравАт и онези китайските с пара.
Но в случая си иска изрязване. Води я щом не дава другояче.

# 597
  • Враца
Здравейте, днес ходих до ветеринаря, който е израждал Кая. Той и би ваксината, а също и каза,че я е обезпаразитявал като по-малка. Казах му за повръщането и ми даде пробиотик за 4 дни. Каза да спра рибата за сега, да не би да е от нея и да давам само пилешкото на Феликс. Може би грешката е и моя, защото и давах пауча от хладилника и може да съм простудила стомахчето. Днес е много по-добре. Сутринта акото беше тъмно кафяво, а не черно като вчера. Дори пи водичка сама. Цял ден си хапва по-малко и да не чуе дявола, не е повръщала днес. Та дали от рибата, от студения пауч или от друго не знам. Дано вече е добре. А за Феликса и аз искам да го сменя с нещо по качествено, но с това са я захранили и не искам с идването и да и сменям и храната. Ще го направя постепенно.

# 598
  • Между гори и планини
Според мен не трябва да даваш храна от хладилника .

# 599
Според мен не трябва да даваш храна от хладилника .
Подкрепям. И сменете Феникса. Има много по-подходящи за бебета.

Общи условия

Активация на акаунт