Любители на котки - Тема 206

• 32 855
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
  • До морето...
Според мен е заради студената храна.Ако консервата е по-голямо количество, я разделям на две и прибирам в хладилника. Поне 30-40 мин преди да дойде ред за нея, я вадя на стайна температура преди да му дам да яде.
Поздрави от Тоби 🥰

# 601
Когато давам храна от хладилника, преди това я затоплям за 30 секунди в микровълновата.

# 602
Ох, момичета, идвам с въпрос.
Взеха да ме хапят комарите вече и вкъщи, и купих RAID таблетки за ел. уреда.

Никъде в онлайн обясненията не споменаваха конкретно за опстност, за котки и помощение, където се съхранява храна. *предупрежденията на всякъде онлайн бяха само за аквариумите, тесни, затворени, помещения
Но отзад на самата опаковка го пише????

А точно това ми е идеята, да го сложа във всекидневната, където има отворени врати и прозорци, да със мрежа са, но се отварят понякога да влезнат и излезнат котките. Влизат гадинки. Но и котките стоят там. Няма друга опция, това си е всекидневната с масата и котките.

Та това сега което прочитам ме втрещи? Някой с котки наоколо ползвал ли е RAID таблетки и имал ли е проблеми с тях по този въпрос?

# 603
Показвам последно Сина преди да го оставим и да отпрашим към Италия

# 604
Дори не съм се сещала да чета. Летуваме на морето в бунгало (2 свързани стаи) и вечер включваме райд. Никога не съм усетила някакъв проблем с котето или кучето. Вкъщи е с мрежи, но се случва да се вмъкне кръвопиец. Тогава включваме за през нощта. През деня се крият и не са активни.

# 605
Ние се пръскаме с Цитронела / спрейче с цитрусов аромат. Работи.

# 606
Снимката ми е подобна. Събудих Сакура, когато доближих да снимам, ама и тя беше размазана. Тук са нечовешки жеги. Съчетани с влага, е смърт. А и няма климатик. Последните години, жегите са невъобразими. Днес бях отворила, а
 те бяха вързани. Когато изязох, ги отвързах и затворих долу. След повече от два часа се прибирам изцедена и отваряйки входната врата ме удря вятър. Течение. И ме блъска в главата-прозорците горе! Хвърлих всичко, без да се събувам, търча навътре. Закари сe размазал под масата. Добре. Ама, Сакура? Търчах да я търся. Беше горе, но по някакво чудо не беше забелязала прозореца. Не мога да повярвам какъв късмет извадих днес. СЛед 5 дни летя. Ако бяха избягали, Зак щеше да се върне, но Сакура не. А знам как я търсехме ине искаше да се прибира. А сега време  нямаме. Та, днес ми е късметлийски ден.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:27 от red soul

# 607
AniNe, коментирах с ветеринарката и тя каза, че Райда с таблетки е ок.
Този с течност - не.
Жега ли му е или е дебел?
Топло му е.
Дейзи е 6,700. Бая пъргава е.

И у нас е безбожна жега. Дезолина полегна днес на охлаждащата постелка.

И един рибар

# 608
  • София
AniNe, коментирах с ветеринарката и тя каза, че Райда с таблетки е ок.
Този с течност - не.
Интересно, какво е разликата? И двата вида се използват при отворени прозорци, което за мен означава, че не е добре за хората/животните. Аз лично използвам електрически. Уж работи на някаква честота, която ги отблъсква. Но за всеки случай винаги имам на една ръка разстояние и Биокил. Joy И вече не изхвърлям опаковките, а като купя нов го разпределям и в празните шишета. Така имам винаги под ръка във всяка стая. Joy За съжаление при нас са се заселили в отдушниците и ги имаме целогодишно. Sad

Явно само моите котки са ненормални. Тази сутрин се събудих с трима в леглото. Киро е денонощно лепнат за мен или върху мен. Гоня го, поглежда ме с недоумение и пак се лепва. А току-що Турболината излезе от къщичката от филц. Представям си вътре колко е задушевно! hahaha hahaha hahaha  Климатикът не е пуснат. Да не си помислите, че вкъщи е студено! Joy

# 609
Кажете моля за тези охлаждащи постелки. На какъв принцип работят и как охлаждат?

# 610
Кажете моля за тези охлаждащи постелки. На какъв принцип работят и как охлаждат?

И аз да попитам  - има ли ги във физическите магазини?

# 611
Привет и от нас!
Тази седмица съм в отпуск и си се гледаме с Линче. Хич неще да яде през деня, само вечер и то не много, но си е дива и игрива, но и доста си поспива. Отдавам го на топлото време. Иначе се гушка, ама за кратко и бяга някъде на закътанко. Не мисля обаче да ѝ търся нови видове консерви като миналото лято, колкото иска толкова, поотслабна, но ми изглежда добре и не мисля да се впрягам тоя път.

Танче, и аз ѝ се чудя как се завира в това филцовото нещо дето ѝ го взех за рождения ден по тея жеги, ама си го харесва. Явно като стане твърде задушевно излиза и спи на охлювче отгоре 😁

Тази сутрин водихме битка за една буба - незнам какво беше, така бързо го размазах, за да не го изяде, че не разпознах какво е. От години не сме имали хлебарки, ама знам ли по - дребно нещо беше пък и май летеше преди това, че се събудих от тупурдията и скачането по прозореца на Линош.
Тя определено се изучи и отваря комарника на терасата и все зее, трябва да се научи да си го затваря да не влизат буби. 😄
Иначе охлаждащи постелки съм виждала в Пепко, понякога и Кауфланд и в Кик бяха пуснали,  и в зоомагазини също, чудила съм се, но до там... май само такова чудо нямаме.

# 612
Здравейте,

Ще си осиновим коте и в момента съм в трескаво пазаруване и четене.  Може ли някой да ми даде съвет как по-лесно да научим котето да ходи в тоалетната си?

# 613
Здравейте,

Ще си осиновим коте и в момента съм в трескаво пазаруване и четене.  Може ли някой да ми даде съвет как по-лесно да научим котето да ходи в тоалетната си?

Ако котето вече е прибрано, помолете да ви го дадат с малко използван пълнеж от тоалетната му - колкото по-опикан, толкова по-добре. Изолирайте го в едно помещение с тоалетната наблизо и сложете използвания пълнеж най-отгоре върху чистия. Когато излезе от укритието, миризмата ще му подскаже къде да върши нуждите си - изпитан метод, почти винаги действа.

Ако е малко и не е свикнало, може да го научите, като след „белята“ оберете с неароматизирана кухненска хартия и сложите в тоалетната. Ползвайте неароматизирана постелка - най-добре бентонит с дебел слой, за да може да рови. Майката обикновено ги учи, но дори без това имат инстинкт да търсят нещо подобно на пясък и да заравят.

# 614
  • София
Моят котарак го вкарах в банята, където сложихме котешката тоалетна. Затворихме се там и просто изчаках да се изпишка веднъж. От там нататък си знаеше.

Общи условия

Активация на акаунт