Любители на котки - Тема 206

• 33 665
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета и котки!
Някой има ли опит с осиновяването от Animal rescue Sofia? Писах им преди няколко дни със запитване за една котка ( направо ми проговори от снимката Heart ), дадох информация за себе си- къде и как живея, как се грижа за котката си и попитах за условията им за осиновяване, но отговор вече 5 дни няма никакъв, а съобщението е видяно. Не знам аз ли нещо грешно съм написала- имам вече осиновена котка преди 12 години от Приятели на животните- Бургас, и си спомням въпросите, на които трябваше да отговарям тогава, затова и сега директно си казах и майчиното мляко Joy
Да не би да имат някакъв официален  формуляр, който трябва да се попълни? В постът във Фб пишеше "пишете ни" и аз им писах... знам ли. Някой с опит?
През 2013 осинових една "скумрийка", а приемната й майка се оказа тук, във форума. 🥰

Отпускарски сезон, всичко се случва.
https://arsofia.com/osinovyavane/
Скрит текст:

# 571
  • София
"Обичам мама да си е вкъщи!"

"И да се глезотя като бебе (нищо, че вече съм голяяямо момче...)"

"И само на нея показвам бялото си сърчице!"

(снимките са със странен цвят, защото сме на сянка под червен чадър)

# 572
При теб как се разви това неприемане на новата писана? Колко време продължи?
Ами 5-6 месеца и... не се разви. Вместо да започнат да свикват те още повече се съскаха и биеха. Първите дни беше по-обнадеждаващо. След няколко месеца вече беше ад. Котарачето ни явно ревнуваше, биеше я. Тя съскаше. Принудихме се да затваряме вратата на едната стая и така да ги разделим териториално. Но котаракът скачаше по вратата ако случайно аз съм в стаята с котанката. А там ни е спалнята, нормално вечер да съм там. Той блъскаше и плачеше пред вратата докато не изляза и не легна в хола при него. Веднага идваше и се свиваше в мен. Взех да спя в хола. И така няколко месеца. Дадохме си сметка, че не става и върнахме котката на нашите приятели. За късмет след месец-два се прибра от чужбина дъщеричката на жената. И котанката не е сама. (Ние затова я взехме защото иначе живееше сама в един апартамент)

Но ти пишеш, че "скумрийката" е живяла с други котки. Това е различно. Нашето котараче е взето малко от улицата и винаги е бил много привързан към мен. Не знам и аз какво си въобразих. Искам да ти кажа, че има такива случаи де. Може и аз нещо да не съм направила като хората, но се съмнявам. Просто бяха две зрели животни, които не се харесаха.

# 573
AnyHr, какво посрещане имаш🥰😍

Доня, още като видях снимката си викам, тука мишки се чакат🤣  То от толкова котки, останаха ли мишки?

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 08:25 от DZ

# 574
  • Между гори и планини
В нас не знам, ама Точка мъкне от съседните необитаеми имоти. При това живи, носи и мяука много интересно. И Лео скача и ѝ взема улова. Тя като майка - Деца, нося вечерята 😂

# 575
На мама селянчето, стана дълго и слабо. Чак се притесних, не е да не яде. Явно пубертетско израстване.
Ето го, абониран пред кокошарника по цял ден и вечер за мишоци и плъхоци. Празен ден няма за това коте. Ако Чери или Точка донесат улов, им го взема 😂

Много ги харесвам като станат дълги и кльощави. Викам им, че са икаруси Yum И ние на село си имаме трима такива тийнейджъри, хем дълги и кльощави, хем високи Smile

# 576
  • Между гори и планини
Лео е глезанко, бебето на къщата. Много гальовен, умен. Като го повикаш по име и бяга към теб като кученце. Само той и Чери са с мен навсякъде. Другите двама са свободни електрони.

# 577
Здравейте!
Ще пътуваме за четири дни и свекърва ми ще дойде вкъщи, за да гледа Бела и Лусито. С Лусито се запознаха вчера. Тя като бездомна котка е свикнала с най-различни хора, но предполагам, че по-скоро ще страни от свекърва ми докато ни няма. Важното е да има вода, храна и тоалетна. И да не оставя прозорци и тереси отворени. Ще й разпечатам специални предупредителни табели за прозорците и терасата, за да не забравя. Това ме притеснява най-много.

# 578
  • Между гори и планини
Случка от преди малко
Обядвам на двора и още със сядането Чери излезе изпод храста, седна на съседните стол, въпреки, че аз храна така не давам. Изведнъж нещо ми влезе в кривото гърло, разкашлях се и Чери веднага измяука, скочи и дойде под моя стол. Като ми мина, само го погалих, казах му , че съм добре, отърка се в краката ми и легна на сянка до мен .
Когато съм болна обикновено се отлепя от мен само за ядене и тоалетна.
Но така да реагира, разтревожен, че съм се задавила, не очаквах. Много ми верен, толкова умен!

# 579
Доня, аз май съм казвала. В края на 2021-ва ми оперираха жлъчката. От тези леките лапароскопски хави, но все пак си е операция. И след седмица ме хвана актуалния по това време Ковид. Още не можех да ходя уверено когато се тръшнах с температура. Лежах си само. От момента, в който се прибрах от болницата Пиратчето легна в свивката на краката ми. Точно ей така както ти разправяш се отделяше само колкото да хапне и да иде до тоалетна. И така 3-4 дни докато мине пикът на нещата и започнах да ставам.

# 580
nelegalnata2, котето е малко и на твое място бих го завела на ветеринар.
Не съм фен нито на Феликса, нито на Рояла.

Аш като бебе ядеше Дехра (бебешка), а Оникс беше на Н§Д.
Не помня вече какви бебешки паучове взимах.
Като прибрахме Дейзи батковците винаги се опитваха да изядат бебешките паучове Joy

Взех охлаждащи постелки от Синсей.
Едната я одобриха.

Тази https://www.sinsay.com/bg/bg/ohlazhdashta-podlozhka-za-kucheta-i … v-motiv-206fv-20f я отбягват нещо.

# 581
  • Варна
Взех да се чудя дали да не заведем Женя на ветеринар да ѝ оправят козината!
Предполагам ще я обръснат или подстрижат. Не дава и не дава да разчепквам фитилите, а положението става все по-зле. Едва успявам да махна някой бодил. Някой ползвал ли е ветеринар за целта?

# 582
Взех да се чудя дали да не заведем Женя на ветеринар да ѝ оправят козината!
Предполагам ще я обръснат или подстрижат. Не дава и не дава да разчепквам фитилите, а положението става все по-зле. Едва успявам да махна някой бодил. Някой ползвал ли е ветеринар за целта?
Груминг? 🤔

# 583
Лично аз никога не бих си завела животно на груминг. От това, което са ми разказвали как не допускат стопанина да остане по време на процедурата. Самото подстригване траело 4 часа и не, не ползвали упояващи вещества за животните. Въобще не го вярвам. Кое куче, или още по-малко пък котка, ще стои спокойно 4-5 часа за тези процедури? Абсурд! При непознати хора, които го решат, фризират и всичките там неща.

# 584
Ааа, това е измислица или единичен случай при някоя некадърна грумърка. То сега има такива под път и над път. Точно тия 4 часа показват, че е някоя вързана в ръцете.
Аз си водя кучето на грууминг и си тръгвам, защото като ме гледа скимти и мърда- това е причината да не присъства стопанинът. Когато отида да го взимам и вече не е той на масата, стоя при грумърката да си говорим и я гледам какво прави- няма такова нещо. Много често водят котки и не знам как, но я слушат докато ги подстригва.
Салонът и е целият в стъкла и всеки може да гледа отвън, ако поиска.
Обаче е много заета и записвам часове за цяла година напред.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 14:33 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт