Къде в Пловдив??? - 109

• 32 153
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив

Къде да търся /ако има такава опция/ само кабела с фасунката?
   От този сайт съм купувала плетен кабел. Имат и фасунги.
https://www.electrostyle.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B9 … BF%D0%B0-gr-5.htm

# 121
В извадката на съфорумката пише, че се ДОПУСКА  престой ако улицата е еднопосочна и НЕ пречи на движението, в случая не пречеше и имаше много място. В крайна сметка, въпреки че пише,  че се допуска явно не се допуска. Затова и явно хората, които попитах казаха, че няма проблем. Всеки път паркирам там на синя зона (само, че в дясната лента) и винаги е имало коли спрели от ляво, никога не са имали фишове. Явно само в неделя ги глобяват. Предполагам хората от синя зона знаят правилника, но не е лошо и полицаите, които циркулират в неделя да прочетат този член.

# 122
  • Пловдив
На никой не му е приятно да го глобят, но без да защитавам полицията съм сигурна, че знаят много добре правилата. Също и тези, които лепят глобите, никога нито те, нито скобите, нито вдигането с паяк са без основание. Както казах, на мен също ми се е случвало, дори преди няколко страници питах за плащане на фиш и дали бих могла да го избегна, но това е положението. С ясното съзнание съм, че съм нарушител и въпреки, че бях единствената с него от 50 наредени коли не ме прави по-малко такъв. Просто другите са изкарали късмет.
Ако не нарушаваме няма да ни глобяват. Понякога успяваме да се измъкнем, понякога - не.

# 123
  • Пловдив
Тия от общинска полиция, абсолютно изберателно лепят.
Ежедневно следобяд/надвечер автомобил на пимкаджията има паркиран на ул. Хан Кубрат пред химическото чистене. Има си знак В27 като слънце. Около него автомобилите налепени, но неговата кола я прескачат. Детето ми ходеше на логопод в онзи район и не е единичен случай това.

Търсила съм общинска полиция за паркирането около СОУ "Черноризец Храбър", че на моменти в две редици паркират върху пътното платно, ежедневно дясна лента е неизползваема...нямали дежурна кола, в онзи район, да съм потърсила 5 РУ, което дори не вдигнаха телефона.

Няма лошо за ред и санкции, но аршинът да е еднакъв.

# 124
  • Пловдив
Ами напиши си една жалба тогава, щом мислиш, че имаш основание. Може и по мейл - до ОДМВР Пловдив. Ще ти отговорят.

# 125
  • Пловдив
Искате ли да видите колко сигнали със снимки съм изпратила за Еконта на бул. Марица? Отговорът:

Едновременно с това фишове се лепят на ул. Чардафон, но по Марица освен скоби на синята зона, фишове за престой върху пътното платно не се пишат.
В който и делничен ден да минете от там, поне 1-2 автомобила са на аварийки непосредствено след кръстовището на легналия полицай и след знак B27.

# 126
Момичета, има ли такава тема - Къде в София?
В момента съм в командировка и имам питане, а не мога да намеря такава?

# 127
# 128
  • Майничка
Каква е разликата между паркиране и престой?
В престой съм, когато автомобилът ми е спрян за кратко време, през което пътниците в него да могат да слязат или да се качат, или да се извършат различни товаро-разтоварителни работи в мое присъствие като шофьор.Паркирането е всеки друг случай, когато съм спрял автомобила, стига да не е за престой или пък да не е моментно спиране, за избягване на инцидент по пътя.
От pravatami.bg

# 129
Темата е безкрайна.
Нали ОП Чистота се бяха похвалили, че 90 % от контейнерите ги извозват 2 пъти дневно? В района, в който живея, 6 блока с над 200 апартамента, няколко ресторанта и магазини за хранителни стоки разчитаме на 3 контейнера + един, който е счупен от януари някъде. Е, наложи се да пусна официално жалба по мейла+снимки, преди две или три недели, защото съботно/неделно, празнят самите контейнери, а наоколо се образуваше дни наред купчина с боклуци, висока по метър и половина, с доста голяма площ.
Вече наистина ги извозват два пъти дневно. Ама трябваше ли да става по този начин?! ТБО се вдигна почти двойно, а насреща една голяма нула.
Чак ми е приятно да изляза на терасата вечер и да я няма планината от отпадъци, дано и в жегите, които предстоят да е все така.

# 130
И на мен един колега ми обясни разликата между престой и паркиране. Престой е когато шофьорът е там, да. Ами невежеството е мое. Това, за което се подразних, че почти всеки ден плащам 6 лв за синя зона, не си правя оглушки, нито измекярствам, нито се правя на селски тарикат. Един път в неделя ми се наложи да отида в центъра и бях спокойна, че не трябва да следя кога ми изтича времето и да цъкам цял ден смс-и и така излезна, че се правя на ударена с мокър парцал. Но както казах, невежеството си е мое и грешката също. Но пък всеки опит е полезен, ето сега ще внимавам повече.

# 131
  • Пловдив
Виж сега, на 1 май, ми лепнаха глоба там където спирам от 10 години, за 2 минути. 50 лева. Полицаите знаят, че този гараж се ползва от клиентите на магазина. Собствениците останаха като гръмнати, гаражът не се ползва. Познават ме, винаги спирам там по тяхна препоръка. Предложиха да ми платят глобата.....Предварително се разбирам, всичко е приготвено, само взимам покупките и плащам. Всички са наясно с това, и да внимаваш, и да не внимаваш. Където живея, плащам паркомясто. Редовно осъмват с глоби тези по тротоарите. Не пречат на движението. Знак няма. В центъра е така.

# 132
  • Пловдив
С глоби осъмват и по кварталите при паркиране на тротоар, не само по центъра. Аз си държа колата на платен паркинг, най сигурно ми е.

# 133
  • Пловдив
Не навсякъде има платени паркинги, покрай майка ми няма, макар преди години уж да направиха такъв...сигурно 10 години стои нефункциониращ.
Не разрешават и място да ти начертаят и да плащаш всеки месец.
Проблемът с паркирането ще се увеличава, на всички е ясно, че 65-70% паркират "незаконно" поне за времето 19:00ч. - 7:00ч.
Гаражите вече удрят цена на половин жилище, на много места ги премахнаха, без да предложат алтернатива и без да правят нещо с мястото /дори да са били незаконни можеха да им сложат някакъв наем и общината пак щеше да докарва някой лев в бюджета, без ангажимент както се казва/.

# 134
  • Пловдив
При нас в новопостроен комплекс, строителната фирма си оставила по- голяма част от паркоместата и ги отдава под наем. Цената явно е висока, че тези без места паркират отвън и вечер е невъзможно да си намериш място. То хубаво общината дава разрешения за строеж, но да помислят и за местата за паркиране.

Общи условия

Активация на акаунт