За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 742
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Заек като че ли съм по-склонна бавно готвене да предложа, пак става и в мултикукъра на съответния режим. Примерно по рецепта която иначе е в гювеч във фурната за по-дълго.

# 691
Ето малко рецепти със заешко месо от мен, https://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B … 8%D0%BA%D0%BE?m=0

# 692
  • Русе
Скрит текст:
Имам един домашен заек 2.300 кг. Мисля да го сваря в мултикукър под налягане. Колко време да предвидя?

Моето предложение е за фурна. Малко е играчка но става божествен.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post.html

Ако имате голям гювеч / 7 кг /, можете да го направите по този начин.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post_17.html

# 693
Препоръка за кулинарна книга със стари рецепти , но със снимки ?
За мен най-добрата е "Съвременна домашна кухня" от П. Чолчева. Незаменима е! От 70-те години, има и снимки, но малко.

# 694
  • Русе
Скрит текст:
Препоръка за кулинарна книга със стари рецепти , но със снимки ?
За мен най-добрата е "Съвременна домашна кухня" от П. Чолчева. Незаменима е! От 70-те години, има и снимки, но малко.

Donatellla, може да си ги изтеглиш. 14 дни активни линкове.
Съвременна домашна кухня

Българска национална кухня

# 695
Пейч, и аз благодаря! Добре, че даде линк, защото ти май имаш на Чолчева хартиено издание и щях да предлагам да те нападнем вкупом по женски Simple Smile

# 696
  • Русе
Скрит текст:
Пейч, и аз благодаря! Добре, че даде линк, защото ти май имаш на Чолчева хартиено издание и щях да предлагам да те нападнем вкупом по женски Simple Smile

Кубратова, за нищо. Но, само какви еретични мисли имаш. Действително притежавам книжно издание на книгата от 1966 г. Разкошна книга, както и всички нейни, които съм чел. Много уважаван от мен кулинарен автор.

# 697
Скрит текст:

Кубратова, за нищо. Но, само какви еретични мисли имаш. Действително притежавам книжно издание на книгата от 1966 г. Разкошна книга, както и всички нейни, които съм чел. Много уважаван от мен кулинарен автор.
Аз съм запомнила, че я имаш, защото миналата година беше пуснал снимка с рецепта от нея Simple Smile
Еех, какви книги са писали хората по времето, когато съм се раждала!
Наистина много благодаря за линка, обичам старата кухня и традиционните ни рецепти. Нападението щеше да е само заради книгата, да не речеш нещо...Но ти предвидливо го предотврати и сега всички кротко отиваме по леглата Hug
Моите мами (визирам и мама свекърва) също имаха много стари готварски книги, ама къде се дянаха, не се разбра...

# 698
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз съм запомнила, че я имаш, защото миналата година беше пуснал снимка с рецепта от нея Simple Smile
Еех, какви книги са писали хората по времето, когато съм се раждала!
Наистина много благодаря за линка, обичам старата кухня и традиционните ни рецепти. Нападението щеше да е само заради книгата, да не речеш нещо...Но ти предвидливо го предотврати и сега всички кротко отиваме по леглата Hug
Моите мами (визирам и мама свекърва) също имаха много стари готварски книги, ама къде се дянаха, не се разбра...

Навремето наистина е имало чудесни издания за традиционната ни кухня.
Относно нападението - бях се притеснил как толкова девойки ще се разберете за 1 книга. Нямаше дя се отбранявам, щях да Ви подкупя с нещо за хапване. Пълен корем, спокойна душа.
Хайде, днес съм добър. Не съм станал с д...... нагоре.
https://disk.yandex.ru/i/Vnm8SvicjVNOoA

# 699
Благодаря за съветите. В крайна сметка направих на Пепчо рецептата със замазката, много добре се получи в гърнето и във фурната.
Следващия път ще пробвам рецептата на Пейч.

Заека си бешв добре сложен, имаше леки мазнинки и въобще не стана сух, а си остана мек и сочен, само дето му треперих напразно, защото се притеснявах да не го направя твърде сух.

Благодаря ви 🪻

# 700
С тази замазка и дори по дребен да е и в гърнето, няма как да остане сух.

# 701
peych, хиляди благодарности !
И аз като Кубратова и теб имам афинитет към старите книги и кулинари ( мама и баба) .
С удоволствие ще ги разгледам !

# 702
  • Благоевград
Здравейте!
Искам да си направя бисквити с овесени ядки, които да са хрупкави като изстинат и вътре да имат настъргана ябълка, стафиди и канела. С какво се споява сместа и как точно да ги направя?

# 703
  • Варна
Накисвам  овес в кисело мляко, добавям ябълки, канела и др., може яйце, може и без него,  брашно до подходяща гъстота.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 13:17 от Пеева

# 704
За по-хрупкави бисквити, слагам царевичен грис в сместта.

Общи условия

Активация на акаунт