Октоберфест Мюнхен

• 252
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да изпратя родителите си в Мюнхен за Октоберфест - дългогодишна мечта на татко ми, в съчетание с някаква туристическа обиколка за майка ми (и за двамата, де).
Не намирам никакви оферти за организирани екскурзии (независимо с автобус или самолет) в диапазона на феста (20 септември - 5 октомври) от по-големите турагенции, които знам и съм пътувала (Бохемия, Руал, Караджъ).
Те няма да се справят сами, иначе щях да им взема билети и хотел и всичко да е точно.
Няма как и да ги заведа, имам 2 малки деца, които на този етап няма как да оставя.
Някой за помощ или акъл?
Чудя се дали има услуга от типа да платя на локален човек там, или дори от тук до там и обратно, да ги заведе, разходи, упъти към заведения, магазини и прочие…?
Въобще всякакви идеи са добре дошли.

# 1
Виж в групите из Фейсбук, но и там не е сигурно дали няма да попаднеш на измамници.
На твое място бих им взела по един разговорник и подготвила поне базово за екскурзията.
В големите градове говорят и английски.

# 2
Еммм … продължавай да търсиш агенция. Опитай обаче да търсиш екскурзия в Германия в този период с посещение на Октоберфест. Като цяло преживяването си струва просто да се види в рамките на ден, да се усетят мащабите, да се опита бирата и храната, да се видят тълпите, пияниците и облеклото. След този един ден, в който ще трябва да чакат за място в палата (резервация трябва предварително), да се бутат за едни много “екзотични” тоалетни, да пият от огромни халби бира и да се дивят на цената ѝ ще могат спокойно следващите дни да се разходят и да разгледат Мюнхен и околностите.
Ако са по-възрастни и не говорят език нямат шанс да се оправят. Говоренето на английски не помага. Определено ако центъра на екскурзията е феста им трябва организирано нещо. Не бих се връзвала на местни да ги разходят. Точно по това време Мюнхен съвсем не е много привлекателен за разходки. Хубаво е баща ти да си изживее мечтата.

# 3
# 4
Много добре е описано от Di Soleil. Вероятно разочарованието ще измести въодушевлението от сбъдването на мечтата... Потърсете българи, с които да пътуват заедно. Техни, ваши приятели. Дори и със съседна дестинация, като отидат само за един ден за атмосферата. Иначе във всички други градове си имат местен фест. Може да не е със същите дати, но лудницата е по-поносима.

# 5
Не исках аз да го казвам за разочарованието. Въпрос на лични възприятия. Ако си на улицата и гледаш как минават с конете и бирата е интересно и красиво, когато преминават с носиите също, но до там.

Общи условия

Активация на акаунт