Дисниленд Париж - тема 7

• 4 946
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
  • На планетата Земя
Мама на две слънца, в билетите ви е включено абсолютно всичко, шоутата също. Пристигнете на място половин час преди представлението и това е ОК. Всички часове се проверяват в приложението, има филтър - само атракции, само шоу програми, само ресторанти, само тоалетни, първа помощ. Като изберете шоуто, ще видите в кои часове се провежда.

Малини, ако имате приложението на easy jet, виж вътре на бордната карта трябва да има едно малко символче за багаж. Чета за проблема с липсващата информация за багажа и на други места. Вземете със себе си копие от покупката на билетите, където със сигурност е отбелязано колко куфара сте закупили.

# 106
  • София
Mileto, много благодаря!
Питах чат gpt и ми каза, че това било практика на компанията. На гишето като се отиде, виждат, че имаш багаж и направо им го даваш. Но ще разпечатам всичко, за всеки случай.
Вече много се вълнувам, но и голямата ми дъщеря също. Вчера си каза 🥳 въпреки че е била преди 8 години и то за доста по-дълго.

# 107
  • София
Здравейте. Пак аз. С дълго описание на нашето кратко френско пътешествие. 2 дни Париж, 2 дни Дисни, Нюпорт бей.

Безкрайно благодаря за всички, които споделят опит и дават съвети и идеи, безценно е! Милето, специално благодаря за темите през годините. И предния път ми беше много полезно, и сега също.

Предвид комбинацията поспаливо пуберче, поспалив мъж (гадже) и недоспало 8 годишно, съвсем разбираемо е, че не успяхме да отидем първия ден за EMH. Но все пак към 10 и нещо бяхме в хотела, оставихме багажа и газ към парка. Минахме през много неща (броя ги 11), като гледахме и Мики филхармеджик, влязохме буквално минути преди да почне (все пак количеството хора беше много поносимо за разлика от съботата...). Следяхме приложението постоянно, наистина много помага.
Бях взела full board plus - добре ни дойде с моите гладници. Първия ден на обяд ядохме пица в Bella notte. Като за бързо хранене, става. Но далеч повече ми харесва в по-подредени ресторанти. За вечеря бяхме в Walt's - супата от грах е божествена!
Гледахме фойерверките от пространството до Buzz, пълни се, но някак бяхме доста напред и се виждаше супер (без основата на двореца).
На втория ден - сколасахме да тръгнем за EMH почти навреме, след кратка закуска и направихме 2 BTM, а след това с голямата ми дъщеря се наредихме за Индиана Джоунс - още не бяха отворили (като почнаха да пускат - бяхме във второто влакче). И там 2 пъти един след друг. През това време малката и приятеля ми направиха няколко по-леки.
От там директно в студията и изкарахме до към 21ч. В крайна сметка с много търчане, гледане на приложение, по време на дъжда използвахме близки атракции, сме направили около 17-18 пускания, като допълнително към това гледахме Стич live и Together.
За парад - нямаше как, не стигна времето и двата дни.
Имахме обяд в Реми, беше супер преживяване, предвид какви сме фенове на филмчето. За вечеря пък - PYM - и там ни хареса много. Уж не бяхме гладни, ама бая добре хапнахме 🤣 а на пълен стомах как се правят Tower of terror, ВТМ и 2 пъти Hyperspace, не питайте 🤣
Малката всъщност единствено на Индиана Джоунс не можа да се качи заради ръст, но там приложихме parent swap. Много смела се оказа!
Супер изморени, към 23ч хванахме болт (видяхме само началото на шоуто от Main street-a), че имахме запазен хотел на Орли да положим малко глава за 2 часа и нещо и след това беше полетът в 6ч.
Ако някой лети през Орли с ранен полет на връщане, има опции в нашия хотел да се плаща на час - не знам обаче за стая ли, на човек ли е. И има много удобен превоз до терминала. Мога да дам името му, ако на някого му трябва.
Та още веднъж, благодаря за всичко.
Като гледаме как върви строежът на Frozen, вече си мечтаем за по-скорошно ходене, че от предното минаха 9 години. И вече с две деца, едното, от които бая голямо, е съвсем различно.
Ще ви чета и занапред, това е една от любимите ми теми!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:39 от Malini

# 108
  • На планетата Земя
Малини, благодаря, че писа! Много се радвам как добре сте изкарали! И ние чакаме да стартира Frosen зоната и също ще отидем. Последно в Париж бяхме в комплект 2022ра година, дъщерята после с приятели 2023 и 2025. Посещението в Шанхай юни още ни държи, ще оцелеем 😁

# 109
  • ВАРНА
Миналата седмица бяхме в Париж. На 10-ти имаше лек блокаж в транспорта. Предния ден консултирайки приложенията, виждаме, че линия А ще работи без проблеми. Дъщеря ми прагматично веднага предложи да прекараме 10-ти в Дисни Simple Smile Не поддадох макар, че имаше налични билети. Чакаме отварянето на Frozen и ще планираме и ние Simple Smile

# 110
Здравейте на всички,

Имам питане за тези от вас, които са нощували в хотел Cheyenne - имате ли представа за размера на леглата там? Разглеждам, че имат стаи с по едно и две легла, но се опитвам да разбера точно колко са големи...дали са 150 x 200 примерно? На снимката ми изглеждат доста малки и имам опасения да не се окажат и 140 на 190.

# 111
Здравейте на всички,

Имам питане за тези от вас, които са нощували в хотел Cheyenne - имате ли представа за размера на леглата там? Разглеждам, че имат стаи с по едно и две легла, но се опитвам да разбера точно колко са големи...дали са 150 x 200 примерно? На снимката ми изглеждат доста малки и имам опасения да не се окажат и 140 на 190.

Ние сме нощували в Шайен преди бая години и бяхме в стая с достатъчно голяма спалня за двама възрастни и двуетажно легло. Бяхме двама възрастни, дете на 13 години и бебе на 2 години.

# 112
  • На планетата Земя
Два пъти сме спали в Шайен. Взимаме стая с две двойни легла. Не знам точните размери на леглото, нещо като персон и половина е. За нас е ок за двама възрастни на едно легло, не се въртим много, достатъчно ни е. Мисля, че и в другите хотели размерите са подобни. Сигурно има по-големи в стаите по-висок клас в хотелите Ню Йорк и Дисниленд.

https://www.youtube.com/watch?v=rxQVObG16SI

# 113
Благодаря и на двете ви за отговорите! ❤️
В Marvel хотела леглото ни беше 160x200 и беше много комфортно, затова се чудя дали за Cheyenne да не взема стая с две отделни легла, за всеки случай. Ще го обмисля, защото мъжът ми е над 200 см и искам да съм сигурна, че ще може да спим удобно, особено след тези хиляди крачки на ден. Дай Боже някой ден да се стигне до нощувки и в Дисниленд хотела, там вече няма да се мислят такива подробности 😊😊

п.с. Всеки ден при Дисни блогърите следя ситуацията с Frozen и как напредват с невероятна скорост.
Голямо вълнение ще е, когато най-после обявят официалното откриване. ❤️

# 114
  • На планетата Земя
Да, вземи две двойни легла. Така ще може възрастните да са отделно  и на широко (ако сте само двамата).

# 115
И аз така бих препоръчала, за да сте по-спокойни. Иначе на мен леглото ми беше удобно, при все че съм доста дълга, но все пак не два метра.

Аз да попитам за съвет, по-скоро за валидиране на избора. Мисля да отидем със сина между Коледа и Нова година до Дисни - например от 27 до 30 декември. Как е като тълпа по това време и как е по атракциите? Ходили сме все юли, август и септември и някакси не си представям как ще бъде на студеното. От друга страна, украсата и празничният дух са на макс. Малко ми е компромисен Дисниленд по това време на годината, но ми се иска хем да отидем някъде с детето, че две седмици у дома ваканция няма да го издържа, хем да се стига бързо до там с влак, че краят на януари и средата на февруари ни предстоят две дълги пътувания и ски. Другият вариант ми е Лондон, но детето не желае - бяхме доста време и пъти там тази година.

Та какви мислите за парка по това време на годината, ако сте били там. А и да не сте били, пак бих се радвала на мнения.

# 116
  • На планетата Земя
Nedinka, два пъти сме били - първия в края на ноември, втория - началото на декемви.

Откъм празничност - уникално е, има толкова настроение, красива украса, хубава музика, ще ви се напълнят душите. Добре облечени ако сте, няма да имате никакъв проблем, знаеш, че се редува вътре - вън, атракции, магазинчета, на доста места чакането е на закрито. В хотелите при по-висок клас резервация може да се насладите на следобедно пийване и хапване. Сигурно ще е натоварено точно по празниците, не знам дали ще ви е голям проблем.

От мен имаш ДА Relaxed

# 117
Мерси, Милето. Знаех си, че мога да разчитам на теб 🤣 И аз за атмосферата бих отишла най-вече. Моят вестибуларен апарат никога не е бил в ред за съжаление, но с годините съвсем вече не понасям въртележки, та пускам детето само на сингъл райдър обикновено. Хората ще ги преживея, все пак ще бъдем няколко дни. Миналата година по това време в Лондон беше някакъв ад. Ще помисля още малко и вероятно ще резервирам. И без това не мога да измисля нищо друго.

# 118
  • Варна
Записвам се при вас.
За 2026 Париж е измислен и разбира се с Дисни. Ще сме с дете на току-що навършени 12, но мисля, че за Дисни никога не е късно.
Някой с опит с тази възраст?

Вчера разглеждам приложението. За някои атракции ми излиза цена и по това което разбрах е, че това е факт трак. За всяка атракция по отделно ли е или може да се купи общ с билета?
Факт трака дали наистина е полезен? Миналата година в Land of legends не беше особено.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 07:45 от eli70o0

# 119
  • София
Супер е! С 15 годишната беше топ - на всичко заедно се пускахме. Само веднъж се пусна сама, докато чакахме вече за фойерверките.
Нямахме нужда от фаст пас. Един път чакахме много на Авенджърс, на другите беше поносимо. И като сме няколко човека, дъра бъра и времето минава. И както писах в предния си пост, в деня, в който почнахме от 8.45 - направихме 17-18 пускания, основно екстремни.
Пак искам да ходя, да ви кажа 🫣😂

Общи условия

Активация на акаунт