ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 186
  • 678
  •   1
Отговори
# 480
Голямо цапане пада навсякъде. Давам и кафени лъжички и лъжичките num num gootensils. Всеки път различно предпочита, да има там 2-3 лъжички и да ги редува най-добре. Е, някой път просто гризе лъжичките от другия край, но пак е нещо

# 481
Нашият е близо 8.500 и наскоро минахме на Памперс 4, които са му точни в момента. Може просто да смените марката. Номер 6 за бебе на 9-10 месеца ми се струва чак нереално. То вие ще трябва да отучвате от памперси скоро, ако не му стават номерата…

# 482
  • UK
Филип е към 10.500, на Памперс 4-ка, както и на ДМ марката са му все още много добре.

# 483
Нашата е 8.200 и си носи 3-ка, нали са до 11 кг.
Днес успяхме да излъжем малката да направи няколко пъти по 2 крачки без да се държи за нищо и никого Grinning Чакаме да се престраши сама. Дадох ѝ по-късно едно цвете в ръката, уж да държи нещо, ама не мина номерът и си залитна и падна веднага, като усети, че не я държа.

# 484
  • Sofia
Нашата е 8.200 и си носи 3-ка, нали са до 11 кг.
Днес успяхме да излъжем малката да направи няколко пъти по 2 крачки без да се държи за нищо и никого Grinning Чакаме да се престраши сама. Дадох ѝ по-късно едно цвете в ръката, уж да държи нещо, ама не мина номерът и си залитна и падна веднага, като усети, че не я държа.
На коя марка ся тези размери?

# 485
То по килограмите не е много показателно. На моето бебе почват да и умаляват доста преди да стигне горната граница. Мисля, че е защото е по-нисичка, а в същото време е и дундеста, та някое бебе на същите килограми, ако е по-високо и по-слабо, ще му стои по друг начин същият памперс. Иначе ние ползваме памперс размер 3, но минаваме на 4 скоро, малко над 9 кг е.

# 486
На коя марка ся тези размери?
На Pampers (Premium Care), и на Puffies (нещо си там pants). И двете са 6-11 кг.

# 487
Много е относително с памперсите.
Моята е 8,500кг, ползваме шестица на памперс Премиум Кеър.  По-малките размери първо пропускат, второ и стягат на коремчето като сяда и като се сгъва. В това отношение много по-удобни за активни бебета са Памперс Актив Бейби, но пък с тях имаме проблем - запарват и веднага излизат пъпките от претопляне  всичко става огнено червено...не е добре и не ги ползваме вече.
При нас е по-голям размерът, защото определено така и е по-удобно и не пропуска памперсът. А  килограмите са относителен ориентир според мен. Високо и слабо бебе може да тежи колкото нашата нисичка и закръглена госпожица,  а обиколката в ханша и талията ще им бъде съвсем различна, оттам и размерът памперси, които ползват. Също така колко си хапва детето е много важно. Нашата си е лакомичка, с изключение на някакви стачки тук там. Няма да ви разказвам какви оцапвания сме имали с по-малките памперси...до ушите. 🤣

# 488
Боби е с 5ца Pampers,тези с лилавото..... Аз се ориентирам по цветовете на надписите 😁 Взех предишния път Пуфис и съжалих - така жестоко се подсече за 2 дни... Миех го при всяка смяна на памперса - през 2-3 ч или само с вода или с малко бебешки душ гел. Оставих ги за резерва, ако хептен ни се наложи и веднага купих отново Памперс и до края на деня червеното почти го нямаше. Явно направи някаква реакция...знам ли

# 489
Моето момче може би вече е около 8 кг. Минаваме от 3-ка р-р на 4–ка р-р памперси. Почти всички марки съм използвала, няма реакция от никои. Лупи Лу ми се сториха доста умалени и плитки.

# 490
Здравейте, момичета! Имам едно особено питане - сестра ми е бременна и си направи тест за антитела към варицела, но е отрицателен. Бих искала да я успокоя, затова да ви попитам - има ли сред вас момиче, което не е карало варицела? Консултирахте ли се със следящите АГ-та и те на какво мнения бяха? Ограничавахте ли контакти с малки дечица? Като се сещам колко притеснения (къде с причина, къде без) имах по време на бременността, ми става много мъчно и бих искала да ѝ помогна с всякакви съвети, истории ии подкрепа.

# 491
Зъбите, които мислех, че са горни кучешки, се оказаха горни страничните резци, вече ясно се вижда. Сега и горните централни резци почват да избиват и пак с много рев

# 492
Здравейте. Реших да се обадя след няколко месечна пауза. Често казано мислех си, че през това време сте изписали 5-6 теми, но е само една и половина.
Малката е вече на 10 месеца и скоро ще стане на 1 година, точно месец след първия учебен ден, на 15 октомври. Времето лети неусетно. Ходи настрани като рак, но още я е страх да ходи напред Smiley
Нямаме заместено хранене все още, но сега яде по два или три пъти на ден твърда храна. До преди седмица не искаше почти нищо, с мъка изяждаше по няколко лъжици и все се чудеше как да избяга от столчето. Не знам дали е съвпадение или не, но 2 седмици и давах добавка желязо и сега яде по-добре и сънят и се подобри. Днес се пробвах да и дам пюре с кускус, но и е трудно да го преглъща, иначе прояви желание и яде малко. Това е оттук.
Само да напиша. Лунатичка, благородно ти завиждам за кошарата за игра. Аз взех близо метър на метър. Не знаех, че има по-големи, а и вкъщи няма толкова място. Също браво за зъбчетата. Цели 8, първите 8. Ние имаме само 3. Бързо се развива Галин.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 10:33 от Фрида

# 493
И аз се включвам заради теб,Фрида.Голямо предимство е,но и аз не знам зимата как ще я задържа
Мисля и тази зима да сме на дърва,а камината е огромна.
Зъби имаме,ама много ги скърца и не знам до кога ще оцелеят.
Аз отглеждам малък Тазманийски дявол,Бам-Бам Ръбъл(който е гледал семейство Флинстоун)Точно за седмица разви всички умения.Пълзи като ракета,все едно тича,слиза сам от мебелите,иска постоянно да го държа и да ходи.Толкова е енергичен,че аз вече мигам на червено.Ръце и кръст нямам.Пък той,горкият,само мама знае😁

# 494
Браво на Галинчо, все така да е жизнен и енергичен!

Общи условия

Активация на акаунт