ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 194
  • 678
  •   1
Отговори
# 465
При нас е обратното, татко и не дава кредит за нищо, аз съм по хвалбите.

Масата за повиване и аз отдавна я сгънах и прибрах, че като нищо щеше да скокне.

Тези кутии не знам как изглеждат, за разклонителите и кабелите. Имаш ли линк?

Просто кутии с памперси засега, ще търсим по-дълготрайно решение

# 466
Здравейте, ние започнахме ремонта /най-после/ и сега по цял ден само мрънкам на баща ми и ММ да се върши работа. Нервите ми са пред късане, за две стаи, представям си, ако трябва цяла къща да правим. Имам чувството, че никога няма да стане, а до края на месеца трябва да се изнесем. На този етап, в нашата стая с малчо няма да има почти никакви мебели и ще има доста място за безопасна игра. Нямам търпение, защото тук, където сме сега е препълнено и аз съм нон стоп до него, защото повечето неща не мога да обезопася. А той само "на бели ходи" 😁
Много е любопитен и инатлив - иска ли да отваря врата на шкаф, например, няма да се откаже, докато не я докопа. Ако го преместя започва драма и разсейване не помага. Започнахте ли с някакви занимателни игри - пъзели, животни и подобни? Много обича да си разглобява мекото килимче с цифри, но пък не му е интересно да сглобяваме формичките обратно. Любимо занимание е да ми скубе цветята и да рови в тях. От както е толкова активен и подвижен, има достъп до две саксии, една от които вчера сутринта някак се озова върху главата ми, за добро утро

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:20 от Leylah

# 467
  • Sofia
Аз поръчах кошара за игра. Тичам по цял ден след мъника а само се опитва да докопа каквото може и не издържам.

# 468
Мисля, че за сглобяване са малки още. А ние имаме кошара за игра и някой път си играе там и се разхожда из нея, но не е достатъчна да и изкара енергията

# 469
  • UK
Аз оставям сам да си изследва - саксиите и на Филип са любими, особено една, от която вече изтръгна всичко. Другото е, че много обича да бута и влачи някакви столове, кашони, масички като проходилки.

Книжки с бутончета за натискане и отваряне на капачета са му любими. Също една играчка с една спирала надолу, по която се пускат топчета. За пъзели и сглобяване мисля, че е рано.

Ние сме във Варна, днес го водихме и на плаж, но една вълна го плисна по-силно и се насмете, така че си седя на пясъка и кротува сравнително.

# 470
Здравейте на всички ☺ надявам се лятото да ви предостави възможност за почивка и пълноценни спомени с бебчетата!

Отдавна не съм се включвала по темите, но следя редовно вълненията в групата.

Напоследък забелязвам, че на моето детенце играчките са му поомръзнали и ми се иска да обновя “колекцията”. Бихте ли споделили с какво се занимават вашите дечица? Какви игри/играчки се препоръчват за периода 9-12 месеца? Има ли някакъв източник, който да ползвате за подобна информация?

# 471
Моето най обича да си играе с кутиите за памперси и да ми взима часовника. А от играчките играчки - всякакви дрънчащи. Също и тези за подреждане от този тип

https://www.emag.bg/komplekt-interaktivni-igrachki-za-podrezhdan … liu/pd/DKBSWFYBM/

https://www.emag.bg/igrachki-za-momcheta-ot-1-do-3-godini-momich … 347/pd/DRRNZMYBM/

Още е малка да ги слага тя, но много обича да маха парченцата или едно по едно, или да обръща цялата играчка и после да си гризе каквото намери от тях. Като ме види, че слагам частите обратно, веднага иска да дойде и да ги събори

# 472
Аз вчера направих тунел на малката от голям кашон. Закичих някакви неща с въженце от тавана на тунела, залепих дървен борд с движещи се бутони (играчки) на стената и малката много го хареса. Малко разнообразие Grinning

# 473
Най-накрая се изакахме в гърнето. Пишкане отдавна прави там, но акото все ми убягваше. Основно защото често се напъва, а нищо не става. Та този път като започна да изглежда, че ще се напъва (винаги ака след кърмене - кратка сесия към 2-4 минути и се почва с напъването), я сложих на гърнето. Дадох и една играчка, която е достатъчно голяма, че да не я изпусне в гърнето. Тя често само се изпишква или тръгва да става, но този път стоя повече. Тръгна да става веднъж, но нямаше проблем да седне пак - не съм я насилвала. Накрая след 5-10 минути гледане във всички посоки и пънене се изака. И беше толкова облекчена! И после беше толкова лесно да и изчистя дупенцето, нямаше ако във всички гънки, нямаше зачервяване. Много по-хигиенично.

Освен съветите от майка ми, която след 12 месеца вече не е ползвала пелени изобщо, гледам и ето този канал:

https://youtube.com/@andreaolson?si=uJ-srImtPV2YVopq

Също и чета ето тази книга:

https://a.co/d/bxMhLxb

Определено много ми помагат. Иначе не казвам на хората тук, че така правя, тук в САЩ се смята за нормално 3 и 4-годишни да са с памперси, а 2 години се смята за ранно приучаване на гърне. Как така преди да се изобретят еднократните памперси не е било така и все още не е в страните, в които няма достъп до еднократни памперси. Но както и да е

# 474
Zimk02, браво на вас! Наистина е съвсем друго като чистиш дупе, акало в гърне.
Ние приключваме кашона с памперси. Мисля да не поръчвам нов. Имаме един пакет, подарък са, сигурно 50-60 бройки. Ще го отворя да го ползваме и него, и подозирам, че малката ще е проходила докато свърши. Оттам нататък нямам намерение да сменям памперси на дете, което може да се придвижи до гърнето. Проблемът е, че се връщам на работа от септември, макар и с доста благоприятно работно време. И все пак по 5 часа няма да ме има, а жена ми ще е все по-бременна и едва ли ще се оправи с тичането към гърнето и честото преобличане в началото. А не искам и детето да свиква, че се пикае и ака в гащите. Дано до Коледа не е късно, че може и до там да опрем. Не искам да объркаме малката, хем да махаме памперса, хем не.

# 475
Ние сме далеч от свикване с гърне и това поражда семейни скандали. Нали правим ремонт, който трябва да е супер бърз и супер бюджетен...та обяснявам на ММ, че искам да сложим балатум, който имитира ламиниран паркет - той НЕ - ламинат да слагаме. Пита аз - добре де, като оставя детето да ходи без памперс, докато се учим на гърне и той пишка навсякъде, на какво ще прилича този ламинат след известно време? А да не говорим за разливане на чаши с вода, сокове и т.н.... И не е ли по-лесно сега да сложим балатум върху естествения паркет, а догодина да мислим дали ще слагаме ламинат, килим, алфалт или какво ни дойде наум. Голям спор 😆
А два пъти успявам да го хвана да ака на гърнето и ми е доста трудно чистенето, в памперса ми е по-лесно. Но аз по принцип само леко забърсвам и мятам малкия в банята за миене.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 22:55 от Leylah

# 476
  • Sofia
Аз приключвам пакет памперси 6-ца и направих поръчка на гащички 7-за понеже не намерих памперси размер 7. Марката е Пуфис. Наистина ли няма памперси за по-големите размери?

# 477
Ехее, колко кг е детето? Моят е 9кг и е на памперси Пуфис 5 от скоро.

Вашите дечица, които хапват сами (ЗВБ) цапат ли се? Ние след всяко хранене се преобличаме.
С какви лъжички хапват?

# 478
Вашите дечица, които хапват сами (ЗВБ) цапат ли се? Ние след всяко хранене се преобличаме.
С какви лъжички хапват?
Инцидентно давам големи парчета да яде с ръце. После не само я преобличам, а направо е за къпане. Столчето ѝ и около него е за миене. Не съм пробвала да ѝ давам лъжица досега. Ще видя някакви бебешки скоро може би.

# 479
  • Sofia
Ехее, колко кг е детето? Моят е 9кг и е на памперси Пуфис 5 от скоро.

С какви лъжички хапват?

Над 9 кг е, но петица са му малки, купих 6-за, но и те ще умалеят съвсем скоро. Пуфис са си умалени по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт