ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 21 108
  • 545
  •   1
Отговори
# 525
Чудя се аз ли съм виновна или още е много рано за заместено хранене.
Не бих ползвала думата "виновна", по-скоро може би друг подход или нещо...друга текстура, друг тип предлагане (ЗВБ?)

Определено не е рано за заместено хранене, поне по малката съдя. Нашата има 4 заместени хранения на ден вече поне 2-3 месеца, като преди това бяха 3 заместени. Дори вече не е само на пюрета, а активно си яде нашата храна (без сол). Днес яде пълнени чушки с кисело мляко на обяд, сутринта яде филия с Филаделфия и кашкавал, следобед бяхме на рожден ден и там следобедната ѝ закуска беше яко нагъване на баница, кифли, плодове и солети.
Сутрин пие мляко само защото ни мързи в 6 да ѝ правим закуска. Само преди лягане (след вечеря, която пак е някаква манджа) има нужда от мляко, така се успокоява и заспива. В хладилника има няколко порции супа, тофу със зеленчуци, и май огретен, за следващите дни.
Има само 2 долни зъба засега, скоро ще пробие горен.

Така че не е рано по принцип. Естествено, има деца, които ги кърмят до година и половина и вероятно по-късно ги захранват, не знам, смисъл със сигурност има и различно мнение от моето и не бих спорила, всеки си знае за себе си и детето си.

# 526
Кърменето над година и половина не означава късно захранване. Може о три години да се кърми, но детето яде и други храни.

Някои бебета ядат храна с кеф, други не. Ако майката не насилва бебето, не е тя виновна, че не яде. Въпрос на късмет си е.

# 527
Всяко детенце в различно, баткото ми като видеше лъжицата и въртеше глава, хич не ядеше с кеф. Все нищо не харесваше.

# 528
Момичета, днес моята душичка навърши 1 годинка! 🎂🩵💛 Една магична година, изпълнена с щастие, сълзи, трепети, тревоги… и страшно много Обич и Любов 🩵💛💚 Нека само да са ни здрави дечицата, а ние ще ги дарим с всичко, от което имат нужда, за да се превърнат в добри и стойностни хора! ❤

# 529
Момичета, минавам само да се похваля - онзи ден на 17.09. Вики проходи! Heart Много сме щастливи, чакахме с нетърпение. Покрай връщането ми на работа нямам толкова време, но съм щастлива, че и двете бяхме свидетели на първите ѝ стъпки Hug

Harmony25, честит рожден ден на твоето съкровище! Да е много здрав и щастлив и много да ви радва! Hug

# 530
Честито на рожденичето и честито на проходилото! Ще правите ли прощъпулник?

# 531
Честит рожден ден на твоето бебче, Harmony! ❤️❤️❤️

И моят юнак направи 5-7 крачки няколко пъти.
Ама  май е рано още за прощъпулник, не знам?

# 532
Честити рожденници и супер Skady за твоята душичка. Да са живи и здрави всички деца!
Идвам да питам, Sweety, на каква възраст прояде голямото ти дете?

# 533
Честит първи рожден ден и честити първи крачки.То вече на всички ни ни предстои празнуване на рожден ден.Аз от юни си поръчвам украса от Тему,понеже съм избрала тема"Сафари".Вече имам арка,помпа,балони,надписи,чаши,чинии...ане всичко.Ще правя детско парти вкъщи с десетина дечица.
Не мога да разбера обаче това дете болно ли е,зъби ли го мъчат..От понеделник е ужасен.Реве и мрънка нон стоп.В моите ръже по-малко,но пак си реве както си играем или го държа.Покашля леко,но май е остатъчна,понеже 12 дена лекувахме хрема.
Ето тортата,която избрах.И тя е същата тематика.

# 534
Ако са зъби, ще иска да си чеше венците постоянно и много слюнки се отделят. А и се напипват зъбките

# 535
Момичета, водили ли сте някъде бебетата да им взимат кръв от вената в София? Чудя се за Токуда. Иска ми се да му пуснем ПКК, желязо, феритин, ЖСК, витамин Б12 и витамин Д заради постоянното будене всяка нощ през един час от много месеци насам. Иска ми се преди да започна отбиване да отхвърля дефицит на желязо или витамини.

# 536
Честити рожденници и супер Skady за твоята душичка. Да са живи и здрави всички деца!
Идвам да питам, Sweety, на каква възраст прояде голямото ти дете?

В детската градина, около 4-5г. постепенно, на 6-7 започна доста неща да хапва, но пак си има предпочитания.

# 537
Честит рожден ден на всички малки рожденици! Да са живи и здрави, много любознателни и малко палави. Heart

Браво на Вики за първите стъпки! Hug Нашето момче също проходи, но още го е страх да се пусне напълно. Мести се от мебел на мебел и ходи за 10-тина крачки, после сяда на дупе, но навън основно си ходи хванат за една ръка.

Има ли някоя мама, която ще пуска детето скоро на ясла? Нашият ще го пусна ноември, точно ще е направил годинка. Притеснено ми е, но трябва да се върна на работа, а и е приет в държавна ясла и по-трудно ще стане отлагането, ако не го пусна сега. Кофти е, че ще е един от най-малките като е роден края на октомври.

Аз напоследък съм много натоварена, едвам смогвам с всички задачи, нямам никакво време за себе си. Имах и период на ужасен сън, през деня не можех да функционирам. Сега не се чувствам стресирана, но явно съм била много зле, защото от почти 2 месеца нямам цикъл. Такова чудо никога не ми се е случвало, по същия начин както когато кърмех се чувствам. Първите ми 6 цикъла си бяха редовни и сега това… Вече следващата седмица ще ходя на лекар. Освен от стрес/неспане, нямам друго обяснение, но вече стана много време.

# 538
Зъби се оказаха при нас.Третият долен го мъчи отдавна и вече изби.Интересното обаче е,че вчера сутринта нямаше признаци за избиващ четвърти,а късния следобед вече беше почти пробил.На една годинка(почти) сме с 10 зъба🙂

# 539
Мисля, че ако не върви самостоятелно (без да се държи за нищо), не се води проходило

Общи условия

Активация на акаунт